KAROLIINA ( LATO )

KommenttiLEPPNE - 23.05.2006

Erkki Honkavuoren parhaana pitämä lohen soutuperho Tenolle. Karoliina on sadesään perho, mutta se on antanut kalaa muulloinkin. Perhon erikoisuus on valkoinen luonnonsilkkinen runko, joka muuttuu kastuessaan sinipunertavaksi.

Kommentit

KommenttiLEPPNE - 23.05.2006

Vyö näkyi unohtuneen reseptistä pois - siis musta strutsi. Siivessä olen korvannut alkuperäisreseptissä olevat apinankarvat oravalla. Ei ole minulla keltaista, vaaleanpunaista eikä kullanruskeaa apinankarvaa.Runkohäkilä on alkuperäisessä reseptissä vaalean siniharmaa kukko.


KommenttiVille K. - 23.05.2006

Tuon rungonhan voisi varmaankin sitoa myös purppurasta ja oranssista silkistä, jos kerran luonnonsilkki muuttuu kastuessaan sinipunaiseksi? Tai mitäpä minä siitä tiedän, luonnonsilkkiä kun en ole koskaan itse käyttänyt perhoissani. Itse sitoisin etuhäkilän normaalisti kiertämällä, koska siikasnipusta tehty kurkku ei ole mielestäni riittävän eloisa eikä näyttävän näköinen. Hienohan tuo muuten on.


Kommenttiplayer - 24.05.2006

Eipä käy kieltäminen..hieno kalastussidos. Enpä ihmettelisi vaikka Nevanlohet (ne kymiläiset) tuota purisivat.
Eikös sikasnippua käytetä kun halutaan vältää ne ruoheen näköiset päät (niinkuin minun perhoissa). Itse olisin yrittänyt levittää nippua tai sitonut tavallaan ruotoa apuna käyttäen paikoilleen ja leikannut lopuksi sikasten tyvestä ruodon pois.( siis jälkiviisautta kun itse olen perhoni häkilöillä pilannut)
Tauluperhoon sitoisin runkohäkilän lähempää latvaa aloittaen..lyhemmät sikaset..
(Ja tässä kohtaa sopii vilkaista greenari versiotani jossa mokasin runkohäkilän)


KommenttiLEPPNE - 24.05.2006

Kiitokset kommenteista, kultafasaanin rintahöyhen on minunkin mielestäni ehkäpä liian suora kurkkuun - pehmeämpi tavara varmastikin parempi. Mutta jos esim. teen sidoksia tauluun, pyrin noudattamaan alkuperäisreseptiä mahdollisimman tarkasti, siksi siis nuo pitkät rintahöyhenet.


KommenttiPERHOPAPPI - 29.05.2006

Perusperho ja siististi sidottu. Perässä pieni "mykyrä" . Honkavuoren alkuperäis -reseptissä ei mielestäni ole vyötä jonka vuoksi perho on raskaan oloinen. Runko myös mielestäni hieman "paksun" oloinen.Nämä komponentit kun muuttaisi niin perho olisi linjakas. Sarvet ehkä n.2mm liian pitkät. Mutta jo vain siiman päähän kelpaisi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?