Perhorasian säännöt ja määräykset

Ylläpitäjät valvovat näiden sääntöjen noudattamista. Sääntöjen perusteella kirjoituksia voidaan poistaa ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi. Ylläpitäjät eivät ole velvollisia erikseen perustelmaan ratkaisujaan.

Säännöt koskevat kaikkia käyttäjiä, niin rekisteröityneitä kuin rekisteröimättömiä. Suosittelemme kaikkia käyttäjiä rekisteröitymään palveluun.

Säännöt lyhyesti

Käyttäydy kohteliaasti muita käyttäjiä kohtaan ja kirjoita asiallisesti.

Kirjoita luettavaa ja järkevää tekstiä. Tekstin ei tarvitse olla kuitenkaan täydellistä.

Pysy keskustelun aiheessa.

Säännöt pidemmin

§1 Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan. Kunnioita muita käyttäjiä. Henkilökohtaiset loukkaukset ovat rangaistavia.

§2 Kaiken palveluun lähetetyn materiaalin tulee olla kaloja kunnioittavia ja hyvän maun mukaista.

§3 Ylläpitäjät voivat muokata tai poistaa viestejä tarvittaessa. Ylläpitäjien ei tarvitse näitä toimia erikseen perustella, päätökset perustuvat näihin sääntöihin.

§4 Viestien teksti tulee olla helposti luettavaa. Täydellistä tekstiä ei keneltäkään kuitenkaan edellytetä. Tarkista ennen viestin lähettämistä tekstisi kirjoitusvirheiden varalta. Mieti myös onko tekstisi luettavaa. Lue viestisi vielä kerran ennen lähettämistä.

§5 Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla ja viestit tulee kirjottaa niille tarkoitettuun ryhmään. Ennen uuden aiheen avaamista kirjoittajan tulee tarkistaa aihelistasta tai hakutoimintoa käyttäen onko keskustelua aiheesta jo toisaalla.

§6 Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Ennen viestin lähetystä tulee miettiä hetki onko viestissä todellakin annettavaa ketjuun. Turhat viestit poistetaan. Chattaaminen, henkilökohtaiset viestit ja muu vastaavaa keskustelu kannattaa käydä muissa kanavissa.

§7 Käyttäjien tulee noudattaa yleistä netikettiä ja toimia hyvän maun rajoissa. Mauttomuuksiin syyllistyneitä tullaan rankaisemaan.

§8 Trollaaminen on kiellettyä. Tälläisiä viestejä ovat viestit, joiden tarkoitus on vain ärsyttää muita käyttäjiä. Provokatiivisetkin viestit ovat sallittuja hyvän maun ja kohteliaisuuden rajoissa.

§9 Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen tai aiheeseen liittyvä vihjailu sekä arvuuttelu ovat kiellettyjä.

§10 Perhon arvosanojen lisääminen kommenttiin on kielletty. Käytä tähän äänestystoimintoa.

§11 Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä. Lainausta voi lyhentää, mutta alkuperäisen ajatuksen tulee säilyä lyhennyksestä huolimatta.

§12 Mainostaminen on kiellettyä. Kuitenkin jos olet löytänyt esimerkiksi mielenkiintoisen webbi-sivun, voi sen osoitteen mainita. Oman sivuston mainostaminen ei ole suositeltavaa ja se on kielletty ammattimaisilta toimijoilta (esim. kaupat).

§13 Kauppaa voi käydä Kirpputori -ryhmässä. Kuten muillakin kirpputoreilla, vain yksittäisten tuotteiden ja/tai käytetyn tavaran myynti tai itse tehtyjen tuotteiden myynti on sallittu yksityishenkilöille. Ammattimaista toimintaa ei tule tässä ryhmässä harrastaa. Muiden käyttäjien kauppoja ei saa häiritä kommentoimalla hintoja. Asiallisia kysymyksiä kaupan olevasta kohteesta voi kysyä. Kaupan yksityiskohdat tulee kuitenkin sopia esim. sähköpostilla, ei palstalla. Ilmoituksen jättäjä ei saa "nostaa" ilmoitustaan häiritsevästi. Perhorasia ei ota mitään vastuuta käyttäjien välisistä kaupoista.

§14 Kaikki Suomen laissa kielletty toiminta on kiellettyä. Erityisesti korostamme että tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakaminen on kiellettyä. Tekijänoikeudet koskevat myös medioiden artikkeleita ja muuta materiaalia sekä niiden julkaisemista keskustelupalstalla - älä siis kopioi, vaan linkitä. Lyhyet lainaukset ovat ok, kunhan lähde mainitaan selkeästi.

§15 Kullakin kirjoittajalla saa olla käytössään vain yksi nimimerkki. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita nimimerkkejä, tullaan hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan.

Säännöt on laadittu jatkoaika.com:n sääntöjen pohjalta.

Käyttöehdot

Lue myös Perhorasian käyttöehdot: