PMD CDC Emerger (vaiheittain)

#14

Kommenttisiian kalastaja - 31.12.2005

PMD (Pale Morning Dun) cdc emerger jäljittelee vaaleita ja kellertävän sävyisiä kuoriutuvia päiväkorentoja.

Kommentit

Kommenttisoininen - 03.01.2006

Upeaa, kerrassaan upeaa :) näitä tämmöisiä loistavia kuvia lisää :) nua vaihe vaiheelta jutut ovat todella tarpeellisia ja kyllä tuolla sintin saa :) UPEAA!! En jaksanu kirjautua nii pistin tän viestin vain näin :)


Kommenttikoma - 03.01.2006

on kyl hyviä nuo kuvat. Meneeks tohon kuvaamiseen kauan aikaa vai onko nii hyvä kamera


Kommenttisiian kalastaja - 03.01.2006

Ei tuohon kuvaamiseen kauaa mene, kun on sen verran paljon kuvannut, että tietää miten oma kamera toimii. Vain nuo kaksi ylintä kuvaa on otettu tuelta ajastimella muut on räpsäisty hätäisesti käsivaralta niin, että niistä saa jollakin tapaa selvää.


KommenttiHäiskä - 03.01.2006

Hmmm... Kuparilankakierre pintaperhossa? No, toisaalta tuohan pitää varmaan kokeilla kunnolla, että perho "kelluu" oikealla korkeudella. En mie sillä, sidotaanhan nymfeihinkin usein kierre. Ehkä tässä tapauksessa perho nousisi liian lähelle pintaa ilman kierrettä. Joo-o. Kyllä siinä on sittenkin hyvä olla kierre. :D

Mutta kun se kerran nymfiä (kuoriutuvaa) mallaa, niin ehkäpä perhoon saisi sellasta "kuoriutumisen" meininkiä laittamalla myös jalat. Vaikka vain dubbingröhelönä.


Kommenttisiian kalastaja - 04.01.2006 (Muokattu 4.1, 12:48)

Tämä resepti on otettu suoraan Juha Pusan Oivalliset ottiperhot kirjasta, jossa se kehuttiin toimineen loistavasti muun muassa Lieksan joella.

Yksin kertainen on usein kaunista ja toimivaa ainakin kalastusperhoissa näyttely perhot ovat eri asia. Ei tämä perho mitään jalkoja tarvitse se toimii ihan noinkin ainakin, jos uskoo Pusan kirjaa. Ainakaan alkuperäis reseptissä ei ole jalkoja. Saahan siihen tietysti sitoa jalatkin, mutta miksi tuhlata aikaa tekemällä kalastos sidoksista turhan tarkkoja varsinkin, kun kyseisen sidoksen toimivuus on jo todettu.

Häiskä kyseinen perhohan on emergentti eli kalvoroikkuja ei sen ole tarkoituskaan kellua kokonaan. Se roikkuu pintakalvossa joko niin, että vain vähän CDC siivestä on pinnalla tai niin, että koko perho on vain himpun verran pintakalvon alla.
Kyseisessä perhossa ohut kuparikierre estää perhoa kellumasta liian korkealla ja tasa painottaa perhon kellunta asentoa yhdessä siiven ja pyrstön kanssa. Katso vesilasi kuva(toiseksi ylin).


Kommenttiniku - 04.01.2006

Ihan siisti perho, pitää itekkii tehä jotai ton tapasia..:D


KommenttiHäiskä - 04.01.2006

"Häiskä kyseinen perhohan on emergentti eli kalvoroikkuja ei sen ole tarkoituskaan kellua kokonaan. Se roikkuu pintakalvossa joko niin, että vain vähän CDC siivestä on pinnalla tai niin, että koko perho on vain himpun verran pintakalvon alla."

"No, toisaalta tuohan pitää varmaan kokeilla kunnolla, että perho "kelluu" oikealla korkeudella. En mie sillä, sidotaanhan nymfeihinkin usein kierre. Ehkä tässä tapauksessa perho nousisi liian lähelle pintaa ilman kierrettä."

- Kyllä minä sen ymmärsin. :D


Kommenttitietämätön - 05.01.2006

En oo koskaan sitonu tollasta cdc- siipeä niin miten se kannattaa kiinnittää?


KommenttiAnttiN - 17.11.2006

Kalastavan näköinen perho. Voiko siipeenä käyttää jotain muuta materiaalia kuin CDC-höyhentä? Joka kelluisi yhtä hyvin...


Kommenttisiian kalastaja - 09.03.2007

Peurankarvaa voi siipeen kokeilla...


KommenttiTeMeZiZ - 21.06.2011

Sitasin ite tollasen kans aika pyytävän näköinen. Mutta on toi sun pörhös kyllä paljon hienompi. Toimisikohan Ruotsissa Harjukselle?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?