Inarijoki

Paikalle ei ole vielä lisätty kuvia.
Lisää kuva

Inarijoki on jälleen eräs lukuisista hienoista perhokalastusjoista Lapissa. Jokeen nousee lohta, joskaan se ei ole yhtä kookasta kuin Tenolla ja muissa kuuluisemmissa paikoissa. Tunnelma on kuitenkin omaa luokkaansa. Joki tarjoaa paljon kalastettavaa ja vaikkakin se on suosittu kohde, löytyy viimeistään muutaman joen mutkan takaa omaa rauhaa. Suosituimpiin paikkoihin ei ole onneksi pakko jäädä ja tyytyä. Kalaa on muuallakin.

Alueelta löytyy majataloja, jos teltassa asuminen ei tunnu hyvältä idealta. Muitakin palveluja, ruokaa ja opastusta löytyy haluttaessa. Inarinjoki yhtyy Karasjokeen ja tästä eteenpäin joen nimenä on Teno.

Inarijoki sijaitsee Karigasniemen alueella ja Suomen ja Norjan raja kulkee jokea pitkin. Hyviä ottipaikkoja joella ovat mm. Haukikallio, Kuoppaniva, Tiukkakoski, Inarijoen Ränni ja Torvikoski. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja tie mukailee joen rantaa.

Moninpaikoin joki on helpompi kalastaa Norjan puolelta, jolloin tulee ostaa Norjan lohikortti, jonka saa ostettua vaikkapa Karasjoen postista. Muuten joessa pärjää Matinkönkäälle saakka Tenon kalastusluvalla, mutta toki kannattaa aina tarkistaa lupa-asiat, koska ne voivat muuttua vuosittain.

Päiväkirja

Tämän paikan päiväkirjassa ei ole vielä merkintöjä.
Lisää uusi merkintä

Tiedot & Sijainti

Keskustelut