Vaeltavan kalastajan savustin

Keskustelut » Sumppu

Viimeisin viesti: mikaelt 12.5. 2006, 12:59

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
mikaelt Vaeltavan kalastajan savustin 11.5. 2006, 03:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ajattelin kysellä täältä josko joku on rakennellut itselleen pieneen tilaan ja kevyen savustimen. Tarkoituksena olis välttää savustuspussi jätettä sekä saada vekotin joka ei tarvi avotulta eikä puuta, esim. puuttomissa maastoissa.

Näin jossain sivuilla vaelluskuvissa sellaisen. Lähinnä se näytti savustuspussin ja säilyketölkin yhdistelmältä. Siis pohjana siinä metalli astia jossa ilmeisesti purut käryävät. Se oli sitten jotenkin liitetty folio pakettiin joka taas muistutti savustuspussia pystössä. Tämä koko hässäkkä oli sitten ripustettu roikkumaan kaasukeittimen päälle, niin että keitin kuumensi metalliastiaa. Kalat taas roikkuivat pussin sisällä.

Mietin ettei tuohon varmaa kummempia tarvitsisi kun sen tölkinpohjan ja käytetyn savystuspussin. Pussin vois yhdistää vaikka teräsklemmarilla purkkiin. Valmiiksi jos vielä pakkais purutkin pieniin minigrippeihin. Lämmön hukan vähentämiseksi vois sen purkin asentaa vielä pussin "sisään" niin että muutama sentti foliota menis purkin yli, tai tässä tapauksessa ali, kun purkki jää sinne sisälle. Folion reunat sitten suojaisivat liekkiä tuulelta ja keräisivät lämmön paremmin. Kalojen kiinnitys sitte tapahtuisi teräs/rautalangalla tai koukulla joka pujautetaan pyrstöntyven tai pään läpi. Luulisin että pää alaspäin savustamien olis parempaa. Yleensähä kalat pääpuolestaan paksumpia, jonne lämpöä tarvis enemmän. Samalla kiinnitys systeemillä missä kalat roikkuvat myös koko homma roikkuu puussa tai kepissä.

Noh...miltäs vaikutti? Kertokaas jos joku lukijoista tällaisen jo valmistanut.




Juutuan pimeänsoutaja Re: Vaeltavan kalastajan savustin 11.5. 2006, 16:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vaikuttaa ihan toimivalta patentilta. Eli siis tarvikkeina vaelluksella olisi edellispäivän hernaripurkki, jekkulankaa ja riittävä määrä foliota. Äkkiseltään tuntuisi, että folio vaatii jonkinmoisen kehikon pitämään muotonsa ja jotta pussissa säilyy riittävästi ilmaa. Pitääpä joskus testata ihan käytännössä tuota konstia.

mikaelt Re: Vaeltavan kalastajan savustin 12.5. 2006, 12:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Pystöasennossa kaloja voi olla vaikeaa riiputtaa missään koukussa...taitavat sitte kypsinä tipahtaa kuin omenat puusta. No ainaki tietäs ettei savusta liikaa.
No siihe ajattelin ratkaisuksi halsteriverkon minkä sisään kalat laitetaan ja se verkko sitten riippuisi pussissa.

...Täytyy alkaa etsimään hiljalleen tarvikkeita (ja kaloja täytyy varmaa hakea kaupasta )

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe