Ulkomailta tilaaminen

Nykyään netin kautta on helppoa tilata perhokalastusvälineitä ulkomailta. Hinnat ovat toisinaan edullisempia ja monesti erilaisista tarjouksista voi tehdä hyviäkin löytöjä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hinnan päälle tulee yleensä ainakin postikulut ja tilattaessa EU:n ulkopuolelta, myös tulli ja vero nostavat tuotteen lopullista hintaa. Ja takuuasiat voivat olla hankalampia hoitaa, jos tuote on tilattu ulkomailta.

Suositeltavaa onkin aina ennen tilaamista tarkistaa vielä kerran Suomen hintataso ja tarjonta. Lopullisessa ostopäätöksessä kannattaa ottaa huomioon toimitusajat, hinta, takuu ja muut itselleen tärkeät seikat. Läheskään kaikkea ei käytännössä ulkomailta kannata tilata.

Ulkomaisia nettikauppoja sivulla on listattu joitakin ulkomaisia kalastukseen keskittyneitä nettikauppoja, jotka kannattaa tsekata.

Tilaaminen

Tilaus hoituu yleensä webbisivuilla olevien lomakkeiden kautta. Pienemmistä paikoista tilattaessa kannattaa tiedustella tuotteiden saatavuutta sähköpostilla tai puhelimitse, jotta ei turhaan jää tuotteita odottamaan, jos ne voisi toisestakin liikkeesta saada.

Luottokorttitietojen lähettäminen webin kautta on aina riskialtista, vaikkakin väärinkäytösten riski on erittäin pieni. Oman pankin tai Luottokunnan käyttöehdot kannattaa myöskin tarkistaa, sillä joskus luottokorttinumeron lähettäminen Internetiin on kielletty.

Luottokorttinumeroa ei tule lähettää ilman salausta toimiville nettisivuille. Salauksen tunnistaa siitä että selaimissa ilmestyy yleensä alapalkkiin lukon kuva ja selaimen osoiterivillä lukee normaalin http:n sijaan https. Visan sivuilta löytyy kelpo ohjeet verkkomaksamisesta.

Maksaminen

Yleensä tilaamiseen vaaditaan luottokortti (Credit Card). Luottokorteista parhaiten kelpaavat Visa ja MasterCard. Joissakin paikoissa maksuvälineeksi voi käydä myös kansainvälinen rahaosoitus (International Money Order, IMO), mutta tälläisestä pankki perii kuluja joskus reilustikin. EU:n sisäiset tilinsiirrot ovat kuitenkin yleensä kohtuullisia (ilmaisia verkkopankkien kautta ainakin Sammolla ja Nordealla), mutta etukäteen maksamisessa on aina oma riskinsä. Toisinaan maksu voi onnistua myös postiennakkomaksuna (Cash On Delivery, COD).

Tulli- ja muut veromaksut

Tullimaksuja ja veroja joutuu maksamaan, jos tilaa tuotteita EU:n alueen ulkopuolelta. Alle 10 euron maksuja ei peritä. Maksut lasketaan tuotteen koko hinnasta johon listätään myös postimaksut.

Tullin sivuilta löytyy ohjeita, jotka kannattaa lukea.

Tullimaksut voi laskea seuraavasti (Lähde: www.hohto.to):

X = tilauksen loppusumma (mukaan lukien postikulut) muunnettuna euroiksi

Y = loppusumma tullin ja verojen jälkeen

Z = tullimaksut

X * 1,035 * 1,22 = Y

1,035 on kerroin tullimaksuille ja 1,22 viittaa 22 % arvonlisäveroon, joka lasketaan vielä tullimaksujen päälle.

Y - X = Z

Jos erotus Z on suurempi kuin 10 euroa, joutuu tämän summan tullia ja veroja maksamaan aina kun ostetaan tavaraa EU:n ulkopuolelta.

Tullimaksut voi laskea myös Hohdon tullilaskurilla.

Sivua muokattu viimeksi 05.01.2005 09.15.
Muokkaajat nimetön, admin, MNi

Katso myös

Perhokalastajan tietopankki Ulkomaisia nettikauppoja Hakemisto

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?