Green Buttin muunnos. Yksinkertainen karvasiipinen lohiperho.
kiinnitätkö aina tuon rungon ja kierre materiaalin ihan tuolta päästä saakka??
on komea perho
enkä löydä mitään virheitäkään
Hyvin sidottu perho ja mahtavat ohjeet, mutta Green butt? Eihän tuossa ole vihreää missään. Yellow butt voisi olla osuvampi nimi.
Vielä kerran iso käsi hienoista ohjeista!
Kiitoksia palautteesta.
Tausta on tosiaankin hieman liian tumma. En löytänyt asunnolta sopivaa taustaa (katselin komeroista, kirjahyllystä ja jopa vaatekomerosta mutta ei löytynyt mitään sopivaa taustalle). Kuvassa onkin taustana ruskean valokuva-albumin kansi. Se pysyy pöydällä helposti pystyssä ja on helppo laittaa pöydälle kuvausta varten ja poistaa, kun sidontaa on taas tarkoitus jatkaa. Valaistuksen hoitaa kaukana oleva kattolamppu ja työpöydän loisteputkivalaisin, joka on sitoessa näppärä mutta kuvattaessa turhan voimakas. Kuvat otan aina itselaukaisimella, jotta niistä ei tulisi kovin epäselviä. Vaihtelen yleensä valaistusta ja etäisyyttä ja otan useampia kuvia kerralla ja valitsen niistä sitten parhaimmat kuvat jatkokäsittelyä (mm. rajaamista) varten ennen kuin lisään perhoja Perhorasiaan.
Green Buttin olen tarkoittanut nimenomaan avuksi aloitteleville sitojille. Edistyneemmille tästä ei ole paljoakaan iloa.
Aake, kierremateriaalin sidon yleensä (erityisesti silkki- ja tinselirunkojen alle) koko koukunvarren matkalle (alapuolelle). Siten rungosta saa helposti tasaisemman. Runkomateriaalin kiinnityksen voi tehdä myös kierteen tapaan, etenkin jos käyttää villalankaa. Kaksi- tai useampiosaisissa rungoissa kunkin osan materiaalin kiinnityskohta jää yleensä kunkin osan alle.
Green Buttihan tuo hyvin pitkälti on, vaikka perä onkin ennemminkin kellanvihreää (chartreuse) kuin vihreää. Keltainen se ei ole, kuva on vain hämäävä. Tokihan siitä saa helposti muunneltua vaikkapa Orange tai Red Buttin, sen kun vaihtaa vain perämateriaalin väriä.
Aion lisätä jatkossa hieman erityylisiä vaihe vaiheelta perhoja ja jakaa sidontavinkkejä siinä sivussa.
"Aion lisätä jatkossa hieman erityylisiä vaihe vaiheelta perhoja ja jakaa sidontavinkkejä siinä sivussa."
Tähän taas sellainen taputtava hymiö.
( Admin.. voisi poistaa tuon jööööö hörhön-viestin tuosta )
Mukava huomata sitovansa samalla tavalla.. vaikkakaan lopputulos ei ole niin hyvä kuin Villellä. (no okei.. karvanipun käsittelyssä pieni ero) Hianoo Ville!
Erittäin hieno perho.. todella siististi sidottu.. perusvarma perho lohelle ja taimenelle.. tässä tapauksessa varmaan kuusamon taimenelle..
ON hieno ja toimiva perho.
Yks asia mua vain ihmetyttää kun en ymmärrä, että mitä oikein teet tuossa kuvassa jossa sanot että ylijäämän poisto. Joo poistat ylimääräistä karvaa, muuta miksi siipi pitää käyttää tuolleen ihmeellisesti
Olipa huonosti selitetty mutta tiiät varmaan mitä tarkoitan
Korpikalle, lukitsen karvanipun ennen leikkaamista paikoilleen muutamalla tiukalla samaan kohtaan kierretyllä lankakierteellä ja vien langan sitten siiven yli muutamalla löyhemmällä kierteellä. Tällöin siipi ei pääse leikattaessa pahemmin muljahtelemaan ja molemmat kädet saa käyttöön: toisella kädellä taivuttaa karvanippua ylös ja toisella kädellä saksii pois ylimääräiset. Pakollinen tämä ei ole mutta mielestäni ihan hyvä niksi ja etenkin silloin, kun käytetään polttoneulaa.
hieno, yksinkertaista kauneutta. hyvät ohjeet minunlaiselle noviisille. kierre pelottavan hyvin sidottu
Hieman ihmettelen miten teet helan ja perän .teet helasta pitkän minkä päälle kierrät perän nyt perä on korkeammalla kun hela ja menetetään koko helan tarkoitus mikä on suojella perää purkautumiselta .itse teen seuraavanlaisesti perän. 2/3 kierros helaa päätän helan kierrän koukulle hopeatinseliä myös joskus vain valkoista sidontalankaa perän matkalle ja sen päälle perän . nyt perä ja hela ovat samalla tasolla ja hela suojelee parää purkautumiselta.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?