Sivua muokattu viimeksi 04.02.2005 21.19.
Muokkaajat
Euro, nimetön, larvastelija
Mun mielestä kalat saa ottamaan paremmin isoihin perhoihin. esim.skeiterit ja kaikki muut tuuheasti häkilöidyt pinturit toimivat paremmin kuin vapaasti uitetut minipinturit. Vaikka on niillä pienilläki kaloja tullu, mutta ne on ollu keskimäärin pienempiä. Sillä ei taida olla väliä, että onko perho huonosti sidottu kunhan se on iso ja se menee lujaa, joten kaloille ei jää liiemmälti miettimis aikaa. Suuri koko herättää kalojen huomion ja ne voivat ottaa muussakin tapauksessa kuin syöntiaikeissa.
olen jokseenkin samaa mieltä. mutta iso pinturi ei ole aina paras mahdollinen esim. jos paljon pientä hyönteistä ilmassa niin kala on keskittynyt aika pikälle siihen. sillon kannattaa sitoa pieni pinturi siiman päähän.
Omat kokemukseni tukevat lähinnä väitettä tilannekohtaisesta kalastuksesta. Toki kalastan pintaperholla n. 70% kokonaisajasta, johtuu ehkä siitä että sitkeällä yrittämisellä on ollut tuloksekkaat seuraukset. Puhun lähinnä harjuksen kalastamisesta. Ensin aloitan puolalaistekniikalla jolloin siimaan sopivat lähinnä vesiperhosen eri vaiheet larvasta aikuiseen ja samoin päivänkorennosta. Yleensä harrilla on tapana vilkaista paria alinta perhoa ja jos ei niihin koske, voipi puraista ylintä pintaperhoa. Ja sitten kalastamaan perinteisellä pintaperhotekniikalla alhaalta ylöspäin. Ja kireitä siimoja kaikille. =)
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?