Perhopenkki

Perhonsidontapenkki on avainasemassa sidottaessa perhoja. Hyvä penkki täyttää seuraavat vaatimukset: Penkin on oltava tukeva. Pöydän reunaan kiinnitettävät mallit ovat hyviä, mutta itse pidän henkilökohtaisesti omalla jalalla olevia penkkejä parempina paremman siirrettävyytensä vuoksi. Jalustan on oltava kuitenkin tukeva ja raskas, jotta varmistetaan, että penkki ei keiku kesken sidonnan.

Toinen huomion arvoinen seikka on penkin leuat, jotka pitävät perhon kiinni penkissä. Ostettaessa , että leuat pitävät puristuksissa kaikenkokoiset koukut. Hyvä penkki pitää koukut kiinni aina paksulankaisista suurista haukikoukuista aivan pieniin ohutlankaisiin pintaperhokoukkuihin. Myös mahdollisuus vaihtoleukoihin on eduksi.

Hyvä penkki saattaa tuntua tyyriiltä hankinnalta aloittelijan näkökulmasta, mutta siihen panostaminen kannattaa varmasti. Jos kukkaro antaa myöden, niin kannattaa ostaa ehdottomasti ns. "rotaatiopenkki", joka mahdollistaa perhon pyörittämisen ja tarkastelemisen eri puolelta kesken sidonnan.


Sivua muokattu viimeksi 15.03.2005 18.18.
Muokkaajat nimetön, admin, puupalikka, A-O

Katso myös

Sidontavälineet Hakemisto

Kommentit

Kommenttisamppa.97 - 05.06.2009

Paljoko toi maksaa?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?