Perhojen arvostelusta...

Keskustelut » Risut, ruusut ja kehitys

Viimeisin viesti: Olli Kuhta 2.9. 2005, 14:15

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Häiskä Perhojen arvostelusta... 24.8. 2005, 20:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tästä on puhuttu aiemminkin, mutta taas tuo koko homma näyttää ns. kusevan. Tällä hetkellä ei näytä ainoallekaan perholle syntyvän arvosanaa. En kyllä itsekään ole arvostellut ainuttakaan monteen kuukauteen... :D Toisaalta, kun kellään ei ole kiinnostusta niin onko koko arvosana turha?

En minä ainakaan edes katso perhon arvosanaa, yleensä. Ehkä vahingossa joskus. ;) En tiedä mitä pitäisi tehdä... Mutta pari vaihtoehtoa on. Joko koko hommman voisi poistaa tai sitten joltain pitäisi löytyä intoa äänestää. Ehkä arvosanan pitäisi tulla esille vähemmällä äänimäärällä...

Samahan se olisi, vaikka jokaisella perholla kysymysmerkki siinä hilluisikin, mutta vaikka joku sitoisi nyt MAAILMAN KAUNEIMMAN perhon niin se ei siltikään pääsisi edes top10:iin. :D

Onkohan kellään ehdotuksia...?

Häiskä Re: Perhojen arvostelusta... 26.8. 2005, 20:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Heh... Kellään ei kiinnosta edes aihetta käsittelevä juttu. Miten sitten arvostelu? :D

Eli antaapa asioiden jumia...

Kotkansiipi Re: Perhojen arvostelusta... 26.8. 2005, 23:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Häiskä kirjoitti:
> Heh... Kellään ei kiinnosta edes aihetta käsittelevä juttu. Miten
> sitten arvostelu? :D
>
> Eli antaapa asioiden jumia...

No itse en oikeesteen arvostele enää toisten perhoja enkä kyllä itsekkään katso niitä. Ensimmäisiä perhoja laitellessa tänne katsoin aina arvosat, mutta siis en enää.

kjmakela Re: Perhojen arvostelusta... 27.8. 2005, 10:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eipä tuolla arvostelulla ole mitään merkitystä, itse en ole arvostellut kenenkään perhoja enään pitkään aikaan muutakuin kirjallisesti jos sitenkään.

Häiskä Re: Perhojen arvostelusta... 27.8. 2005, 11:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aika pieni otanta :D, mutta näyttää ettei muitakaan arvosana kiinnosta...

V1lle Re: Perhojen arvostelusta... 27.8. 2005, 19:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nuo arvostelu asiat tosiaan ovat joutuneet vähän sivuraiteille. Ensinnäkään arvosanoja ei anneta hirveästi ja toisekseen ne ovat annettu vähän miten sattuu (IMHO). Arvosanat eivät ole oikein vertailukelpoisia keskenään, välillä millainen lohiperhon tuhero tahansa saa erittäin korkean arvosanan, sen sijaan esimerkiksi kaikki streamerit polketaan alhaisille arvoisanoille - laadusta, sidontajäljestä, materiaaliratkaisuista ym. riippumatta. Arvosteluperiaatteetkin tupaavat olemaan melko hajanaiset, tai ainakaan ne eivät ole sivustolla annettujen "arvostelu ohjeiden" mukaisia. Kaikki toki voivat antaa arvosanat oman mielensä mukaan kuten kuuluukun, kuka perhon lisääjän nimen perusteella, toinen perhon värin perustteella.

Sehän vaikeus tässä juuri on, että keskiverto arvosanan antaja ei ole itse välttämättä edes kyseisen tyypin perhoja sitonut, saatika kuvannut. Tietenkin ne virheet näkyvät huomattavasti paremmin, kun perho on kuvassa useita (kymmeniä)kertoja suurempi kuin luonnossa paljaalla silmällä katsottuna. Hyvänä esimerkkinä "pää on vähän rosoinen" -tyyliset kommentit. Suhteellisuudentaju on hyvä pitää mukana perhoja arvioitaessa.

Onko arvosanoilla sitten jotain merkitystä? Eipä niillä muuta merkitystä olekkaan, kuin se, että "oikein annattuina" pystyisi hieman rankkaamaan "pahimmat sutturat" pois, kun haluaa katsella näyttäviä perhoja. Eipä se arvosana yhtään perhon tehoja lisää - viitteellisenä mittarina se kyllä voisi toimia. Parempi olisi jos arvosanaa ei olisi ollenkaan, kuin se, että on joku pakasta kiskaistu arvosana.

[Muokattu 27.8.2005, 19:17]
myllys Re: Perhojen arvostelusta... 28.8. 2005, 17:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Perhojen arvostelu on ollut alkuun erittäin hyvä idea. Nyt kun perhoja alkaa olemaan yli tuhat, ei arvosanoja millään ehdi laittaa ainakaan ns. tavallisille perhoille. Mikäli arvosanoja miettisi tarkkaan, aikaa siihen uppoaisi aika lailla.

Mikäli ei arvosteluun perehdy tarkemmin, annetaan keskikastin kavereille 8 oli sidos kuinka hyvä tahansa. Tai jos sitojana on joku kuuluisuus, skaala 9-10 on käytössä.

Ns. keskivertositojiin kuuluvana tiedän, että omalla äänellä ei ole paljoa merkitystä. Siksi en sitä arvosanaa sinne usein laitakaan. Enemmän on merkitystä sanallisilla kommenteilla. Varsinkin, jos ne ovat asiallisia. Siinä kehittyy sitojana.

Mielestäni perhorasiassa on paljon todella hyviä perhoja joka lähtöön. Silti mukaan on mahtunut monenlaista "sutturaa", joita adminit voisivat mielestäni karsia vaikka kehitysrasiaan.

Täydellistä perhoa ei ole olemassakaan, mutta kympin perhoja on useita tässäkin rasiassa. On hyvä, että myös yksinkertaisempi sidos voi saada hyvän arvosanan. Silti sidoksen vaikeusaste voitaisiin huomioida arvosanaa antaessa.

Perhon kuva kertoo sidoksesta kaiken, mutta joskus se kertoo enemmänkin. Aivan kuten Ville kirjoitti. Perhoa suurennettaessa, pienetkin virheet ja rosoisuudet tulevat hyvin esille ja saavat aivan liian suuren merkityksen.

Tatuu Re: Perhojen arvostelusta... 2.9. 2005, 13:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Arvosanat hiiteen!

Ei niistä ole mitään hyötyä vaan päinvastoin...

Olli Kuhta Re: Perhojen arvostelusta... 2.9. 2005, 14:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Todellakin, ketä kiinnostaa millaisen arvosanan jonkun perho on saanut Perhorasia.fi arvostelussa ? ?
Ketä se kiinnostaa muita kuin itse sitojaa ?
Jos ei muuten ego kohotu kuin Perhorasian sitomisien arvosteluista, niin eipä juuri voi kehua.


8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe