Silver Grey (putkiversio)

KommenttiVille K. - 15.05.2006

Kauniin kelin putkiperho. Eräs lukuisista hopea-harmaa -teemaa noudattelevista sidoksista.

Tähän perhoon tuli pieni lipsahdus, jonka huomasin vasta saatuani sidoksen valmiiksi. Unohdin jättää perään riittävästi tyhjää putkea näkyviin koukunpidikettä varten. Helan takareunaan jäi vain n. 1-1,5mm tyhjää, vaikka parempi olisikin ollut n. 3-4mm. En myöskään asettanut silikoniletkua kokonaan helan päälle. Noh, joskus tulee näitä oikosulkuja.

Kommentit

Kommenttiplayer - 19.05.2006

Jos villelle sopii, vähän kritiikkiä?
Itse makuni mukaisesti sitoisin häkilän eritavalla. Jos haluaisin sen ympäri sidotuksi, kahdessa osassa, ensimmäinen taittuisi alahäkiläksi ja siinä olisi pidemmät sikaset. Toinen ympäri ja senkin taittaisin taaksepäin. Silloin conari istuisi tiiviimmin paikoilleen.
Jos sen sitoisin alahäkiläksi, sitoisin pidemmillä sikasilla ja taittaisin alle taaksepäin, siten että häkilä on puolivälissä runkolinjaa.
Silmä höyhenet on perhossasi näppärästi suojassa, mutta itse toisin ne päälle.

Tuo jakki on sen verran outo minulle etten tiedä toimiiko siipi tuollain sidottuna. Itse pidentäisin sitä asteittain, kolmen tai useamman nipun avulla.

Muuten asiassa josta oltiin yhteydessä.. jos profiili perholla on n. suurin piirtein sama kuin minulla, ei muuta kuin suoraan näytille.


KommenttiVille K. - 19.05.2006

Kaikin mokomin, Player. Eihän sitä muuten opi sitomaan :) Niin kuin sanoit, on häkilän sitominen makuasia. Olisihan sen voinut sitoa kokonaisuudessaan siiven allekin. Nyt olin kuitenkin mukavuudenhaluinen ja sidoinkin sen siiven eteen. Conarin asettelu tiiviisti vasten häkilää (ja osin sen päällekin) kyllä taittoi häkilää takaviistoon. Ja virtahan painaa sitä siitä vielä edelleenkin, joten kovin virtaviivaista siitä ei kannata mielestäni sitoa. Antaa luonnon hoidella loput :)

Perhon siipi on tässä sidottu kahdesta nipusta. Materiaalia olisi voinut varmasti lisätä hieman enemmänkin, mutta pihtailin, koska jakki alkaa käydä uhkaavasti vähiin. Eihän se siipimateriaalina ole eloisuudessaan temppelikoiran veroista, mutta hienolta se kyllä näyttää.
Posket voi tietenkin haluttaessa sitoa kaulushäkilän etupuolelle, jolloin siikaset pakottavat höyhenet v-muotoon. Omaa silmääni se ei kuitenkaan miellytä, joten tässä ne ovat siipeä vasten.

Ja siitä toisesta asiasta, pistin mailia ja kattellaan sitten lisää.


Kommenttiplayer - 20.05.2006

Kenelläpä putkien kanssa touhutessa ei jotain satu. Tein eilen keltaoranssin putken gemssi-siivellä..katosi suhteellisuudentaju kokonaan siiven kanssa. Lipsautin sitä kuin kettua konsanaan, siitä tuli kuin 12 cm ambulanssi Rapala. Eipä silti, oli joskus kiinni komee meritaimen vastaavanlaisessa keinokuitusiipisessä, jonka pilasin lopuksi lyhentämällä ja ohentamalla siipeä.
Tuo häkilöinti on maku asia kuten mainitsinkin, ja sen toimvuus selviää hanan alla kokeilemalla.
Silmähöyhen juttu, ne on suojassa paremmin tässä putkessasi, mikään ei kiukuta niin paljon kuin ottiperhosta kadonneet "silmät".
Muistelisin lueskelleeni joskus näiden vanhanajan huippulohestajien purkaneensa ottiperhojaan, kun joku osa perhosta oli lähtenyt irti. Itse korkeintaan nakkaan perhon asetoniin ja nappaan koukun uusiokäyttöön.

Olisiko muuten mallikappaleelle käyttöä? Voisin pistää postissa tulemaan, tuossa on yksi vapaa kappale.


KommenttiVille K. - 20.05.2006

Terve, Player.

Itse en ole kyllä pahemmin perhojani korjaillut. Ovat yleensä kestäneet aika hyvin. Kyllä se on koukku ennemmin ehtinyt tylsyä kuin perho hajota.

Kyllä noista sinun kuvista saa hyvin selvän, enköhän minä niiden perusteella osaa tehdä. Ellei sitten ole kyseessä jokin aivan erityinen malli?

Muuten, saitkos sinä sen viestin jossa oli ne "kikkakuutoset" sun muut?


Kommenttiplayer - 20.05.2006

Valitan..email on työpaikkani eemeli johon en kotikoneelta pääse käsiksi. Lemmikki rotat oli viime yönä tehnyt omia asennuksia meidän tietsikalle..meni koko aamu kaapeliostoksien puolella. Mutta maanantaina syynään viestisi.

Ei malli mikään erikoinen ole ja päätellen perhoistasi, hyviä niistä tulee. Se tupla juttu on se pointti. Se reseptiesi kukkohäkilän ensiksi on hyvä, tavi siihen päälle. Jos runko on tupla kierteinen leveällä toisella kierteellä, siitä tulee efektiä runkoon lisää.
Pään saa pienemmäksi, jos tavi on ilman ruotoa.
Noissa minun perhoissa on aavistuksen liikaa alahäkilää, mutta sekin on makuasia..


KommenttiVille K. - 21.05.2006

Player, pistin mailia tulemaan. Liittenä kuvia perhosta. Kattellaan sitten lisää, kun olet antanut palautetta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?