Parhaat paikat (Hammonjoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Zeno 20.6. 2004, 13:59

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Zeno Parhaat paikat (Hammonjoki) 28.5. 2004, 11:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juu olen pariin otteeseen käynyt hammolla, mutta kalasaalis jaa yleensä alle 300g. Tätä isompaa kalaa en ole saanut nostettua, olen kokeillut siltarumpua pintureilla eikä mitään, ja puusillan allaolevan montun perhostellut huolella eikä mitään tai ketää näkyny tietääkö kukaan hyviä ottipaikkoja ja hyviä perhoja, sekä ylä, että alaosalle.

pietu Re: Parhaat paikat (Hammonjoki) 14.6. 2004, 23:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hammonjoella on kyllä isompiakin kaloja, mutta erittäin arkoja ja siten myös yleensä vaikeampia pyydettäviä (paitsi kirjolohet heti istutusten jälkeen). Kärsivällisesti ja varovasti kalastaen ja liikkuen mahdollisuudet saada niitä kookkaampiakin nousevat. vinkkinä voisi sanoa, että isot kalat ovat usein sellaisissa paikoissa jotka tarjoavat niille paljon suojaa (esim. puunalustat, syvemmät montut yms). Siltarummussa majailee lähes aina muutama suurempi kirjolohi, istuksen jälkeen runsaastikin. Ylä-alueen alin pätkä puusillalta alaspäin on myös varovasti kalastettuna otollinen paikka saada isompia, usein lammesta syönnökselle nousevia kaloja. Ryteikköisellä ala-alueella isot kalat ovat usein juuri vaikeimmin kalastettavissa paikoissa.

Zeno Re: Parhaat paikat (Hammonjoki) 14.6. 2004, 23:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kiitos tämä on erittäin hyvää tietoa yleensä en liiku siellä vain yksinäni vaan kaverin kanssa jolloin tulee juteltua tämän takia en keskity kalastukseen kaikin rinnoin, ja kalat taitavat vähän säikkyä juttelua...

pietu Re: Parhaat paikat (Hammonjoki) 14.6. 2004, 23:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Lisäksi voisi sanoa vinkkinä että kovien sateiden jälkeen on hammon vesi usein todella sameaa, ja kalastus usein silloin todella vaikeaa, varsinkin jos ei tunne puron pohjan mutoja entuudestaan. Muutaman kuivan päivän jälkeen se vesi sitten taas useimmiten kirkastuu.

Zeno Re: Parhaat paikat (Hammonjoki) 14.6. 2004, 23:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ahaa ei se yleensä hirveen kirkasta olekkaan ollut ja en todellakaan tunne pohjan muotoa! mulla on jääny varmaa 10 perhoa pohjaan ja puihin :D ekä oo tullu ku pieniä puronieriöitä ja se yks isompi 300g kirjolohi.. onko muuten tietoa millon ne istuttaa sinne? ja missä on paras taimukka paikka, en oo ikinä saanu taumenta enkä harjusta vaa kirrei ja nieriöitä perholla joten tekee mieli saada sellanen koukkuun! ja kiitos todella hyvistä vinkeistä!!! ja vielä: mitkä olis parhaimpia perhoja oon huomannu, että hammojoki on pääosin pinturi kalastusta ku niin matala siin sillalla vois kokeilla jotain kuulapäätä, sielä siltarummussa nallepuhiin iski (mahd. kirjo) ohi ja hyppäs siihen metalliin niin, että paukahti!

[Muokattu 15.6.2004, 00:02]
pietu Re: Parhaat paikat (Hammonjoki) 16.6. 2004, 13:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Taimenet ovat yleensä hammonjoella melko pieniä, muistathan myös noudattaa taimenen kohdalla alamittoja sillä ne eivät ole "tammukoita" vaan vesijärveen vaeltavia kaloja. Alaosalta lienee parhaat mahdollisuudet taimeneen, onnella jopa vesijärvestä nousseeseen yksilöön. Suositeltavaa olisi kaikkien ylössaatujen taimenten vapautus koosta riippumatta, hammon taimenet kun ovat luonnonkaloja. Kyllä hammolla toimii muutkin perhot kuin pinturit hyvin koko joen matkalla (esim. kuulapäät ja nymfit) vaikka joki monin paikoin matala onkin. Harjusta kyllä pitäisi löytyä. Istutuksesta ei ole tarkempaa tietoa, kai ne suunnilleen näihin aikoihin sen kirjosatsin sinne kippaa.

Zeno Re: Parhaat paikat (Hammonjoki) 16.6. 2004, 13:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
en minä taimenta ottaisikaan, mutta mukavaa olisi saada sellainen koukkuun va valokuvata ensimmäinen taimeneni. :D tuo puronieriä tossa kuvauksessa on kyllä niin komee, että kelpais ruokapöytäänkin. Musta tuntuu että ton kokoset nieriät on aikamoisii lottovoittoja hammolla... mistä toi on saatu sieltä? :D

[Muokattu 16.6.2004, 13:33]
Zeno Re: Parhaat paikat (Hammonjoki) 20.6. 2004, 13:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jaaha käytii nyt viikonloppuna hammolla eikä saalista juurikaan tullut. Pikku nieriää tuli mahottomasti, mutta ei taaskaan mitään isompaa isoin oli noin 300g kirjolohi. kaksi alamittaista harjusta tuli josta toinen täytyi ottaa koska oli niellaissut suötin liian syvälle kurkkuun (27cm)

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe