Morottaja

KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 24.04.2006

Ehkä Suomen tunnetuimpia Lohiperhoja

Kommentit

Kommenttiplayer - 26.04.2006

Jälleen kerran..hienoa työtä kalastusperhossa, mikä parasta, selkeä oma tyyli lohi-/taimenperhojen sidonnassa.


Kommenttisiian kalastaja - 26.04.2006

Eikös tämä resepti olekkin ihan aluperinkin lähtöisin Juutuan rannoilta. On kyllä jälleen kerran erittäin upea soutuperho irronnut Juutualaisen soutelian penkistä. Hyvä! Kiitokset vielä reseptistä, itselläkin on tässä ollut tarkoitus jossakin välissä sitoa Morottoja, mutta tarkkaa reseptiä en tiennyt.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 26.04.2006

Kiitoksia vaan veljet.
Innostuin tässä sidoskelemaan kun kevät tänne Lappiinkin kiirehtää, joten eiköhän lisää ole luvassa. Pikkuhiljaa alkaa tosiaan tuo oma tyyli hahmottua varsinkin noiden kalastus- ja soutuperhojen suhteen.

Kyllähän tämä ihan tuolta Juutuan rannoilta on peräisin. Wanhat suomalaiset lohiperhot-kirjassa taisi ollakin vielä tarkempaakin tarinaa perhon synnystä. Perhon alkuperäinen resepti oli itsellänikin pitkään hakusessa, mutta löytyihän sekin tovin etsimisen jälkeen. Muuten olen itse perhoon tyytyväinen, mutta pyrstöä valitessa suunnittelin siivestä hieman liian pitkää...;)


Kommenttijiiäm87 - 28.04.2006

kyllä se juutuanpimeänsoutaja osaa vain sitoa erittäin hyvin.. minun silmää ainakin miellyttää.. :) hmm, pitänee tehdä omat muunnelmat ivalonjoelle..


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 28.04.2006

Samasta rapakostahan se taimen sinne Ivalojokeenkin nousee, että eiköhän se aikalailla samaisia perhojakin popsi... Vai jokohan se Ivalo on niin etelässä, että marabuliitsi toimisi paremmin? ;)
No vitsit vitseinä, ei muuta kuin penkin ääreen ja muuntelemaan mieluisiksi malleiksi.


Kommenttiborsse - 29.04.2006 (Muokattu 29.4, 00:44)

Samaa mieltä kuin Juutuan mies itsekin, siipi on ehkä liian pitkä. Olen itse huomannut kun olen sitonut tällaisia, hieman pitemmällä siivellä olevia perhoja, että kala tahtoo, ainakin lohi, vain näykkiä perhoa, mutta kun olen lyhentänyt siipeä ei ole ollut kyllä tapahtumiakaan, eli jos sittenkin se pituus on hyvä asia. Karvasiipisiä, esim. sarvijaakkoja sitoessa siipihän pitää olla vähintään tuon pituinen. Onko tässä perhossa liian lyhyet viidakkokukon höyhenet, elääkö, vai onko ollut tarkoitus laittaa ne iskupisteeksi? Tästäkin aiheesta on vuosien varrella kiistelty ainakin Tenon rannalla ja paljon.Muuten on todella siistiä jälkeä taas tullut.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 29.04.2006

Tämä viidakkokukkojen eloisuus "kitusina" vs. iskupisteenä käyttö onkin mielenkiintoinen aihe. Näihin tänne lisäämiini perhoihin olen sitonut viidakkokukot lähes poikkeuksetta iskupisteiksi, koska jotenkin se on luonnollisemman näköinen niin.

Vielä tulossa olevassa perhossa olen sitten laittanut viidakkokukot uintiliikettä ja eloisuutta parantamaan lapojen ominaisuudessa. Yleensä kuitenkin itse sidon kalastusperhoihini viidakkokukot reilusti sojottamaan sivuille. Tämä tosin aiheuttaa perholle omintakeisen uinnin eikä salli siiveltä juuri yhtään virhettä, jotka vaikuttaisivat perhon uintiin.


KommenttiPäde-Veikko - 03.05.2006

Soma on kalastusperho.
Morottaja on muunnos Thunder & Lightningista, Morottajassa kurkku harmaata helmikanaa, T&L:ssa sinistä.
Morottaja nimi tulee inarilaisen perhonsitojan Antti Morottajan mukaan.


Kommenttisiian kalastaja - 06.05.2006 (Muokattu 6.5, 13:10)

Tuli tuossa sidottua oma näkemys Morottajasta soututyyliin. Koukku tuossa on 1/0 Traditional Bartleet.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?