Tikkukala

Harjus tai siika. (30-35 cm. max.45cm) Suurempi tahtoo painonsa takia pudota tikusta.

Suomusta ja suolista kala.

Vuole n. 1m. koivutikku litteäksi päästä. ei siis pyöreä, kuten makkaratikku, vaan litteä, jotta kala pysyy paremmin kiinni.

Katkaise kalan selkäranka selkäevän takaa, pienellä pistolla vatsan sisäpuolelta, älä riko nahkaa.

Pujota tikku kalan suusta selkärankaa pitkin, ja toiselle puolelle selkärankaa tekemästäsi aukosta. (kala pysyy paremmin tikussa.)

Pistele kalaan puukon kärjellä reikiä, älä tee viiltoja. (taas sama perustelu)

Suolaa kala miedosti hienolla suolalla. (Makuasia)

Tässä vaiheessa sinulla on jo soma pikku hiillos, ja kahvipannu ässittymässä.

Paista ensin selkäpuoli, sitten vatsa, ja viimeisenä kyljet(vain pikaisesti, koska yleensä selkä ja vatsapuoli riittää.)

Liian suolan saa kalasta pois huiluttamalla sitä vedessä. (myös makuasia, mielestäni rapea suolainen nahka on parempi kuin pehmeä vetinen)

Tässäkin hommassa harjoitus tekee metsurin, niin kuin perhonsidonnassa ja kalastuksessakin...

Sivua muokattu viimeksi 12.08.2005 15.54.
Muokkaaja Juutuan pimeänsoutaja

Katso myös

Kalaruokareseptit Hakemisto

Kommentit

Kommenttikoskisjukka - 27.11.2012

Kala kannattaa suolistaa tuppeen, niin vatsarasvat eivät valu hukkaan ja vatsapuoli ei kuiva.

En ymmärrä tuota selkärangan katkaisua?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?