Corixa

Kommenttispider - 13.10.2005

Ehkä Euroopan suosituin nymfi.Kiva kalastaa,koska se vaatii koko ajan vipinää.

Kommentit

Kommenttikorpikalle - 17.10.2005

ottaako kala ? ei oo mulla kokemusta en ees kuullu moisesta perhosta :O :)onhan tuo ihan hieno:)


Kommenttiismolevander - 17.10.2005

No rungosta vois saada tasasemman jos haluaa;)riippuu kyllä ihan siitä, kuinka paljon kukakin haluaa kikkailla penkin ääreesä. Ja ehkä, kun sanoit, että jalat (ei pakolliset) nii mun mielestä tossa on ihan ok et on jalat nii on ainaki jotain mikä elää vedessä:D


Kommenttijarppa - 17.10.2005

Corixa eli malluainen. se vedessä jaloillaan meloen vilistävä pieni kovakuoriainen.. Jos mun pitäs päättää ni se ois kyl uppoperho.. mut varmaan toimii näinki.


Kommenttiismolevander - 17.10.2005

Mitens on noitten malluaisten määrä suomes niiku kalastus mielessä ku en oo noihi hönniäisii pahemmin tutustunnu?


KommenttiMiika M. - 19.10.2005

Eiköhän niitä taida ainakin virtaamattomissa vesissä vilistää melkoisesti ja luultavasti myös kalat niitä syövät. virtaavasta vedestä tosin en ole koskaa näihin törmännyt eli luultavasti eivät myöskään kalat näitä joka päivä mutustele.

Sidoksesta sen verran että runkoa ja päätä kannatta siistiä hieman niin sidos näyttää heti paremmalta, muuten ihan siististi sidottu.


Kommenttispider - 20.10.2005

Hyvät perhokalastuksen ystävät ja sitojat.Niinkuin olette varmaankin jo huomannut,niin minun sitomat perhot ovat sitä sun tätä.Mutta se mikä minua joskus ihmetyttää on se,ettei kukaan ole kiinnostunut siitä,miten perholla kalastetaan,missä ja millaisissa tilanteissa.Miten perhon saa uimaan siten,että kala siihen ottaa.

Ymmärrän sen,että "kirjahylly" perhoja ja näyttely/kilpailu sidoksia tutkitaan suurennuslasilla.Lasketaan karvoja ja kulmia ja ties mitä.Tämähän on oma lajinsa.
Omalta kohdaltani voin sen sanoa,etten ko.taideteoksiin koskaan tule pystymään/sitomaan.Enkä niitä hyvin paljon arvostellekkaan,koska kykyni ei siihen riitä.Kauniita katsoa,that`s it!!

Niilä perhoilla,joilla kalastetaan on omat arvonsa.Nehän on sidottu juuri kalastusta varten ja oman käden kyvyn mukaan.Niillä kalastaminen vaatii tietysti myös kykyä uittaa niitä "oikein ja oikeassa syvyydessä.Koska en itse koskaan käytä hauleja ja painoja perhon edessä,on ne sidottava perhoon.Sekin vaatii tietoa,kuinka perho painoitetaan oikein,että uinti liike ja tasapaino säilyy myös kalastus tilanteessa.Tämän kaltainen "uteliaisuus" puuttuu lähes kokonaan tämän sivun lukijoilta.


KommenttiJoonaI - 20.10.2005

pari kysymystä tuli nyt tässä mieleen eli siis miksi tuossa perhossa tuo mahapuoli on valkea, kun eikös se ole malluaisella musta? ja sitten olisi tuosta painotuksesta, eli siis malluainenhan käsittääkseni elää veden pinta osissa eli siis erillisille lyijy hauleille ei kai tämän perhon yhteydessä ole tarvetta? Se kiinnostaisi tietää että kuinka painotat tuon perhon, että se ui selkä puoli alaspäin, koska malluainenhan ui selkää :)


Kommenttikalamiäs - 20.10.2005

Sidoin Merikarvialle kyseisen perhon ja sain hienon kirjolohen sillä.Olisko ollut viimevuotinen ,kun oli todella hyvät evät ja oli syönyt särjen. Siikoja oli julmetusti ja haavin kaverille 3170 grammaa paineneen siian.
Minullakin kävi muutama koukussa ,mutta kun on huono kala pysyyn ykshaarakuokussa kiinni. Juttu tulossa reissusta ,mutta kun ei ole digikameraa niin ei saa tehtyä juttu kovin äkkiä ellei ole filmirulla täynnä.


Kommenttispider - 21.10.2005 (Muokattu 21.10, 14:11)

Se näyttää aika tummalta mahanpuolelta,mutta vedessä se on kuitenkin vaaleasta keltaiseen.Sitten jos se on käynyt pinnasta hakemassa ilmakuplan,niin se loistaa aivan valkoisena.Corixan voi sitoa kelluvana,jolloin se ilmakupla tehdään valmiiksi runkoon tai käytetään "ilmavia"keinokuituja,jotka sitovat ilmaa itseensä.Corixan koko vaihtelee 1 cm-7 cm.Minulla on mökillä corixa saunavesitynnyrissä,joka on 4 cm pitkä.On lentänyt sinne riiuu matkallaan.

Kelluva corixa kalastetaan intermediate tai uppoovalla siimalla.Silloin se matkii alaspäin menevää corixaa ilmakuplan kanssa.
Painoitettu corixa kalastetaan kelluvalla siimalla ja silloin se matkii ylöspäin nousevaa,joka ui mahapuoli ylöspäin.Corixan annetaan painua pohjaan ja sitten tasaisen tappavaan tahtiin,koko ajan nykien,kalastetaan ylös.

Painoitus tehdään tavalliseen tapaan.Lyijy/kupari lankaa kierretään melkein koko koukun/kropan pituudelle.Toinen keino on sitoa selän puolelle koukunmutkaan päin pieni pala metallilankaa ja lakka päälle.Se kääntää koukun seljälleen vedessä.Kokeile kylpyammeessa niin huomaat miten se toimii.

Corixat elävät hitaasti virtaavissa vesissä ja seisovissa vesissä.Yleensä ei kannata corixalla kalastaa,jos syvyys on yli 2:n metrin.Elää aika matalassa ja etsii ruokansa pohjan ja pinnan väliltä.Hyvin tehokas nymfi "oikeissa" käsissä.


Kommenttispider - 21.10.2005 (Muokattu 21.10, 14:11)

Onneksi olkoon kalamiäs corixalla saadusta kirjolohesta.Netissä on paljon erilaisia sidoksia corixasta.Niitä kannattaa katsella.


KommenttiJoonaI - 21.10.2005

Kiitos tiedosta spider. En ole vielä paljon perehtynyt noihin malluaisiin, mutta tämä selvensi jo paljon. Nyt sitten vaan corixaa sitomaan, toivottavasti ensi kesänä pääsisi sitten testaaman noita.


Kommenttispider - 21.10.2005

Ole hyvä,JoonaI.


Kommenttiperho-pirho - 21.10.2005

Mitä malluaislajia tämä perho jäljittelee?

Jarppa: "Corixa eli malluainen. se vedessä jaloillaan meloen vilistävä pieni kovakuoriainen."

Pieni korjaus: Malluainen on nivelkärsäinen eli lude.


Kommenttijarppa - 23.10.2005

Hupsis.. aivan totta ludehan se on!


Kommenttiveijoveijo - 05.12.2008

Totisesti malluaisen näköinen. Hyvä perho


Kommenttirapala - 02.01.2011

Hieno perho malluainen eikö...


Kommenttirapala - 02.01.2011

Hei spider kuinka monta vapaa!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?