Silver Spey

KommenttiPäde-Veikko - 30.11.2005

Syviin, hiljaa virtaaviin Tenon suvantoihin soudettavaksi. Rauhallisiin niskavirtoihin heitettäväksi.

Kommentit

Kommenttiolof - 03.12.2005

Vaikea sidos sitoa. Mutta P'den normi tasoon nähden vähän heikompi sidos. Jotenkin toi pyrstö voisi olla tukevampi ja runko hieman paksumpi. Siivessakin parannettavaa, paitsi että Tavi on aikas vaikea sitoa. Helposti hajoaa käsiin. Vaikka näitä vikoja muka löytyi niin silti toi on hieno perho..


KommenttiPäde-Veikko - 03.12.2005

Joo, ihan oikeassa olet. Mietin kokolailla kauan, että viitinkö laittaa tätä sidosta, vai sidonko uuden, mutta muuton jälkeen ei ole vielä ainuttakaan perhoa tullut sidottua, joten langat ym. vermeet ovat vielä laatikoissaan työpöydän ympärillä, joten tyydyin kuvaamaan vanha sidoksen. Mutta ompahan tällainen harvinaisempi lohisutti täällä muiden seassa mallina nyt ;)


Kommenttiolof - 03.12.2005

Moro, miten sä sidot tuon levysiiven ? Siis tuleeko sen olla päältä kiinni ? Vai saako sinne jäädä se "väli" tai mikä markkinarako onkaan ?

Ite olen pyrkinyt siihen et se on päältä kiinni.. Kalastamisen jälkeen kyllä se siipi näyttää sitten ihan eriltä..


KommenttiPäde-Veikko - 04.12.2005

Tässä ei ole markkinarakoa. Mää sidon höyhenen kaistaleet yksi kerrallaan kiinni, jotkut käyttää maalarinteippiä, joka on kyllä toimiva tekniikka varsinkin näiden herkkien materiaalien kiinnityksessä. Syrjäsen Laurin artikkeli aiheesta löytyy Perhokalastus-lehdestä no 1/2001.


Kommenttiolof - 04.12.2005

Ite oon sitonna molemmat kaistaleet kerralla. Tai ainakin kun sitoo Mallardin tai muun ns. pääsiiven. Sivujen kanssa voi olla sitten eri asia.. En käytä niin Roudarin kuin Maalarin teippiäkään perhon sidonnassa.
Enkä edes pika liimaa. Perinteet kunniaan. Kyllä se karva tai sulka siinä pysyy kun opettelee käyttämään lakkaa ja lankaa.

Tuossa Lappapuurossa vaan kun oli se KOJAMOA kiihottava markkinarako.. ;)


Kommenttijmpalola - 05.12.2005

Tuossa perhossa on sellaset värit että kyllä luulis kelpaavan! Voimakkaammalla pyrsstöllä ja siivellä voisi tulosta tulla kovemmastakin virrasta, tai miksei tietty tälläkin.


Kommenttiplayer - 12.05.2006

Hianoo..niinkuin nämä Petterin perhot yleensäkin, perhojen kuvatkin on esimerkillisen hyviä.
Kaipaan ideoita korvata tuon haikaran spey-perhoihini, ilmeisesti jotain pitkää ja ohutta? Voisko joku kommentina heittää ideoita asiasta vaikka Lesken kyynel-perhoni alle?

Mietinkin juuri spey-perhojen käyttöpaikkoja, kun täällä rasiassa joku oli kirjoitellut ettei niitä oikein saa uimaan. Mielessä kävi heti ettei niitä olekaan tarkoitettu kovimpiin virtoihin, jotenkin perhon rakenne viesti sitä heti.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?