Hyväksi havaittu ainakin Saarijärven tummilla vesillä..
Itse taas laittaisin harvemman häkilän ja jättäisin rungon tuollaiseksi, jos haetaan nimenomaan spider-tyyppistä perhoa. Hyvä muunnos on myös laittaa häkilä CDC:stä. Esimerkiksi puolitettuun sidontalankaan tai luuppiin pyöräytetyt irtosiikaset kierretään häkiläksi.
Jos halutaan runkoa paksummaksi tullaan lähelle Coch-y-Bondhu-variaatiota http://www.flyshop.co.nz/coch_y_bondhu.htm. Tämä alunperin Walesista kotoisin oleva kopppakuoriaisperho on pitkään ollut suosittu Uudessa-Seelannissa. Greg Kelly kirjassaan "Flies in My Hat", mainitsi niemenomaan mustahäkiläisen version olevan oma suosikkinsa.
Mielestäni tärkein juttu yo. perhossa on kuitenkin häkilän koostumus... Sopivan pehmeä kanan höyhen taittuu märkänä mukavasti rungon päälle luoden pupamaisen vaikutelman. Pupa/nymfi-imitaatiostahan lienee kyse vai mitä mieltä ootte? Vielä tuohon häkilän runsauteen sanoisin että mitä niukempi runko, sitä enempi häkilää ja päinvastoin.
Tuohon runkoon ja häkilän runsauteen voi tietenkin olla moniakin mielipiteitä. Katsokaapa esimerkiksi näitä perhoja:
http://www.fishingwithstyle.co.uk/northcountry.htm
Siinä sitä on runsaasti klassisia spider-perhoja.
CDC-spidereita taas näissä kuvissa:
http://www.flies.hipwader.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic 8;p=8877&POSTNUKESID=04555d2613ce2e6c0907ebbcfd72ed4d
ja
http://www.flyfishing.pl/katalog/fly.php?fly_id=2614
Itse uskon tässä nimenomaan niukkaan häkilään. CDC:n etu on lisäksi siinä, että se vasta taipuisaa on ja lisäksi erittäin elävän oloista. Ja nimenomaan epäilen kalan ottavan perhon pupana.
Samanlainen perho jossa lisättynä muutama kierros hopeaa perään kuuluu järviperhorasiani pakollisiin. Hyvä perho ainakin kirjolohelle ja siiallw.
Black & Peacock Spider ei kuulu perinteisiin Pohjois-Englannin uppoperhosidoksiin, vaan on taustaltaan huomattavasti tuoreempi järvikalastusperho. Se sidotaan siksi "oikein" melko tuuheaksi ja pulleaksi.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?