Oranssi Leech

Kommenttimarkusbo - 31.03.2006

Oranssi liitsi vastaistutetun kirren kalastukseen.

Kommentit

KommenttiSQ89 - 05.04.2006

Näin on näppylät. Oikein sopiva peli kirrelle ja siiten viel muutama sellane pörhö ton mukaan rasiaan missä on vähän painoa niin pääsee kalastamaan lähes kaikkialta. Hyvä sidontajälki!!


KommenttiVasta-alkaja - 05.04.2006

Kävisikö häkiläksi ruskea kukko?


Kommenttimarkusbo - 05.04.2006

Voi häkilän yhtähyvin tehdä ruskeasta kukosta tai jättää häkilän kokonaan pois, jolloin vain runkoa harjataan hiukan. Ja vielä kuulapään voi lisätä perhoon.


KommenttiVision79 - 05.04.2006

Juu erittäin hyvännäköinen perho ja hyvin sidottu.. pyrstössä käytetty riittävän elävän näköistä marabouta.. toimii varmasti niin kirjolohelle, taimenelle kuin harjukselle.. tietysti hieman erikokoisina..


KommenttiHippi - 05.04.2006

Pyrstö on auttamatta liian pitkä. Menee kyllä vedessä kokoon mut silti.
Peace.


KommenttiVision79 - 05.04.2006

Olen kyllä hieman erimieltä pyrstön pituudesta.. tarkoitatko siis hippi, että kalat käyvät vain näykkimässä pyrstöä vai missä mielessä.. ?


Kommenttimarkusbo - 05.04.2006

"Pyrstö on auttamatta liian pitkä. Menee kyllä vedessä kokoon mut silti."

Tuosta voidaan olla monta eri mieltä, mutta jos tarve vaatii voihan pyrstöä vielä lyhentää repimällä.


KommenttiVision79 - 05.04.2006

Joo mutta ei mielestäni kyllä tarvitse pyrstöä lyhentää.. perho on hyvä juuri tuollaisena.. riittävän elävä..


KommenttiHippi - 05.04.2006

tarkoitan tuolla juuri sitä että omakohtaset kokemukset noin pitkästä pyrstöstä on juuri nuo että kalat vain näykkivät sitä.


KommenttiVision79 - 05.04.2006

Joo se on kyllä totta ja karkuutuksia tulee enemmän kun kaloja jää huonosti kiinni, mutta juuri se, että jos tuon kuvassa olevan perhon mittasuhteita miettii, niin ne ovat todella hyvät ja sitten jos tekee liian lyhyen pyrstön tärpit vähenevät.. elävyys/houkuttelevuus katoaa.. tietysti tämä on vaan minun mielipiteeni asiasta..


Kommenttipanumies - 05.04.2006

Pitkän pyrstön pahin ongelma on sen kietoutuminen koukun mutkaan. Jos pyrstö tuppaa joka heiton jälkeen olemaan koukun ympärillä, kannattaa repäistä vähän kerrallaan lyhyemmäksi.


Kommenttiraven - 05.04.2006

Kiertymistä voi vähentää myös kiertämällä pyrstön tyveen kukkoa ja pakottamalla sitä oikeaan asentoon sidontalangalla ennen rungon tekoa. Vähentää pidemmänkin pyrstön kiertymistä koukun mutkaan.


Kommenttiflyffe - 05.04.2006

Kun itse aloitin perhonsidonnan ja tuolllaisia liitsejä oli pyrstöt aina liian pitkiä... ihmettelin aina kun tulee vain tärppejä eikä koskaan jää kala kiinni. Kaverini sitten käski minun repiä pyrstöä lyhyemmäksi ja sehän auttoi. aloin saamaan jopa kalaa ylös :D tässä minun mielestäni liian pitkä mutta nehän on vain makuasioita...

Itse kun liitsejä sidon en käytä häkilää (säästää aikaa ;)) ja teen yleensä koko perhon marabousta tietysti runko harjataan kunnolla :) tässäkin harjaisin hieman jotta ice dubbingin kimalteet tulisivat paremmin esille... siistiä jälkeä kyllä :)


Kommenttired killer - 05.04.2006

olen vasta aloittelija perhonsidonnassa mutta kokenut kalamies noin muuten...olis teiltä taitavilta kysyttävää. miten tuohonkin perhoon on tehty tuo koko rungon mittainen häkilä..? normaalin kaulushäkilän osaan mutta tuo??


KommenttiFly-fisher_92 - 05.04.2006

Samalla tavalla mut alotat pyrstön läheltä ja etenet päätä kohti tasasin kiertein.


KommenttiVision79 - 05.04.2006

Joo flyffe ittekin yleensä teen liitsit samalla tavalla kun sinä eli koko perho marabousta.. ilman häkilää.. ja laitan lähes aina kuulanpäähän.. mutta perhosta tulee mielestäni omaa silmää miellyttävämpi kun sen sitoo kuten kuvassa olevan perhon.. taas näitä omia mieltymyksiä.. =)


KommenttiHyde - 06.04.2006

Fly-Fisher_92 kirjoitti: "Samalla tavalla mut alotat pyrstön läheltä ja etenet päätä kohti tasasin kiertein."

Itse kiinnitän häkilähöyhenen tyvestään vasta tulevan pään taakse. Siis rungon sitomisen jälkeen. Sitten kierrän sen pyrstöä kohti ja lopuksi kiinnitän kierteellä. Juu, kyllä tulee ihan kestävä sidos. Lisäksi on helppo mitoittaa häkilähöyhenen siikasten pituus oikeaksi kun aloittaa sen tyvestä.


Kommenttitietämätön?? - 06.04.2006

miten hyde sä oikein sen kiinnität kierteellä kun sittenhän menee häkilä ihan miten sattuu jos kierrät kierteen sen päälle?


Kommenttiflyffe - 06.04.2006

tässä olisi kalastus käyttöön nopeasti sidottava liitsi....


oma tapani sitoa liitsit oma tapani sitoa liitsit
P4061259.JPG (34.5 KT)

Kommenttimarkusbo - 06.04.2006 (Muokattu 6.4, 17:08)

Flyffe, eikö tuosta pyrstöstä kannattaisi tehdä pikkuisen pitempi? Omasta mielestäni tuon tapaisessa pyrstössä ei ole vedessä ollessaan tarpeeksi "liikettä." Vaikka tosin maku asioitahan nämä ovat...


Kommenttiflyffe - 06.04.2006

itse en tykkää siitä että kalat vain näykkivät pyrstöä... haluan ne myös koukkuun... ;)


Kommenttimarkusbo - 06.04.2006

Selvä...
Mutta miten hyvin tuon pituinen pyrstö elää vedessä? Muuten minkä merkkistä marabouta tuossa on käytetty?


Kommenttiflyffe - 06.04.2006

minun mielestäni ihan hyvin elää... ja marabou on muistaakseni harelinen ...


KommenttiVision79 - 06.04.2006

Joo olen kyllä samaa mieltä markusbon kanssa, mustakin toi pyrstö näyttää tosi lyhyeltä.. mutta makuasia.. samoilla linjoilla muuten olen.. sidon kanssa liitsit noin ja ovat älyttömän tehokkaita.. olivat olosuhteet mitkä tahansa..


KommenttiHyde - 07.04.2006

tietämätön??: "miten hyde sä oikein sen kiinnität kierteellä kun sittenhän menee häkilä ihan miten sattuu jos kierrät kierteen sen päälle?" Kierre menee häkilähöyhenten siikasten väliin ihan nätisti, kun tekee pientä "sahausliikettä" samalla kun vie kierrettä eteenpäin. Se asettuu itse asiassa, kokeile vaikka, yllättävän helposti. Kierre tulee tietty ristiin häkilän ruodon kanssa, jotta se kiinnittää häkilähöyhenen. Näin ainakin minun mielestäni saa helpommin sopusuhtaisen häkilän. Lisäksi välttyy katkeilevilta häkilähöyheniltä ja muilta ongelmilta.


Kommenttinyki76 - 07.04.2006

Flyffe, tietämättömänä/aloittelevana sitojana kysyisin kuinka toi marabourunko tehään??dubbaamallako?ottipeli on toi markusbon liitsikin!!


KommenttiVision79 - 07.04.2006

Siis helpoin tapa on dubata marabouta sidontalangan ympärille.. itse käytän myös hopea kierrettä perhoissa..


Kommenttinyki76 - 07.04.2006

Kiitoksia vision!!


Kommenttiflyffe - 07.04.2006

juu elikkä dubbaamalla sen itse teen :) yritän saada rungosta sellasen joka paksunee eteenpäin sidottaessa ja eteen hieman "ilmavampaa" dubbausta...


Kommenttiplayer - 07.04.2006

Itsellä Leech:t lepää rasiassa.. vaikka niillä tanet ja kirret saisikin. Leech nyt tuskin kalatta jättää. Matukka Salakkasi muuten on kyllä todella mukupala.. ja epäilemättä sillä se ennästys taimen iltahämärissä tai yöllä nousee.


Kommenttimarkusbo - 07.04.2006

"Matukka Salakkasi muuten on kyllä todella mukupala.. ja epäilemättä sillä se ennästys taimen iltahämärissä tai yöllä nousee."

Kiitos! :D yleensä itse sidon liitsin peruukkeen päähän, kun kaikki muut perhot eivät kelpaa kalalle.KommenttiBlize - 08.04.2006

Täällähän on lahteny tää topicci ihan käsistä:D


Kommenttiplayer - 08.04.2006

Lystii.. Leech herättää aina keskustelua..

Sillä saa millä kalastaa kun uskoo perhoonsa esimerkki: ongin perhovälinein siikoja Europa12:ta Tammerkoskesta. Sain päähäni käydä vastarannalla heittämässä hyrrävehkein Supertinseli versiotani vastarannalla (löytyy ohje tuolta rasiastani). Elämää suurempi taimen paukahti kiinni yhden jälkeen yöllä (heinäkuu). Lohihyrrän siimat lähti pihalla kuin tyhjää. En sitä kaveria saanut edes lähelle, enkä varmasti ylös olisi saanut nostettua. Näin jälkeenpäin tämän vesselin ajavan montustaan 3 kg kirjon pois, kirre se lepatteli kyljellään kosken pintaa pitkin kun alla näkyi taimenesta pelkkä vana. Niin.. tuskin se jätti Leech:stä olisi ollut kiinnostunut. Mutta yhtäkaikki Leech on hyvä perho, niitä kannattaa sitoa ja käyttää..tämä markusbo:n versio on hyvä ja veikkaan kelpaavan meritaimenellekin.


Kommenttikalastajaa - 08.04.2006

no empä ois niin varma et jos ton pitunen pyrstö ni kala ei tartu, koska ite oon saanu kaloja tinselillä jossa on nro.4 koukku ja perho on pitkä n.20 cm ja liitsillä 4 koukussa ja pyrstö vaan niin pitkäks kun marabou paketista löytyy...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?