O:Perhopaketti aloittelijalle

Keskustelut » Kirpputori

Viimeisin viesti: aloittelija10 20.3. 2005, 19:00

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Fennica O:Perhopaketti aloittelijalle 23.2. 2005, 10:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisi tarvetta paketille perhoja. Idea olisi saada nuorelle peruspaketti perhoja käyttöön kun muutkin välineet annetaan. Välineet tulee olemaan perusvälineet 5-6 luokkaan.

Kalastus keskittyy kirjoihin, harriin ja pienempään taimeneen pikku joilla. Siis hauki ja lohiperhoja ei tarvita. Tiedän välineiden merkityksen harrastamisen jatkuvuudelle ja siinä paketti on erittäin tärkeä. Tarjouksia tänne tai sähköpostiin.


Tatuu Re: O:Perhopaketti aloittelijalle 23.2. 2005, 10:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mihin sähköpostiin? Ei näytä profiilissakaan olevan...

Fennica Re: O:Perhopaketti aloittelijalle 23.2. 2005, 10:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tatuu kirjoitti:
> Mihin sähköpostiin? Ei näytä profiilissakaan olevan...


Sori. Liian innokas näppäilemään profiilia. Nyt näkyy.

tv

matiaz Re: O:Perhopaketti aloittelijalle 24.2. 2005, 08:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Laitoin mailia...

PatilZ Re: O:Perhopaketti aloittelijalle 24.2. 2005, 10:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Fennica kirjoitti:
> Olisi tarvetta paketille perhoja. Idea olisi saada nuorelle
> peruspaketti perhoja käyttöön kun muutkin välineet annetaan. Välineet
> tulee olemaan perusvälineet 5-6 luokkaan.
>


Olen itse kahden perhokalastavan juniorin isä. Koska aloitusvaiheessa perhoja jää kiinni paitsi kiviin myös puihin ja pensaisiin, tulee perhojen hävikki olemaan suuri. Ota tämä huomioon.

Mikäli juniori on oikeasti innostunut perhokalastuksesta, annan tässä erilaisen vinkin perhojen peruspaketista. Varmaankin noin 99,9% kaikista perhokalastusta harrastavista Suomessa sitoo itse perhonsa. Tuohon loppuosaan kuuluu lähinnä ne aikuiset, joilla on pirusti rahaa.

Osta vain muutamia tyhjiä perhoaskeja ja hanki myös perhonsidontasetti juniorille. Osta / lupaa / etc. myös sidontaopastusta juniorille. Leiri, jossa opetusta ja ohjausta tarjolla, olisi yksi vaihtoehto. Ks. esim. http://www.summerfly.com/leiri205.html Lähde itse mukaan.

Myös kaupallisia kursseja on tarjolla, esimerkiksi http://www.kalastin.com/perhonsidonta.htm#muut_kurssit tai kalastuksen saralta http://www.caddisexpert.com/ Vanhempi juniori (16 v) osallistui viimevuonna tälle (http://personal.inet.fi/yhdistys/vihavuosi/kurssit.html ks. myös http://www.orvisfinland.net/Kalastus/Vihavuosi/vihavuosi.html ) päivän kurssille ja oli tyytyväinen.

Lisäksi seurat järjestävät kursseja, esimerkiksi http://pages.zdnet.com/rusave-4/helsinginperhokalastajatry/id2.html tai http://www.pirkanmaanperhokalastajat.fi/ ja myös monet muut seurat.

Eli vermeiden lisäksi kannattaa satsata myös ohjaukseen ja koulutukseen.


Tele Re: O:Perhopaketti aloittelijalle 27.2. 2005, 12:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Eli vermeiden lisäksi kannattaa satsata myös ohjaukseen ja
> koulutukseen.

Näinhän se menee. Ja jonkun osaavan tuttavan omakohtainen opastus iltana parina on myös hyvä startti sidontaan. Mulle itselleni kävi niin hassusti, että voitin aloittelijan perhosetin ihan junnuna Keskisuomalaisen järjestämästä kalakilpailusta. Setti lojui vuosia nurkassa käyttämättömänä. Eräänä jouluna isäukko osti mulle perhonsidontastartteripaketin joka pääsi vavan viereen nurkkaan lojumaan.. Kunnes yksi kaveri hehkutti aloittaneensa perhostelun ja sidonnan. Kävin kaverin luona kattomassa miten niitä oikein väsäillään ja siitä se lähti. Sen talven sidoskelin perhoja ihan omatoimisesti, tietty alan kirjallisuutta siinä sivussa ahmien. Ja kas kummaa, melko pian sidokset alkoivat miellyttää omaakin silmää.

Se innostus lienee mulla ollut syynä siihen, että sidonta lähti liikkeelle noin pienellä ulkopuolisella avulla, mutta käy se näemmä niinkin :) Toki alan kursseilta saa varmasti hyviä vinkkejä ja opastusta, ja mikä parasta saa tehdä porukassa. Itse kun nyhjäsin perhoja ihan itsekseni. No sitten kun perhoja oli jo aika liuta valmiina tuli kesä ja aloin opetella perhonheittoa ja kalastusta. Ja pianhan sekin alkoi sujumaan niin että kalaankin kehtasi lähteä. Mulla koko harrastus taisi lähteä hieman nurinkurisesti kun ensin aloin sitomaan ja vasta sitten kalastamaan. Mutta eipä tuo ole harmittanut. Kannusta Fennica nuorta hienon harrastuksen pariin ja tarkkaile innostusta. Jos innostusta riittää, nuori varmaankin itse ilmaisee kyllä halunsa mihin suuntaan haluaa harrastuksessa edetä.

tase Re: O:Perhopaketti aloittelijalle 5.3. 2005, 11:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse samoilla linjoilla aikaisempien kommenttien kanssa.
Todellakin kannattaa ostaa joku halpa sidontasetti aluksi ja opettaa sidonnan perusteet, noi juniorit oppii todella nopeasti ja jos on jo innostunut itse perhokalastuksesta niin uskoisin sidontakipinänkin löytyvän hyvin nopeasti. Todellakin alkutaipaleella hävikki on valtava kun niitä puita ja kaikennäköisiä kiviä ja muita tuntuu olevan joka paikka täynnä.
Jokaisesta kyläpahasesta Suomessa löytynee myös sidontakursseja, niistä alkeet haltuun niin säästät perhoissa valtavat rahat pitkässä juoksussa.

Kireitä siimoja juniorille!

aloittelija10 Re: O:Perhopaketti aloittelijalle 20.3. 2005, 19:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Fennica kirjoitti:
> Olisi tarvetta paketille perhoja. Idea olisi saada nuorelle
> peruspaketti perhoja käyttöön kun muutkin välineet annetaan. Välineet
> tulee olemaan perusvälineet 5-6 luokkaan.
>
> Kalastus keskittyy kirjoihin, harriin ja pienempään taimeneen pikku
> joilla. Siis hauki ja lohiperhoja ei tarvita. Tiedän välineiden
> merkityksen harrastamisen jatkuvuudelle ja siinä paketti on erittäin
> tärkeä. Tarjouksia tänne tai sähköpostiin.
>


Tommosesta osoitteesta löytyy perhoja ja myös perhosidonta-paketti, joka sisältää kaiken mitä tarttee siihen sitomisen aloitamiseen
Osote o : www.kalastusmestari.com

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe