Night Player

Kommenttiplayer - 07.08.2006

Sidoskokeilu joka osoitti toimivuutensa hämärän tullen, eli yökalastukseen sopiva perho. Alkuperäisessä versiossa olen käyttänyt ruskeaa runkohäkilää, tässä vaihe-vaiheelta versiossa on oliviin vihreä. Tämä oliivi versio toimii yhtälailla kuin ruskea, toki runkohäkilä voisi olla vaikka vaaleanvihreä tai viinin punainen.
Resepti on alkuperäisen perhon ja kuvasarjassa on osa perhosta versioitu erilailla. Perhon hanhisiipi on sidottu temppelikoirasiiven päälle V-asentoon.

Kommentit

Kommenttiplayer - 14.08.2006 (Muokattu 14.8, 14:48)

Jaaha.. ei sitten ollut kuvasarjaa mukana. Ohjeet kirjoitettu kalastuskäyttöön tarkoitetulle perholle.


Kommenttiplayer - 14.08.2006 (Muokattu 14.8, 14:34)

Pohjustetaan koukun varsi, itse teen harvan pohjustuksen. Kiinnitetään helan soikea hopea ja Angel Hair säie puolivälistä, taitetaan säie kaksinkerroin. Kierrä ensin hopea, sen jälkeen Angel Hair ja kokonaisuus kannattaa kalastusperhossa lakata.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Kierrä jatke, kalastusperhossa käytän jatkeessakin lakkaa, silloin pohjakontaktit ei sotke niin paljoa keltaista väriä tummaksi.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Kiinnitä pyrstö. Jos kultafasaanin sulka on käyrä tai kierteinen, pyrtön voi liottaa kuumassa vedessä ja asettaa kuivumaan sopivan lasiesineen pinnalle esim. juomalasin. Tässä kohtaa voi halutessaan lisätä pyrstön päälle kimalle kuituja. Kiinnitä riikinkukon sikanen ja kierrä se paikoilleen.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Kiinnitä hopea kierre sekä tinsel ja Mylar vyön tyveen. Kierrä lanka noin rungon puoliväliin kiinnittäen samalla pohjasilkki. Kierr aluksi pohjasilkki vyön tyveen ja takaisin rungon keskelle. Toista kunnes saavutat halutun vahvuuden ja muodon rungolle. Lakkaa silkki ja kierrä saman tien hopeatinsel hiukan päällekkäisin kierroksin. Kierrä Mylar, lakkaa runko.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Kiinnitä nippu marabuota siten että nipun kärjet ulottuvat noin puoliväliin pyrstöä eli tehdään valesiipi. Kiinnitä runkohäkilä. Kuvan versioon lisäsin nipunpäälle flashabuota ja häkiläksi valitsin oliivin vihreän. Kierrä sidontalanka eteen kurkkuhäkilän kiinnityskohtaan. Lakkaa varovasti äsken tekemäsi valesiiven kiinnityskohta. Ennen marabou-nipun kiertämistä omissa perhoissani lisään rungon etuosan alle lakkaa, koska marabou katkeilee helposti. Kierrä marabou ennen kuin lakka on täysin kuiva.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Katkaise edellisen vaiheen liiat marabout. Kierrä ensin runkohäkilä, sen päälle takana odotellut kierre.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Kiinnitä alussiiveksi pieni karvanippu, nipun päälle flashabou-säikeitä taittotekniikalla. Omissa perhoissani lakkaan ohuesti sidonkohdan tässä vaiheessa.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Kiinnitä ja kierrä kurkkuhäkilä. Kaikkia häkilän sikasia ei kannata sidontalangan avulla kääntää alle, vaan jätä niitä myös siiven päälle. Schlappen kannattaa harjata pehmeällä harjalla ennen sen sitomista.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Kiinitä hanhisuikaleet V-asentoon ns kattolaskuisesti. Kierrä sidontalangasta perholle pallomainen pää ja kierrä siiven tyveen päähän flashabousuikale. Lakkaa pää huolellisesti.


Kommenttiplayer - 14.08.2006

Perho alapuolelta. Valitan kuvienhuonoa laatua. Perho on ainakin itselläni toiminut rittävän hyvin, mistä kai saa kiittää perhon tukevaa hahmoa.


KommenttiVille K. - 15.08.2006

Vaikuttaa eloisalta ja toimivalta peliltä. Kuvia selityksineen on myös sopivasti. Fläsää olisin itse käyttänyt hieman vähemmän, koska pidän hillitymmästä välkkeestä. Eipä sillä, voihan olla, että juuri se tekee perhosta tehokkaan. Pakko kyllä huomauttaa, että tässäkin pään kaulus on mielestäni niitä yksityiskohtia, joihin kalastaja itse kiinnittää enemmän huomiota - etenkin kun ajattelee miltä suunnalta kala perhon yleensä näkee.


Kommenttiplayer - 15.08.2006

Fläsä määrä taitaa olla soviteltu näihin etelän samean sumeisiin vesiin, mikä nähtävästi onkin vaikuttanut omaan makuuni perhoissa. Siten se puolustuslauselma, perhossa käytetty fläsä on sitä rainbow tummaa versiota, siitä voisi innokas tinslisti tehdä erinomisen tinselin yö perhon esimerkiksi Tammerkoskeen tai Imatran suunnalle. Tämä minun turjake on muuten toiminut yöllä ihan pinnassa kalastaessa. Kieltämättä melkosia paukkuja kun taimen nappaa "lohiperhon" pinnasta.
Pään kauluksen suhteen olet Ville oikeassa, se on enemmän kalastajan huokutin kuin kalan. Muistan kun tuon kauluksen lisäsin.."pistetään piispalle kaulukset".

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?