Nalle Puh

KommenttiCascade - 18.01.2006

Oma sidos Nalle Puhista.
Kultalankaa ei ollut, joten korvasin tämän kuparilangalla.

Kommentit

Kommenttitapio - 21.01.2006

pintaperhossa kuparilankaa?


Kommenttikoma - 21.01.2006

Ihan hieno perho ja hyvä ku tuli taas ihan perus kalastusperho mutta mutta,,, parannus ehdotuksia hmm..

Ehkä ohuempi runko, siivet liian edessä-kaatuu helposti nokalleen ja ite oon käyttäny kierteenä ihan sidontalankaa, tulee sellanen kevennetty versio.


Kommenttianttejj - 21.01.2006

Tapio uskin tuo kuparilangan takia uppoaa, häkiläki selvästi vähä laadukkaampaa.


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 21.01.2006

Siististi sidottu, mutta pistää silmään tuo pään ja rungon paksuus ero... mutta onkos sillä väliä. kunhan kalat tykkää:)


Kommenttifigheldean - 21.01.2006

Ehkä hiukka tuuheampi kurkkuhäkilä... Siinä oikeastaan ainoa huomautuksen aihe. En osaa sanoa edeltävistä kommenteista... minun silmissäni runko on just eikä melkein sopiva.
Kun tuota vertaa alkuperäiseen Lumpeen sitomaan, niin eroa ei kyllä häkilän ohella liiemmin ole. Hyvää työtä!


KommenttiCascade - 21.01.2006 (Muokattu 21.1, 21:11)

Kiitoksia ! Kyllä siinä alkuperäisessä Simo Lumpeen reseptissä taitaa olla sitä kultalankaa, eikä tämä kuparilanka taida olla paljoa sen painavempaa.
Häkilä on ihan hyvälaatuista, jotenka perho pysyy hyvin pinnalla.


Kommenttikirjo89 - 21.01.2006

Kyllä minunkin silmään osuva perho ja varmasti myös kelpaa kaloille ;)Ja mielestäni runko on juuri sopiva,mutta taas mielipide juttuja.. :)


KommenttiJermoni - 21.01.2006

Tuo runko ei ainakaa liian paksu ole todellakaan. Tää on vesiperhosjäljitelmä ja vesiperhosen ruumis on lihava ja sikaarinmuotoinen. Tuo on ihan hyvä runko, toivottavasti ei liian tiivis. Siivet tosiaan silleen että niiden eteen pystyy kiertämään hieman tuuheamman häkilän. Tuon etuhäkilän tulis olla kans vähän runkohäkilää pidempi, joka auttaa myös estämään kaatumista nokalleen. Jos perho ei pysy kunnolla oikeassa asennossa, kannattaa saksia häkilää alta hieman lyhyemmäksi ja kokeilla uudestaan.


KommenttiSalmo trutta - 21.01.2006

Oho miten hyvin kierretty runkohäkilä. Oisko runko pitäny tehä vähän pidemmäks, no jaa jos toi ei kelpaa kalalle nii vika on kyllä kalassa. Kannattaa ennen kalastusta käsitellä kellunta-aineella, varmuuden vuoksi.


KommenttiJussi_h - 21.01.2006 (Muokattu 21.1, 22:45)

Komea Puh!

Tuolla kierteellä tuskin on kelluvuuden kannalta merkitystä? Teen muuten lähes kaikki pinturit ilman kierrettä, tai sidontalankakierteellä.

Itse teen puhiin siiven hieman taemmas ja häkilän hiukka tuuheammaksi. Häkilää en leikkaisi, mutta tapansa kullakin.


KommenttiCascade - 22.01.2006

Kiitoksia kommenteista! Tuossa edessä pitäisi olla kyllä vähän tuuheampi häkilä.


Kommenttiperhopoliisi - 24.01.2006

Jokainen nallella kalastanut tietää tämän perhon ongelman, perhokaatuu eteen. No se tulikin mainittua, ja korjauskehotuksetkin annettu. Noin pitkässä juoksussa välttäisin pintaperhoissa metallikierteitä, painon takia, kaikki ylimääräinen paino on turhaa. Huolimatta näistä pikku "virheistä", oivasti sidottu perho.


Kommenttifigheldean - 24.01.2006

"Noin pitkässä juoksussa välttäisin pintaperhoissa metallikierteitä, painon takia, kaikki ylimääräinen paino on turhaa."

Ylimääräisen painon turhuudesta olen samaa mieltä.

Kierteen painonlisä on kuitenkin todella mitätön, mutta kestävyys paranee potenssiin 10. Tästä syystä Lumpeen ohella mm. Al Troth käyttää kultawireä Elk Hair Caddiksessa jne.

Ikävää, kun perho hajoaa ensimmäisen taimenen rouhaisusta, kun se voisi kierteellisenä kestää kymmeniä kaloja.

Monofiili voisi ajaa saman asian, mutta se on huomattavasti tylsempi sitoa ja siitä puuttuu tuo silmää miellyttävä kimallus.

Sidontalanka on helppo sitoa, mutta kestävyys ei ole sinne päinkään wiren kanssa.


Kommenttitimppah - 24.01.2006

muutama asia mitkä parantaa puhin uintia on sitoa se yläsilmälliseen koukkuun ja itse ruukaan leikata häkilät koukun alta tasaiseksi ja suht matalaksi. kelluu paremmin kun siikasen päät on jäykät ja pysyy pystyssä kun on tasassa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?