Lohinymfi

KommenttiPäde-Veikko - 12.08.2005

Lohen larvasteluun. Muistelin näitä sitoessani Sulo Tiaisen erästä artikkelia , jossa lohinymfejä oli esillä, mutta en löytänyt sitä.

Kommentit

KommenttiKallista on - mut elämähän on... - 23.08.2005

Millaisia kokemuksia sinulla on noista Gaeliceista ja Sawadoista. Onko Gaelicit tuon 2e/kpl arvoisia koukkuja? Entäs millaisissa pakkauksissa Sawadan koukkuja myydään? Kakkuriltahan noita saa. mutta sisvuilla ei paljoa ...


KommenttiPetteri P. - 23.08.2005

Gaelic Supreme lw = vahva, erittäin laadukas koukku. Koukunsilmä on mielestäni "sopivan" pieni => siihen saa lujan ja tiiviin ohjaavan solmun.

Sawada = erinomaisia yleiskoukkuja lohiperhoihin.
Tuplakoukussa (normaali) koukun kaaret ovat melko lähekkäin toisiaan, joka mielestäni pitää lohen hyvin kiinni. Vahva/ kestävä koukku, jos koukunkärki hipaisee kivikkoa takaheitolla, ei kärki ole ensimmäisenä poikki, niinkuin eräässä käyttämässäni koukkumerkissä (toki takaheitto pitää tehdä niin ettei perho raavi kiviä, joskus tuulella tai muuten vaan heittovirheitä sattuu ;) )
Sawadan lw-tuplaan tulee kauniita sidoksia, joihin saa herkkyyttä ja äärimmäistä elävyyttä.
Sawadan lw-tuplassa on suurempi koukunsilmä kuin Gaelicissa, siihen voi tehdä kiristyvän lenkkisolmun juuri näissä nymfittely/ larvasteluperhoissa.

Molemmat koukkumallit ovat valmiiksi teräviä, ei tarvi muuta kuin todeta asia.
Tässäpä jotain kokemuksia. Itselleni koukun hinta on lähinnä sellainen tekijä, että sitä kautta sidottujen perhojen arvostus kasvaa, niiden käyttöikä pitenee, niihin sidottuja perhoja uittaa antaumuksella ja huolellisesti. Mutta nämä lienevät jo niitä harrastamisen makuasioita ;)

t. Päde-Veikko (jostain syystä en pääse tunnuksellani sisään..)


KommenttiPäde-Veikko - 23.08.2005 (Muokattu 23.8, 14:05)

No niin nyt toimii tunnus taas.


KommenttiPäde-Veikko - 24.08.2005

Ks. myös lohen nymfikalastus yhdenkäden vavalla ja nymfit, Sulo Tiaisen artikkeli Perhokalastus-lehti 2/1995.


KommenttiAapo - 26.08.2005

Päde; kuinka uitat lohinymfejäsi? Onko saalista kertynyt? Millaisessa tilanteessa turvautuisit nymfiin, peruslohiperhon sijaan?


KommenttiPäde-Veikko - 26.08.2005

Vapaasti pohjia myöten uittaen. Olen pannut merkille, että kaverit saavat harjuksen larvastuksen /nymfionginnan sivutuotteena pikkulohia, Simojoelta jopa isommat käyvät nymfeihin kiinni. Silloin on heikoilla, jos koukut ovat ohuita, puhumattakaan 0,12-0,20mm tapsivahvuuksista.
Noilla nymfeillä en ole toistaiseksi saanut kuin harritapahtumia. Nymfittelylle saattaa helposti tulla perusteita silloin, kun vedet ovat lämmenneet, lohet makaavat koskipoteroissa tai ongitaan hankalaa asukkia..? (jota ei välttämättä ruoan vuoksi, vaan perhokalastuksellisen egon vuoksi)


Kommentticarambola - 24.09.2005

Nyt näyttää mielenkiintoselta, pitää varmaan sitoo muutama tällänen itelleki.. Hyvännäkösiä sidoksia..

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?