Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: ville78 20.6. 2005, 20:18

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Janne the fly man Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 17.6. 2004, 18:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kyseisessä joessa mainittavasti lohta? Vai juuri ja juuri, että niin voisi sanoa. Pljonko kalastus lupa maksaa? Olen kiinnostunut kuulemaan enenmänkin kyseisestä joesta.

lohes Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 18.6. 2004, 08:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
"Janne the fly man"<hubbaa@jippii.fi> kirjoitti:
> Onko kyseisessä joessa mainittavasti lohta? Vai juuri ja juuri, että
> niin voisi sanoa. Pljonko kalastus lupa maksaa? Olen kiinnostunut
> kuulemaan enenmänkin kyseisestä joesta.

Tere

Viime kesänä ensimmäinen reissu kyseiselle joelle. Yhden lohen näin tai oikeastaan sen pyrstön vain. Kalastus maksaa varmaankin 10€/vrk, 35€/viikko, 50€/kausi. Jos etsit pohjolan perhokalastajat sivuilta könkämöeno hakusanalla niin sieltä löytyy juttua.

Kyllä joella kannattaa käydä ehdottomasti. Kalaa on, välissä vaikea joki kahlata.
-J-

kalapaavo Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 18.6. 2004, 13:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Erän suuressa harri numerossa oli könkämäenosta ainaski sivun juttu (10-2003)

masa04 Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 20.6. 2004, 17:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
könkämäen enolla ei juurikaan lohta ole enimmäkseen taimenta ja harria.Hyviä puolia könkämäenossa on se että hyvät kalapaikat ovat lähellä rantaa. markkinan kylästä kun aja 10-15 km niin löytyy myös hyviä paikkoja. suosittelisin myös lätäsenoa.

Syksi Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 4.5. 2005, 23:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eikös tää ole se joki joka alkaa Kilpisjärveltä. ???!!!

Jos on, niin luvat saa ainakin kilpisjärven luontokeskuksesta, hintaa en muista. Harjuksia kyllä tulee ja suht isoja sellaisia.
Kun vaan keksii paikan niin miltein joka heitolla tärppää. Ainakin ylä juoksulla on koskimaisia kohtia joista tulee harjusta.
Mutta kyllä täytyy sanoa että harjusta kalastaéssa paras on kyllä pieni kuparin värinen lippa.

J.M. Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 5.5. 2005, 14:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Könkämäenoon saattaa nousta aivan satunnaisesti lohta, mutta lätäsenoon lohi kuitenkin pääsääntöisesti nousee. Viimeksi olin syksyllä 2003. Kalastin kaverin kanssa 3 päivää ja saaliiksi tuli pari taimenta ja n. 5-7 harrria(en muista tarkalleen). Taimenta ei saa kylläkään kalastaa tällä normaaliluvalla, joka muistaakseni maksaa 10€/vrk ja 30€/vk. Olen käynyt Könkämäenolla 3-4 kertaa ja se on kyllä hyvä harjusjoki kun vaan tietää paikat.

VVilho Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 17.6. 2005, 21:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
olisin menossa ensi kesänä könkämäenolle ja haluaisin saada tietoa kyseisestä joesta,joten kysymys ois tämmönen,että mistä sitä tietoa saisi lisää?

kalamiäs Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 18.6. 2005, 11:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä siellä saa kalastaa taimenta ja harjusta samalla luvalla mut kaikki muut lohikalat paitsi harjus ja varmaan siika on rauhotettu alku viikon.

ville78 Re: Kysymyksiä paikan tuntijoille (Könkämäeno) 20.6. 2005, 20:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kalamiäs kirjoitti:
> Kyllä siellä saa kalastaa taimenta ja harjusta samalla luvalla mut
> kaikki muut lohikalat paitsi harjus ja varmaan siika on rauhotettu
> alku viikon.


Peerakoskessa, Pousujärven nivassa, Karjalankoskissa, Saarikoskessa ja Lammaskoskissa saa kalastaa Villin pohjolan luvalla numero 1551 (käsivarren kalastusalue). Luvan hinta 10E / vrk ja 35E / viikko. Tällä luvalla ei saa kalastaa lohta tai taimenta!

Vuoskujokisuusta etelään tarvitaan Villin pohjolan lupa numero 2502 (Tornionjoki-Muonionjoki) Hinta tällä luvalla viimeksi kun ostin 10E/vrk ja 35E/viikko. Järämän kalastus vaatii myös tämän Väylän kalastusluvan. Lohen ja taimenen kalastus on kielletty Suomen aikaan maanantaista klo 19 keskiviikkoon klo 19!

Könkiksen kalastuspaikoiski suosittelen Likellä Kilpisjärveä olevaan Peerakoskea, Karjalankoskia joita on peräkkäin kolme kappaletta ja Lammaskoskia. Noista olen tavoittanut useamman kerran 1-1,5 kilon jättiharreja. Taimeneen tuolla törmää harvemmin ja sen kalastus vaatiikin pitkää pinnaa ja rauhallisuutta, koska ovat välillä ensinnäkin tosi kranttuja ja arkoja. Lammaskosken tienpuolisella niskalla ei sitten kannata kahlata vähääkään jos vesi on korkealla, koska sen jälkeen alkaa 250-300 metriä pitkä jylisevä koski josta ei perhokalastajalla ole paluuta jos sinne joutuu. Näin tällaisen tapauksen kerran siinä niskalla kun mies kaatui niskalla ja meinasi mennä putouksen kautta vaahtoavaan koskeen. Onneksi kaverinsa sai ojennettua pitkän seipään jolla kaveri ronkittiin ylös! Siinä pohjassa on paljon isoja halkeamia joita ei korkean veden aikaan erota ja näin kahlaa helposti monttuun. Tämä vain varoituksena...

Perhoina olen itse käyttänyt monenlaisia pintureita, erittäin pieniä larvoja ja nymphejä (koko pienimmissä 22-24) toimivat silloin kun kala on nirsolla päällä. Pienet liitsit on myös toimineet isoille harjuksille ja silloin on usein saanut myös sen sattuma taimenen.

T: Ville the alias melkein joka vuosi könkämäenenolla kalastanut

8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe