Tikkukala
Harjus tai siika. (30-35 cm. max.45cm) Suurempi tahtoo painonsa takia pudota tikusta.
Suomusta ja suolista kala.
Vuole n. 1m. koivutikku litteäksi päästä. ei siis pyöreä, kuten makkaratikku, vaan litteä, jotta kala pysyy paremmin kiinni.
Katkaise kalan selkäranka selkäevän takaa, pienellä pistolla vatsan sisäpuolelta, älä riko nahkaa.
Pujota tikku kalan suusta selkärankaa pitkin, ja toiselle puolelle selkärankaa tekemästäsi aukosta. (kala pysyy paremmin tikussa.)
Pistele kalaan puukon kärjellä reikiä, älä tee viiltoja. (taas sama perustelu)
Suolaa kala miedosti hienolla suolalla. (Makuasia)
Tässä vaiheessa sinulla on jo soma pikku hiillos, ja kahvipannu ässittymässä.
Paista ensin selkäpuoli, sitten vatsa, ja viimeisenä kyljet(vain pikaisesti, koska yleensä selkä ja vatsapuoli riittää.)
Liian suolan saa kalasta pois
huiluttamalla sitä vedessä. (myös makuasia, mielestäni rapea suolainen nahka on parempi kuin pehmeä vetinen)
Tässäkin hommassa harjoitus tekee metsurin, niin kuin perhonsidonnassa ja kalastuksessakin...
Sivua muokattu viimeksi 12.08.2005 15.54.
Muokkaaja
Juutuan pimeänsoutaja
Katso myös
Kalaruokareseptit
Hakemisto