perhoja haihunkoskelle (Haihunkoski)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Vision79 14.4. 2006, 10:09

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
mel perhoja haihunkoskelle (Haihunkoski) 9.4. 2006, 12:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mitkä perhot haihunkoskella on ollut ottavimpia?

Perho-Hörhö Re: perhoja haihunkoskelle (Haihunkoski) 9.4. 2006, 14:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Haihunkoski kun on kokolailla sameavetinen kalapaikka,niin luulenpa että hyvin näkyvät(räikeän värikkäät) ja vahva-silhuettiset perhot aiheuttavat vavan taipumista muistakin syistä kuin pohjatärpeistä.
Itse olen onnistunut Haihulla parhaiten räikeän oranssilla liitsillä,jota olen uittanut pohjan tuntumassa.

Vision79 Re: perhoja haihunkoskelle (Haihunkoski) 12.4. 2006, 12:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo vastaan nyt minäkin vaikka vähän jälkikäteen.. ehdoton ykkös väri on ollut musta monella muullakin kuin minulla.. mustapunainen kuula liitsi ja samantyylinen musta zonkeri ovat haihun ykkös pelejä ollut itselläni.. myös valkoiset ja oranssit kuten edellä jo mainittiin toimivat haihulla.. kokonaan punainen liitsi on myös toiminut yllättävän hyvin ainakin itselläni taimenelle.. unohtamatta perus vihreitäpupia pieniin koukkuihin sidottuna..

matza Re: perhoja haihunkoskelle (Haihunkoski) 14.4. 2006, 08:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
tuli tost taimenest mielee et tietääks joku et mist päin niit kannattaa hammos yrittää?olen yhen taimenen saanu muutama vuos sitte siltarummun vierest.

Vision79 Re: perhoja haihunkoskelle (Haihunkoski) 14.4. 2006, 10:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
matza kirjoitti:
> tuli tost taimenest mielee et tietääks joku et mist päin niit
> kannattaa hammos yrittää?olen yhen taimenen saanu muutama vuos sitte
> siltarummun vierest.

Joo haihulla kirjoja ja taimenia on lähes jokaisen kiven juuressa ja jokaisessa montussa.. toinen juttu on sitten, että kuka niitä saa.. :)
jos jonkun näköistä vinkkiä voisi antaa niin yläpuolella kun joki haarautuu "uomiin" nämä "suut" tai nk. keskiuoma (koko matkalta) ovat hyviä paikkoja olleet ainakin taimenen osalta omalla kohdallani.. esim. viime kesänä veden ollessa matalalla "keskiuomassa" yhden kiven juuressa oli neljä taimenta (yli 40 cm).. keskiuomasta olen tainnut taimenia eniten saadakin.. pienet uomat ovat myös joskus antaneet yli 50 cm taimenia joita haihulla pidän jo todella hyvän koikoisina.. vaikka mahdollisuus on kolmikiloiseenkin.. melkein kuitenkin kannattaisi kalastaa tarkasti kaikki kiven kolot jne. lupaavalta näyttävät paikat.. mielestäni puhtaasti valikoiva kalastus haihulla on aika hankalaa, koska myös kirjolohi asustelee samoissa paikoissa..

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe