Kuha Metso

Suotuperho kuhalle

Kommenttiplayer - 28.04.2006

Tämä SUOTUPERHO on odotellut sitomistaan toista vuotta ja kesä 2005 vain lisäsi tarvetta sitoa se. Perho on kumarrus ja lämmin kiitos Merimetso-vaapuille.
Meidän mökki sijaitsee Parkanon suunnalla, pienen järven rannalla. Emäntä kirjoitti mökkikirjaan "Mestarikalastaja lähtee hakemaan kuhaa järveltä..". No minä tuumasin "just joo.. luodaan paineita".
10 minuuttia laiturista, olin soutamassa jo takaisin, 2.96 kg kuha köllötti veneen pohjalla. Puolessa tunnissa kuha oli jo popsittu kitusiin.
Se on sitä kun tietää millä, mistä ja koska.
Perhon, vaapun värit sopivat tummaan veteen aurinkonlaskun aikaan.

Kommentit

Kommenttipetu - 02.05.2006

Mielestäni todella hieno sidos.Toivottavasti kalaa tulee.


Kommenttisämpsylä - 02.05.2006

On kyl sen näkönen perho että kuhaa tulee :)


Kommenttiplayer - 02.05.2006

Kiitos vaan petu..
Tuossa perhossa on vielä korjailtavaa.. Tuli turhan tuuhea karvarunko.. oli tarkoitus saada hologrammi-tinseli esiin paremmin. Nytkin se kyllä näkyy kun perho on märkä, mutta ei ihan tarpeeksi. Siipi nyt saakin olla tuuhea.

Epäilyttää tosin koukun malli, pitäisi varmaan olla kaksihaara. Jos mökkijärven kuhat kasvaa samaan tahtiin kuin tähän asti, tuon pitäisi tuoda veneeseen n.3,5 - 4 kg kuhan. Siinä on mökkiviikolle tavoitetta. Miksipä sitä ei voisi tarjoilla meritaimenillekin, soutaen, tuo kun on aika kurja heitettävä. Tosin tuo voi tyhjentää paikat tyystin...aremmat ottaa evät alleen..


KommenttiAkkis69 - 02.05.2006

Todella hienosti yhdistelty värejä! Jos oikein hakemalla hakee jotain niin,... ehkä toi pää?


Kommenttiplayer - 02.05.2006

Akkis
Joo päässä mulla on aina vikaa...
No, se johtuu tuosta hinausköyden vahvuisesta sidontalangasta (3/0) ..kevlar-kaapelia. Pää on langan värinen, mutta olisi parempi pinkiksi lakattuna. Muuten tuo vaapun pinta on kuvassa siistimpi kuin se todellisuudessa on, joten siksi tuo järjetön lankavalinta.


KommenttiSalmo trutta - 02.05.2006

Minkä näkönen kasteltuna? Siis JOS on aikaa ottaa kuvia, älä ihmeessä ota päätehtäväks tälle viikolle...:) Hyvin oot saanu ton uistimen värityksen siirrettyä perhoon.


KommenttiTatuu - 02.05.2006

Hieno on. Toivottavasti ui pystyssä, hieman nimittäin epäilen.

Mistä olet pesukarhua hommannut?


KommenttiSalmo trutta - 02.05.2006

Väittöisin että pesukarhu on Valloista, siellä ne dyykkarit elelee. Eli siis joku jenkkisivusto. Player korjaa jos olin väärässä;)


Kommenttiplayer - 02.05.2006

No.. karvahan menee nippuun märkänä..veteen upotettuna se on samankaltainen kuin kuivana.
Niin..tuolla karvamäärällä voi olla että saan soudella verkkaisesti, jotta se pysyy pystyssä..siksi siitä tulikin sitaistua heavy-koukkuun toinen versio.
Tuo materiaali yhdistelmä voi muuten hämätä..sama vaikutelma pelkällä ketulla on jo hurja tuppo karvaa. Pesukarhu on ohutta, oliskohan vartalokarvaa, gemssi taas on kiharaa. Alussiipi on valkoista kettua, jota on vajaan lyijykynän vahvuinen nippu. Nippu on sidottu useammassa osassa. (Kuva on napattu hiukan alaviistosti, jotta alussiipi näkyisi)
Kyse onkin värien aiheuttamasta vaikutelmasta. Samanlaisen vaikutelman saa rasiani Greenarista ja Kotkan Kertusta.
Pesukarhu on kotoisin Perhomessuilta Tampereelta vuodelta 2003, myivät sellaisia valikoima settejä, pussukassa oli n.50 erilasta nahkaa eikä hinta hirvittänyt jos ei laatukaan.


Kommenttiplayer - 02.05.2006

Sori vaan.. siis minun dyykkarit on ihan kotimaiselta välittäjältä..mutta nyt löytyi niillekin käyttökohde. Dyykarin häntä käy siipeen oravan korvikkeena, mutta toi vartalo höytyvä olikin vähän vaikea tapaus. Siinä kun on seassa muutamia pitempiä karvoja.


Kommenttiplayer - 06.07.2006

Nolla syönnillä kilon kuha, tosin perhon eteen tarvittiin kevennettyä mallia oleva keltainen lusikka (merkkiä en tiedä). Ne useampi kiloiset makaa syvässä helteen takia.


Kommenttisimo - 10.04.2007

vau... sinulla on todella hienoja perhoja...ei voi olla muuta kuin kateellinen... :D


Kommenttinaikhii - 19.05.2008

Ossaakko sanoa mulle tähän vuoden aikaan hyvät värit.. Oon menossa piteå joelle ruotsiin vähä testailee perhoja, ja pitäs sitoa sinne jonkulaisia.. Oon ite nii vähä vielä sitonu ja kalastanu perholla että en oo vielä hirvee asiantuntija.. :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?