Perinteinen suomalainen "klassinen" lohiperho sidottuna show-perhoksi #4/0 blind eye koukkuun mixed wing -tyypin siivellä.
on todella hienon näkönen ja ois yks kysymyskin ja kuuluu näin: miten ton runkohäkilän saa tolleen et se osottaa vain alaspäin
no mutta eikö siihen oo sitten mitään ainetta että ne jäis kunnolla alas kun oon yrittäny harjata mutta ne vaan jaksaa kääntyä ylös
Kiitos kaikille kehuista! Pidän itsekin Atsingin Keltaisen väreistä. Ovat jollain tavalla hyvässä harmoniassa keskenään, mutta silti kontrastia on myös jonkin verran.
Perho on kuvattu hyvin hätäisesti keltaisessa valossa, josta kuvan keltainen yleissävy. Tausta on myös aivan perhossa kiinni, jonka takia mallardit ja yläkaari ovat vähän miten sattuu. Tausta myös vie turhaa huomiota itseensä. Tummalla tarkentamattomalla taustalla perhon värit pääsisivät ehkä paremmin oikeuksiinsa.
Perhon runkohäkilä on pehmeää Schlappenia, joka taipuu hyvin alaspäin sitä pakotettaessa. Minulle on kuitenkin muodostunut rutiini trimmata häkilän pääli ~viidenneksen siikaset pois nyppimällä ne esim. pinseteillä. Leikkaaminenkin on ok, mutta nyppimällä jäljelle ei jää pieniä siikasen tyviä, jotka törröttäisivät rumasti ruodosta. Kun siikasia nyppii irti kannattaa se tehdä "vastakarvaan" >45 asteen kulmassa ruotoon nähden. Näin siikaset saa irti yksitellen. Mikäli siikaset nyppii ruodon suuntaisesti lähtee niitä helposti monta kerralla, sekä on vaarana, että ruoto menee poikki. Varovaisuuttta siis - varsinkin ohuiden Schlappeneiden ruotojen kanssa.
"Perinteinen suomalainen "klassinen" lohiperho sidottuna show-perhoksi #4/0 blind eye koukkuun mixed wing -tyypin siivellä."
Eli perho on sidottu lahjaksi, ei kalastuskäyttöön.
Kuitenkin tuolla määrällä tavaraa siivessä perhon luulisi uivan hyvin. Alussiipenä kun on ensin melkein kokonaiset tippetit, sitten tuo ~45 siikasta mixed wingiä, kelatainen ja punainen Gp höyhen sivuina, mallardi katteena ja vielä yläkaari. Vaikka häkilä voi näyttää tuuhealta on se kuitenkin pehmeää schlappenia, joten perhon luulisi pysyvän pystyssä kovassakin virrassa.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?