Hiillostettu taimen
Nuotiolla hiillostaminen on helppo ja nopea tapa valmistaa taimen eräolosuhteissa. Maistuu todella herkulliselta onnistuneen kalareissun päätteksi!
ainekset:
-Taimen
-Suolaa
-Pippuria
-Yrttejä maun mukaan (jos on saatavilla)
-Voita (jos on saatavilla)
-Puhdasta vettä
tarvikkeet:
-Leivinpaperia
-Foliota
valmistusohje:
Hiillostusaika on koosta riippuen 15-20 minuuttia.
Perkaa taimen ja poista kidukset, mutta jätä pää paikoilleen. Ripottele suolaa ja pippuria runsaasti kalan sisä- ja vähän ulkopuolelle. Halutessasti täytä kala yrteillä maun mukaan sekä laita vielä lopuksi pari-kolme nokaretta voita.
Kostuta leivinpaperi puhtaalla vedellä. Kääräisen taimen kosteaan leivinpaperiin ja paketoi
tiukasti folioon.
Laita paketti reilusti hehkuvan hiilloksen päälle. Käännä pakettia 8-10 minuutin kuluttua. Jos hiillostat taimenta takassa tai pihagrillissä, se kypsyy hieman nopeammin kuin nuotiolla.
Pakettia avatessa esille tulvahtaa herkullinen tuoksu. Koska hiillostettu taimen hajoaa aika helposti, se kannattaa laittaa suoraan tarjolle avatussa foliopaketissaan.
Sivua muokattu viimeksi 31.05.2004 11.10.
Muokkaaja
Smeagol
Katso myös
Kalaruokareseptit
Hakemisto