Juutuan Yö (muunnos)

Kommenttimyllys - 06.08.2005

Perho kirjasta Wanhat suomalaiset lohiperhot s. 79. Sidokseen tulisi vielä viidakkokukon silmähöyhenet. Perhosta on olemassa kaksi versiota.

Kommentit

KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 08.08.2005

Komea on perho. Äkkiseltään näyttäisi että rungossa ja vyössä pientä hiomista. Onkos se toisen version resepti millainen?

Kiitos kuitenkin tästä. Olen hakenut sitä "Originaalia" reseptiä jo jonkin aikaa siinä onnistumatta.


Kommenttikalapaavo - 08.08.2005

Tuo kurkkuhäkilä näyttää aika pitkältä vai hämääkö kuva? Myös vyössä on tosiaan hiomista, muuten aika nätin oloinen...


Kommenttimyllys - 08.08.2005

Toinen versio Juutuan Yö -perhosta on värivalinnoiltaan samankaltainen, mutta sidoksena melko tavalla erilainen. Toisessa mallissa ei ole helaa, pyrstössä crestin päälle pieni höyhen metson rinnasta. Runko: 1/2 musta silkki, 1/2 punainen silkki. Kierre: litteä hopea. Kurkkuhäkilä: metson höyhen (pyrstöpäästä). Siipi: korppi/varis sidottuna kiiltävä (ala) puoli päälle. Yläkaari: crest. Sarvet: punaisia karvoja.

Sidoksen vyössä on parantamista ilman muuta. Oma strutsi on kuitenkin aika kehnoa. Itse tykkään myös sitoa kurkkuhäkilän aika pitkänä. Mutta kun tarkemmin katsoo, niin onhan tuossa aika pitkä kurkkuhäkilä. Miten lienee standardin mukainen pituus? Voisiko joku sitä kommentoida.


KommenttiPäde-Veikko - 09.08.2005

Kalastuksellisesti tuo häkilän pituus ei haittaa.
"Standardi" -mitta voisi olla siten, että pyrstön kärjestä vyön kautta vedetty suora viiva rajoittaisi häkilän pituuden eli häkilähöyhennen kärjet ulottuisivat n. koukun kärjen ja pään puoliväliin.
Makuasioita, sano piski ku persettään nuoli..


Kommenttimyllys - 09.08.2005

Kiitos kommenteista. Oma tyyli on ollut sitoa kurkkuhäkilät liian pitkiksi. Toisaalta mielummin pidempi kuin liian lyhyt kurkkuhäkilä. Otetaan neuvoista opiksi ja parannetaan sidontaa jatkossa.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 10.08.2005

kiitoksia reseptistä. Itsellänikin on tapana sitoa häkilät pidemmiksi kuin "standardi" Soutuperhoja kun uitan, niin siipikin on yleensä itsellä pidempi. kummassakin versiossa olisi ilmeisesti viidakkokukon posket?


Kommenttimyllys - 10.08.2005

Tähän sitomaani perhoon tulisi viidakkokukko, mutta toiseen ei. Kun en satu omistamaan viidakkokukkoa, niin joutuu sitomaan näitä köyhempiä versioita.
Sidontatottumuksia voi olla hankala muuttaa. Esimerkkinä nämä häkilät. Kun silmä tottuu johonkin, niin sitä ei ennen huomaa, ennen kuin joku toinen kommentoi. Seuraaviin tulee muutoksia.:)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?