Myllykosken tilanteesta (Myllykoski)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Flamemaster1 29.9. 2004, 16:24

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Katajanokan perhokalastajat Myllykosken tilanteesta (Myllykoski) 28.9. 2004, 13:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Helsingissä 28.9.2004

Terve!

Olen jo joitakin vuosia ystävieni kanssa tavannut käydä ja hankkia vuosiluvan Vantaanjoen Myllykoskelle. Liikuessamme siellä, varsinkin tämän kauden aikana, olemme kiinnittäneet huomiota eräisiin seikkoihin, joihin olemme saaneet tukea myös useilta muilta siellä kalastavilta:

Kauden avajaisiin istutettiin erä, joiden joukossa oli isojakin kirjolohia. Avajaisissa, kuten muussakin mainonnassa luvattiin istutusten jatkuvan koko kauden ajan. Tietääksemme avajaisten jälkeen on istutettu ainoastaan yksi erä kirjolohta, joka sekin tietojemme mukaan oli pieni (alle sata kiloa?). Vantaanjoki.com -sivuston mukaan istutustavoite on 2000-3000 kg. 2003-vuonna ymmärrettävästi sääolojen takia ei päästy lähellekään tavoitetta. Tämän kauden tulvajaksoa lukuunottamatta ei esteitä istutuksiin ole ollut. Nukarinkoskeen on istutettu läpi kauden kirjolohta hyvällä menestyksellä.

Mielestämme on harhaanjohtavaa antaa alkukaudesta istutuslupauksilla ymmärtää, että Myllykoski olisi saalisvarma läpi kauden. Eikä myöskään ole oikein, että jos kauden istutukset edustavat sitä luokka mitä ne nyt ovat olleet, resurssit käytetään pääosin avajaistapahtumassa. Itse avajaistapahtumaan osallistuneina voimme todeta, että se ei antanut hyvää kuvaa edes perhokalastuksesta lajina eikä monikaan siellä "kalastaneista" ole sen jälkeen juurikaan Myllykoskella esittäytynyt. Menivätkö siis luparahamme ongintatapahtumaan, jossa kalaa sai vieheestä ja tekniikasta riippumatta, pienestä osasta koskea muutaman päivän ajan?

Pyydystä ja vapauta- kalastus on erittäin tervetullut asia joelle.Taimenkannan vahvistaminen myös kuluvan kauden aikana ansaitsee suuren kiitoksen.Kuitenkaan tämä kanta ei selviä millään kalastuspaineesta tuleviin vuosiin. 30-40cm taimen on helppo saalis perhokalastajille, ja joka tartutus vahingoittaa kalaa ja vaarantaa sen selviytymistä. Tähän kirjolohi on ratkaisu. Paine taimenen kiusaamiseen pienenisi ja tyytyväisiä kalastajia riittäisi jatkossakin. Useimmille meistä kun kotiin viety saaliskin edes silloin tällöin on osa onnistunutta kalastuselämystä.

Varsinkin tällä kaudella kosken valvonta on laiminlyöty mielestämme pahoin. Tämäkin saa meidät huolestumaan taimenten tulevaisuudesta, koska salakalastajat eivät sääntöjä kunnioita, ja kalliilla jokeen istutettu taimen joutuu helposti pannulle. Kesän edettyä joella on ollut yhä enemmän virvelikalastajia, eikä mato-onkijakaan ole harvinainen näky.

Muiden yhä harvenevien kalastajien puheista olemme saaneet kuvan, että tällä menolla ensi vuoden lupatulot tippuvat olennaisesti satunnaiskävijöiden lupamaksuja lukuunottamatta. Pitäisikö meidän olla huolissamme Myllykosken tulevaisuudesta?
Leech-mies Re: Myllykosken tilanteesta (Myllykoski) 28.9. 2004, 13:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Enpä voi muuta kuin yhtyä edelliseen. Itse taidan ainakin suunnata ensi kesänä muualle..

Kämmäri Re: Myllykosken tilanteesta (Myllykoski) 28.9. 2004, 17:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Samaa mieltä alkuperäisen kirjoittajan kanssa.
Itse ostin Myllykoskelle vuosiluvan heinäkuun alussa ja kuvittelin sen nimenomaan olevan hyvä kirjolohipaikka(mm vantaanjoki.com antoi ymmärtää näin). Itse en kuitenkaan heinäkuun alun jälkeen ole saanut ainuttakaan kirjolohta ko. paikasta, ainoastaan alkuperäisen mainitsemia taimenia. Osaako joku kertoa onko Myllykoskelle istutettu tänä kesänä kirjojen sijasta taimenia, koska niitä siellä tuntuu kyllä olevan hyvin paljon ?

motulli Re: Myllykosken tilanteesta (Myllykoski) 29.9. 2004, 11:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen samaa mieltä alkuperäisen kirjottajan kanssa,mä en ees ostanu tänä vuonna vuosilupaa enkä kyl ees osta ensi vuonnakaan täytyy suuntaa reissut muihin paikkoihin niin kuin olen kyl tehny jo tänä vuonnakin. Ps. Hyvästi Myllykoski Nurmijärvellä.....

PatilZ Re: Myllykosken tilanteesta (Myllykoski) 29.9. 2004, 13:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
motulli kirjoitti:
> Olen samaa mieltä alkuperäisen kirjottajan kanssa,mä en ees ostanu
> tänä vuonna vuosilupaa enkä kyl ees osta ensi vuonnakaan täytyy
> suuntaa reissut muihin paikkoihin niin kuin olen kyl tehny jo tänä
> vuonnakin. Ps. Hyvästi Myllykoski Nurmijärvellä.....

Peesaan motullia. En myöskään ostanut tänä vuonna vuosilupaa.

Flamemaster1 Re: Myllykosken tilanteesta (Myllykoski) 29.9. 2004, 16:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En ehtiny moneen kertaan siellä käymään kun oli ne tulvat, eikä tullu yhtään kirjoa!!?!

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe