Hopea Vihreä

KommenttiVille K. - 22.06.2006

Tarkoitukseni oli kehitellä perho, joka olisi sekasiipinen ja mahdollisimman yksinkertainen sidottava ja asettuisi jonnekin Silver Greyn ja Green Higlanderin välimaastoon. Tällainen siitä sitten syntyi. Uskoakseni se toiminee vehreillä joilla kirkkaalla säällä, kun muutenkin käytetään Higlanderin tai SG:n tyylisiä perhoja. Maistunee se varmaan isommalle taimenellekin. Perhosta syntyi myös muutamia muunnelmia.

Kommentit

Kommenttiplayer - 28.06.2006

Hienoa sidontaa.. epäilemättä toimiva perho.

Perhon katselu herätti joitain ajatuksia:
- Tuossa voisi olla, Carrie Stevens tyyliin käsiteltynä (ennen sidontaa keskenään yhteen liimattuna), kaksi harmaata häkilähöyhentä alussiipenä. Jos ne saisi sidottua siten että niiden sikasia näkyy varsinaisen sulkasiiven ja rungonvälistä.
- Edellä mainittujen väliin muuten voisi liimata Flasha-suikaleen kaksinkerroin.
- muuten jättäisin juuri tuollain flasät mallard-siipeen, eli siivessä olisi kaksi suikaletta yhteensä neljä, ja fläsät näkyviin tuolta siiven kärjestä


KommenttiVille K. - 28.06.2006

Terve, Player. Vielä ei ole kokeiltu, mutta mikseipä se toimisi, kun kerran kaikenlaisilla Greenlandereilla, Silver & Silvereillä ja Highlandereillakin (lukuisista muista samantyylisistä puhumattakaan) on kaloja onnistuttu naruttamaan.

Stevensin klassisiin streamereihin olen kyllä tutustunut kirjallisuuden kautta, mutta itse en ole niitä vielä intoutunut sitomaan. Niihin pitäisi myös olla erityisen pitkiä koukkuja sekä todella hyvänlaatuisia kukon satulahöyheniä.

Häkilähöyheniä olen kyllä joskus käyttänyt lohiperhoissa alussiipenä, mutta en ole niitä sen kummemmin liimaillut toisiinsa kiinni (menee sellainen hieman liian konstikkaaksi).


KommenttiTheBlackMetalTartzan - 28.06.2006 (Muokattu 28.6, 18:48)

Tässä perhossa on tyyliä. Todella maukkaat värit. Etenkin runko ja häkilät sointuvat todella hyvin yhteen eikä tuo siipikään hassummalta näytä. Jos sitä ittekin yrittäis....


KommenttiVille K. - 28.06.2006 (Muokattu 28.6, 20:46)

Terve, Matias. Onhan se todellakin mukavan raikkaan näköinen. Runkohäkilään pistin taas vaihteeksi schlappenia, jonka olen puolittanut. Normaalia kukkoa käytettäessä sidon sen tuplattuna (siikaset molemmin puolin ruotia paikoillaan). Schlappenien siikasissa riittäisi pituutta vaikka speyperhoihin, niitäkin pitää joskus kokeilla. Tsemppiä sidontaan!

Pyrstö voi muuten näyttää hieman erikoiselta, koska se on tuplattu eli siinä on kaksi crestiä.


Kommenttiolof - 29.06.2006

Schlappenia en suosittele runkohäkiläksi. Todennut sen ainakin tuplattuna aika tökeron näköiseksi. Mielestäni jäykempi häkilä materiaali pelaa peremmin runko häkilässä. Kuten ihan perinteinen kukko. Josta voi sitten laittaa pehmeämpää tai jäykempi siikasta tavaraa häkiläksi..


Kommenttikorpikalle - 29.06.2006 (Muokattu 29.6, 09:26)

Schlappenia en suosittele runkohäkiläksi. Todennut sen ainakin tuplattuna aika tökeron näköiseksi. Mielestäni jäykempi häkilä materiaali pelaa peremmin runko häkilässä. Kuten ihan perinteinen kukko. Josta voi sitten laittaa pehmeämpää tai jäykempi siikasta tavaraa häkiläksi..

Itsellä samoja kokemuksia, schlappen ei jotenkin aukea oikein siikaset tarttuu yhteen ja häkilästä tulee suttuisen näköinen. Vaan tuleepa sitä silti käytettyä :) Tiedä sitten, tuskin olof tätä juuri tarkoitti, mutta tällaisia kokemuksia itsellä ja on paljon muitakin vaan eipä jaksa tänne kaikkia selostaa.

Tuo villeK:n siiven teko on jotain ihmeellistä. En voisi kuvitellakaan, että itse tekisin mallardista siiven, kun ei mistään helpommastakaan levysiipimateriaalista onnistu, vaikka yritetty on ööö. no ainakin sata kertaa. :(


KommenttiVille K. - 29.06.2006

Terve, olof ja korpikalle. Tokihan sitä schlappenia on syytä käyttää harkiten. Kilpasidoksissa ja esittelyperhoissa se kuitenkin näyttää todella hyvältä ja toimii. Runkohäkilässä sitä kannattaa kokeilla puolitettuna ja välttää liian tiheitä kierroksia ja siten uskoakseni vältytään liian klimppimäiseltä häkilöinniltä. Eräs vaihtoehto pehmeämpien ja pitkäsiikasisten häkilöiden käytössä on, että sitoo varsinaisen häkilähöyhenen taakse pintaperholaadun kukon niska- tai satulahöyhenen, joka on hieman lyhyempää ja väreiltään mahdollisimman samanlaista (tai voipa siinä kokeilla myös eriväristä tukihäkilää, jolloin syntyy mielenkiintoista kontrastia).

Heinäsorsa on tunnetusti aika vaikea sulkamateriaali tavin ohella. Kannattaa käyttää mahdollisimman hyvälaatuista (=paksut ja karvaiset siikaset, eheät sulkakaistaleet) sulkaa. Karvasta tehty alussiipi helpottaa myös sulkasiiven sidontaa. Tähän perhoon taisin muistaakseni tuplata nuo siiven mallard-kaistaleet eli molemmin puolin on kahdet sulkakaistaleet päällekäin.


KommenttiMoilander - 29.06.2006 (Muokattu 29.6, 14:35)

Ostin tässä vähän aikaa sitten ensimmäisen pussini shlappenia ja helppohan niistä on hyvä häkilä tehdä, kun niin pehmosta se on, tosin liiankin pehmosta. Shlappen-keskusteluun ei itselläni ole juuri mitään lisättävää, näyttelyperhot-koruperhot, niihin se on hyvä materiaali, mutta taas kalastusperhot... Korpikallea lainaten siikaset takertuu toisiinsa... Mutta kai tässä pitäisi pari "shlappen" perhoa lisätä

Itse perhosta: Minun mielestäni todella hyvin toteutettu, Hyvät värivalinnat, kuten aikaisemminkin todettiin siiven alle ei olisi huono, vaikka laittaisit pari oravankarvaa...


Kommenttiolof - 29.06.2006

Mallard on helppositoa kun oppii oikean tekniikan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?