Rannat täynnä? (Kuomionjoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Jan-- 14.7. 2011, 14:46

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
EnSaaKalaa Rannat täynnä? (Kuomionjoki) 14.7. 2011, 13:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Elikkäs tarkoitus olisi tulla kyseiselle joelle kalastamaan. Onko paljonkin kalastajia yleensä, itse kun tykkään suht rauhassa kalastaa :).
Onko kalaa tullut lähiaikoina, mitä?
Tarvitseeko kahluuhousuja,kumisaappaita tai muuta? Onko virvelillä kalastus sallittua? PS. Saako luvat siitä jostakin läheltä, Tarkoittaako tuo luvan 1kala sitä, että saat kalastaa yhden kalan vai saat ottaa mukaan yhden kalan? Tuntuu aika hölmöltä jos tuurilla napsaa ekan 10minuutin sisään kala ja se on siinä, varsinkin kun kauempaa olisin tulossa.

[Muokattu 14.7.2011, 14:22]
Jan-- Re: Rannat täynnä? (Kuomionjoki) 14.7. 2011, 14:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
www.kuomiojoki.com

Tuolta lukemaan vieraskirjasta kuulumisia.
Itse en ole tänä vuonna käynyt vielä, ens viikolla pääsen tekemään vuoden ekan reissun.
Luvat saa netistä ostettua tai sitten talosta läheltä..(kato puh.nrot sivuilla)
Ite yleensä mennyt melko aamusta niin rauhassa saanut kalastella, välillä toki ollut muutama muu. Juttua kyllä lukenut että rannatkin ollut täynnä..
Lupasysteemi on noin jos kalan saat ja sen ylös otat niin kalastus loppuu siihen ellet ole maksanut noita lisälupia..
Kalastusta saat tietenkin jatkaa jos vapautat kalan. C&R sallittu vain väkäsettömillä koukuilla.
Kalaa joessa on aina, eri asia kuinka helposti saatavilla.
Näkyviä kaloja ite tykkään kalastella, oma haasteensa niissä. Kalat todella arkoja matalalla vedellä ja pari väärää liikettä niin kala lähtee kyllä matkoihin. Liitsiä toki voi pommitella niihin syviin kohtiin, mutta sitä ite lähinnä harrastelen täällä "vähän" sameemmissa vesistöissä vantaalla päin..
Todella pientä perhoa siiman päähän jos näkyviä kalastelet. 14-16 nymfit/pupat toimivat parhaiten. Riikinkukko/musta väreissä ilman kuulaa. Jos kala on syvällä niin kannattaa paino laittaa perukkeeseen todella pitkälle eikä perhon viereen. (Jos istutus on juuri muutamia päiviä sitten ollut, kalat tuntuvat olevan enemmän kiinnostuneita painosta, kun perhosta, muutoin pelkäävät...)

Kaikki kalastusmuodot on sallittu tuolla, jopa tahna ja mato-onki. Kahluuhousuja ei tarvitse. Joki ei ole leveä. Kumisaappaat ihan kätevät jos on vesi korkealla niin saattaa rannat olla vähän mutasia. Nyt en ole päässyt asiaa kattomaan vielä.
Istutus taitaa olla sivujen perusteella lähistöllä niin sillon ei ole kyllä paljoo välii mitä niille kaloille syöttää kun kaikki kelpaa. Mut tällä hetkellä istutuksesta on vissiinkin muutama viikko mennyt joten kalat on kyllä nää rapalan kymmensenttiset pariin kertan jo nähnyt..
Kalahan on siis ihan perus kirreä mitä tuolta saa. Koosta en tiedä minkä kokosta on, yleensä ollut ihan hyvän kokostakin, 2kg+.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe