kyrönjoki? (Kyrönjoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: viitala 9.9. 2008, 01:10

Uusi aihe Vastaa ketjuun
16 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
lio kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 14:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Voiko tuola kyröllä kalastaa enään? Missä kunnossa joki on? Istutuksia?
Käytiin joku viikko sitten kaverin kanssa annalankoskella kattomassa, kalastajia ei ollut ja viimenen ilmotus mikä oli ilmotustaululla oli vuodelta 2002.
Olen käynyt kalassa sielä viimeks joskus 4vuotta sitten ja sillon kirreä näytti sieltä ihan hyvin nousevan.

[Muokattu 15.5.2005, 14:48]
KRP Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 21:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä sinne viimme vuonna ainakin kirre istutuksia tehtiin jossain määrin ainakin Ylistaron lupaalueelle ja sieltä Kirkonkylänkoskelle ja sinne uudelle "pohjapatohässäkkä" malkakoskelle! Merikaartoon ei nettisivujen mukaan ainakaan vielä ole aloitettu istuttamaan varamaan vesi korkeella ja sitten kessällä se on niin hapanta että kalat tahtovat kuolla.Mutta kyllä se siellä Ylistaron alueella on se homma todella nihkeetä niiden istutus homien kanalta(eniten kokemusta)mutta ei se paljon maksakkaan muistaakseni jotain 15 euroa vuosi tai joitain!

lio Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 21:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo kiitos.
Oon tässä vähä hädässä yrittäny ettiä tietoja tosta kyrönjoesta kun se taitaa olla lähin paikka meiltä(asun Vaasassa). Huvittais löytää joku paikka minne vois mennä tyyliin pariks tunniks heittelemään vaikkapa töiden jälkeen. Nyt on joutunu lähteen kalaa aina koko päiväks jonnekki 150km päähän. Onhan se hyvä kun kokopäiväks pääsee mutta ei sellasia reissuja joka päivä voi tehä.

KRP Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 21:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juu tuo vaasa on kyllä vähän hankalassa paikassa jos menaapi mennä koskelle kalastamaan "jalo"kalaa. Ylistaron lupa-alueelta löytyypi jotain viitisen eri tyyppistä koskea ei mitään erikoisia mutta kyllä nissä nyt justiin viikolla illasta käy kalastelemassa. Tuosta mainitsemastani Malkakoskesta saisi kyllä hienon istari paikan jos ne tajuaas lopettaa sen pelleilyn sillä pohjapadolla eli vesi laskee vesi nousee! Mutta kyllä se silti ihan käymisen arvoinen paikka on mutta ehkä kuminkin enemmän uistin paikka kun perho!Missä päin sä käyt pääasiassa kalassa kun käy?

lio Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 22:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No ollaan nyt viime aikoina käyty pääasiassa merikarvianjoella(150km vaasasta). Oiskohan jotain nettisivuja mistä vois olla jotai tietoa ja kuvia siitä Malkakoskesta?

KRP Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 22:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei oo mitään sivuja. Se on niinkun rakennettu koski paikalle missä ei oo ollu koskaan koskea! Oo menossa käymäs sielä tässä lähi aikoina saatiin viimme alku kesästä sieltä pari mitallista taimenta ja niitä olis tarkoitus käydä yrittämässä ja tietenkin kirjoonkin siellä voi päästä käsiksi. Laitan sitten jutun tänne kun oon käyny siellä!! Ja voin myöhemmin laittaa juttua kyrönjoen muistakin koskista ja yleensäkkin tämän "kuivan" pohjanmaan alueen koskikalastus paikoista. Oon laittanu tänne jo kaksi juttua sellaisesta joesta kuin Ähtävänjoki ja sen parista eri koskesta eikä sinne oo vaasasta noin 115 km nähtävillä tuolla päiväkirjassa!

lio Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 22:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos paljo tiedoista.
Marmittaa kyl kun Kyrönjoki, ainut toivomme, on tossa kunnossa. :( :D
Mutta laita ihmeessä juttua siitä Malkakoskesta ja jos kuviakin näkis ni ois vielä parempi!

KRP Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 15.5. 2005, 22:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ilo oli puolellani se on hyvä tietää että täälä lakeuksillakin joku kalastelee! Kuvia tulee ilman muuta!

kinki Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 16.5. 2005, 13:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
lio kirjoitti:
> Joo kiitos.
> Oon tässä vähä hädässä yrittäny ettiä tietoja tosta kyrönjoesta kun
> se taitaa olla lähin paikka meiltä(asun Vaasassa). Huvittais löytää
> joku paikka minne vois mennä tyyliin pariks tunniks heittelemään
> vaikkapa töiden jälkeen. Nyt on joutunu lähteen kalaa aina koko
> päiväks jonnekki 150km päähän. Onhan se hyvä kun kokopäiväks pääsee
> mutta ei sellasia reissuja joka päivä voi tehä.


lio: mee ihmees kristiinankaupunkii, ei ookku vaasasta 100km ja sieltä saat kyl kunnon vastuksia luonnon mertaimenista. Nyt ku viel menee sinne nii on mahollista saaha lähemmäs 8kg.n kaloja ja miks ei ylikin =)

/hk Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 16.5. 2005, 14:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Oon kalastellu n. 5 vuotta kyrönjoella isonkyrön alueella. Täältä löytyy 7 koskea, jotka kaikki ovat lyhyitä ja paikkoja kaloille on erittäin niukasti. Harmi sanoa tämä "kotijoesta", mutta on kyllä suoraan sanottuna paska paikka. Viime kesänä n. 50 reissua ja 4 kirjolohta. Pitäähän sitä johonkin kalastuspaineensa purkaa. Ylistaron tai vähänkyrön koskista en paljoa tiedä, mutta tuskin ovat merkittävästi parempia.

lio Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 16.5. 2005, 16:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo ei oo kyllä mitään suuria odotuksia siitä Ylistaron Malkakoskestakaan mutta ois hyvä jos sais edes jonkinlaisen kalapaikan tähän "takapihalle", että vois tosiaan ne pahimmat paineet saada jossakin purettua. Käyn kait tänään vähän kattomassa tota malkakoskea, jos vaan kerkeen.

Tuolla kristiinankaupungissa vois tosiaan joskus käydäkkin. Kinki sä tarkotat varmaan sitä Lapväärtinjokea, eikö? Ollaan oltu sielä joskus parivuotta sitte nakkelees virveleillä, muutamaanki otteeseen. Itte en sieltä mitään saanu mutta kaverilla natsas 2 taimenta samalla reissulla, 2,5kg ja 4kg. Että sinänsä ihan hyvä fiilis siiton jäänyt.
Ainut vaan mikä vähän hämää on ne kielto alueet sielä. Ne jäi mulle vähä epäselviks, kun yhet sanoo että 50m padosta ja toiset että koko se niemenkärki,vai mikälie, padosta ylöspäin ois kiellettyä kalastaa.
Mutta en sit tiä..hieno paikka kyl on.

lio Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 16.5. 2005, 16:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Oltiin siis Peruksessa. Jäi jotenki mainitsematta.. :D

genis Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 17.5. 2005, 23:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jaksaisiks millää kertoo missä niitä kuvia siltä merikarvian reissulta on? :P

oltsi Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 7.6. 2006, 13:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> lio: mee ihmees kristiinankaupunkii, ei ookku vaasasta 100km ja
> sieltä saat kyl kunnon vastuksia luonnon mertaimenista. Nyt ku viel
> menee sinne nii on mahollista saaha lähemmäs 8kg.n kaloja ja miks ei
> ylikin =)

Minne päin Kristiinankaupunkia tai sitä jokea kannattais mennä? Itselle se on aika vieras paikka.

Nuorempana tuli itsekin kalastettua Kyrönjoella. Lähinnä Hiirikoskella, kun se oli siinä vieressä. Nyt on tullu muutaman kerran käytyä Merikaarrossa. Ikävähän toi joen tila on. Jokikalastusta tulee sitten harrastettua kauempana. Ja liian harvoin.

hemmo111 Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 11.6. 2006, 20:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisiko kellään tarkempaa tietoa Mallaskoskesta. Tuli käytyä siellä tänään ja suunnitelmissa olisi hommata sinne kesäksi vuosilupa ja tiedustelisinkin tarkemmin minkälaiset mahdollisuudet siellä on aloittelevan perhostajan päästä jalokalan makuun? Entä kuinka on tämän kesän istutusten laita? Näytti ainakin lupaavalta ja hienolta paikalta. Olen siis aloitteleva perhokalastaja ja mieli tekisi jalompien kalojen perään mutta täällä pohjanmaalla taitaa mahdollisuudet olla melko vähäiset. Kiitos vielä kaikille vastanneille.

kezu2 Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 6.9. 2008, 20:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Voiko tuola kyröllä kalastaa enään? Missä kunnossa joki on? Istutuksia?
Käytiin joku viikko sitten kaverin kanssa annalankoskella kattomassa, kalastajia ei ollut ja viimenen ilmotus mikä oli ilmotustaululla oli vuodelta 2002.
Olen käynyt kalassa sielä viimeks joskus 4vuotta sitten ja sillon kirreä näytti sieltä ihan hyvin nousevan.

joo 18.8.08 tuli 2,2kg kirjolohi kyllä siellä kalastaa voi mutta tänä kesänä vesi ollu aika korkealla.

viitala Re: kyrönjoki? (Kyrönjoki) 9.9. 2008, 01:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuli elokuun loppupuolella käytyä kotipuolessa ja samalla Ylistaron kirkonkoskella kalalla...vesi oli tosi korkeella ja sameaa mutta saaliiksi tuli 48cm kirre. Ylistarossa kuulemma istutus määrät olleet melko pieniä jo useamman vuoden...mikä on sinällään harmi. 10 vuotta sitten kalaa laitettiin useamman kerran kesässä ja ihan reiluja määriä...silloin kai paikallinen kalastusseura oli vielä voimissaan...

16 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe