Willy Gun

KommenttiJarpsutin - 28.10.2005

Perho värjäytyneeseen veteen

Kommentit

Kommenttiolof - 31.10.2005

Ostatteko työ noita värjättyjä kultafaasanin nahkoja sieltä spey clavelta ? Hieno putki, värit sopii todella hyvin yhteen.. Mitä toi kimalle tuos pyrstön alla on ? punaista glissng glowta ? Vai mitä flashabouta se nyt olikaan..


KommenttiJarpsutin - 31.10.2005

Joo, värjättyjä kf:n nahkoja saa Spey Clavesta.
Siitä saa siistejä kurkkuhäkilöitä putkiperhoihin, kun pyöräyttää ensimmäisten siipinippujen väliin esim. yhden Keough-kanan höyhenen ja pari kf:n selkähöyhentä seuraavaan väliin.

Tarkoitat varmaan tuota, mikä lukee reseptissä vyön kohdalla eli Polar Chenille (http://www.helsinkispeyclave.com/shop/product_info.php?cPath=25_41&prod ucts_id=57)
Huippumatsku sekin!


KommenttiZalmon - 31.10.2005

Liian pitkä putkiosuus mun makuun. Noin puolet tuosta riittää...Hienohan se muuten on.


KommenttiMikke - 31.10.2005

Polar Chenilleä saa myös Mistpoolista: http://mistpool.com/product_info.php?products_id=49

Näyttää olevan edullisempi ja hyviä kokemuksia on paikasta.

Polar Chenille on hyvää matskua putkien runkoihin ja värejä ainakin on kivasti. Joskus leikkaan sitä vähän lyhyemmäksi, jos näyttää liian pitkältä. Tuolla saa nopeasti tehtyä rungot.


KommenttiPerho-Timo - 31.10.2005

Hienot kontrastit!


Kommenttihöhöö - 31.10.2005

Pää roikkuu.


KommenttiSivusta touhua seurailllut - 01.11.2005

Sidontateknisesti varsin mallikas - kuten kaikki Jarpsutinin perhot. Oletko käyttänyt 1-, 2- vai kolmihaara koukkuja kalastuskäytössä? Yleinen trendi näyttäisi olevan, että siirrytään yksi- ja kaksihaaraisiin enemmän - puntinlinkojat ovat tietenkin asia erikseen.

Nimimerkki "Zalmon":in kommenttiin viitaten; Itse en lähtisi lyentämään liikaa tuota putkea. Tulvaperholla saa olla kokoa, myös putken osalta. Karuvaaran Tonin artikkelissa oli kyllä ihan mielenkiintoisia pointteja ja argumenttejä pitkistä putkiperhoista. Visuaaliselta näkökulmalta katsottuna pitkään putkeen saa myös paljon tavaraa kiinni ja siten mielestäni hienompia putkia kuin 1cm kutiste- tai topsiputken nysään.

BTW. Oletko Jarpsutin laskenut mitä n. tulee hintaa yhdelle putkelle? Taitaa olla (melkein) haukiperhojen (=Slinkyjen) tasoa?

Kun tuosta Mistpoolista ja HKI Spey Clavesta puhuitte, niin olen kyllä mmimimerkki "Mikke":n kanssa samaa mieltä, että esim. Harelinen tuotteet ovat Mistpoolissa halvempi kuin HKI Spey Clavessa. Esim. kaktus- ja polar-chenillessä hintaero prosenteina onkin aika suuri - jopa huimaava. Toki Helsinki Spey Clavesta saa materiaaleja, joita muualta ei oikein tahdp saada, kuten väräjätyt badger-niskat, sekä värjätyt kultafasanin nahat jne...


KommenttiJarpsutin - 01.11.2005

Nykyään tulee käytettyä putkissa lähes yksinomaan yksihaarakoukkuja.
Siitä en osaa sanoa tartuttaako tai pitääkö se kalat sen paremmin kiinni kuin kolmihaarat, samalla tavalla kummastakin kuitenkin tuntuu kaloja putoilevan.
Mutta syyt miksi yksihaaroja tulee käytettyä eniten:
+kestää käyttöä paremmin kuin kolmihaara
+ei tartu pohjaan yhtä herkästi kuin kolmihaara, mutta sinne jäädessään senkin saa suoristettu kuitenkin suhteellisen kivuttomasti
+ei "robata" samalla tavalla kuin kolmihaara :D

Kukin tekee putket tavallaan, mielestäni nämä "Frödin -tyyliset" pitkärunkoiset vaan ovat yksinkertaisia paljon näyttävämpiä ja huomattavasti mukavampi sitoa kuin normaalit "minuuttituubit", joita joutuu välillä vääntämään lohikauden ollessa pahimmillaan.
Nyt kun on aikaa niin kerkeää taas panostamaan perhoihinkin enemmän.
Näiden pitkärunkoistenhan ideanahan on parempi uinti verrattuna lyhytrunkoisiin, etupainoisiin "jigeihin".
Kannattaa tutustua tuohon "Sivusta touhua seurailllut":n mainitsemaan Karuvaaran artikkeliin(PPK 3/2005) pitkärunkoisista putkiperhoista, jos kiinnostaa.

En ole laskenut hintaa, kai se aika lähellä slinkytuubien hintaa on, mutta se nyt on sivuseikka, ihan samalla tavalla niistä vavoista, keloista jne. maksetaan... ;)

Ja jatketaampa offtopiccia vielä hieman :):
Tuo hintaerohan nyt on ihan selvä, että Mistpool voi myydä tavaraa puhtaana nettikauppana halvemmalla kuin Spey Clave, joka joutuu maksamaan myös liiketiloistaan aivan eri tavalla kuin Mistpool, mutta se siitä...

Ja kiitokset kommenteista ;)!!


KommenttiZalmon - 01.11.2005

Kuten sanottu: Mun makuun.
"Näiden pitkärunkoistenhan ideanahan on parempi uinti verrattuna lyhytrunkoisiin, etupainoisiin "jigeihin"." Melkeimpä toiste päin, että lyhyet laahaa, mutta olkoon hyvä näinkin. Kaikissa ei tarvii Conea käyttää. Ja perhohan on hieno. Tekisin itse sen tasapainoon lyhyellä rungolla ja ilman Conea.


Kommenttimikko_stenberg - 02.11.2005

Oikeen hyvä! Jovain tuohon Kymin "LederJuuso" purasee! :D

Perhon nimi on hieman harhaanjohtava, jos viitataan samantyylisen nimen omaavaan karvasiipiklassikkoon eli Willie Gunn:iin. Jos taasen Jari viittaakin enemmän suomalaisittain Jormaan ja ampuma-aseeseen, niin homma on ihan hallussa. ;) LOL!


Kommenttimikko_stenberg - 02.11.2005

No ok - onhan perho Willie Gunn -tyylinen väreiltään yms...


KommenttiJarpsutin - 02.11.2005

Itse en kauheasti coneheadeista pidä, useimmiten vaan rumentavat perhoa.
Onneksi paljon parempiakin painotustapoja on keksitty, kuten Tungsten -levy, kupariputki(tässä kyseisessä perhossa taitaa semmoinen ollakkin ;)) ja nuo Karuvaaran manitsemat 4mm volframikuulatkin olisi ihan mielenkiintoisia, itse en vain ole löytänyt vielä semmoisia, joissa olisi tarpeeksi iso reikä, että sopisivat edes ohkasimman F.I.T.S -putken päälle..
No joo, tulipahan vaan mieleeni..

Mikko:
Kiitokset!
Vai että nakertaa, aika paljon luvattu :D.

Niin tuo nimi, älä minua syytä, netistä se soopa nykyään sikiää :).
http://www.guidelineflyfish.com/fluer/salarfluer.html#tube (perho n:o 27) ja
http://www.thomasflugor.se/brun/willie.html
Perhon olin jo sitonut, kunnes huomasin hämmästyttävän yhdennäköisyyden ja lopun jo arvaatkin.
Tässä tosin on vaihdettu musta kurkku oranssiin strutsiin, mutta muuten..

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?