Eräs harrikeitto

Harjuksestahan sanotaan "Kohta keittoon, päivän päästä pannulle."

Ainekset:
Juuri pyydettyjä harjuksia (2 kpl/ henkilö)
Perunaa
Porkkanaa
Sipulia
Suolaa ja pippuria

Valmistelut:
Fileoi harjukset nahattomiksi fileiksi. Pieni peruna, porkkanat sekä sipuli - mitä pienemmiksi, sitä nopeampi keitto.

Keitto:
Kiehauta vettä, jossa harjus on hetkeä aiemmin uinut ja lisää porkkanat. Anna kiehua hetken ja lisää sitten perunat ja sipuli. Porkkana kypsyy pidempään kuin peruna, jos palaset ovat samankokoisia.

Perunoiden ja porkkanoiden ollessa enää vain hieman raakoja mausta liemi suolalla ja pippurilla. Nostele fileet keiton päälle, laita kansi kiinni pariksi minuutiksi ja keitto on valmis.

Keitto nautiskellaan joenpenkalla istuen, ruisleipää syöden ja jokivettä juoden. Ainakin tämä resepti toimi Lapissa kesällä 2003.

Pidemmän kaavan kautta keitellessä voi harjusten ruodoista keittää ensin maukkaan liemen. Tällöin aikaa kuluu huomattavasti enemmän, mutta makuakin on vastaavasti runsaammin. Edelleen, keittoon voi lorauttaa aivan mainiosti kermaa jos sitä on saatavilla. Liikaa ei kuitenkaan kannata keittoa maustaa ettei harjuksen timjaminen maku peity mausteiden alle.

Kireitä siimoja ja kuumia keittokattiloita

Sivua muokattu viimeksi 09.06.2004 14.11.
Muokkaajat VisaK., Jaska

Katso myös

Kalaruokareseptit Hakemisto

Kommentit

KommenttiJan - 08.06.2004

Oijoi, tuopa se on hyvää.

Harrit voi myös paistaa etukäteen tikussa ja sitten lisätä keittoon perattuina kun vihannekset on kypsiä. Jos ei ole vaikka filepuukkoa reissussa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?