Player's Nordic Shrimp (spey)

Kommenttiplayer - 29.08.2006

Irroitellessani työhtöjä kultafasaanin päästä, tipahti siitä pieniä höyheniä. Tungin höyhenet takaisin pussii. Pussin lojuesa pöydällä höyhenet osui uudestaan silmään. Ahaa elämys ja "Hienoja huntuja". Syntyi tämä perho joka on ollut enemmän kuin lupaava sidos. Perho on toiminut meritaimenelle merikalastuksessa eli kunnon tyrkkytaimen perho. Arvelen perhon toimivan jokikalastuksessakin lohelle sekä järvitaimenelle.

Reseptin kulta on tarkoitettu lämpimään veteen, vaihtamalla alusrungon ja runkkierteen hopeaan perho toimii viileässä vedessä. Perhosta voisi luoda värimuunnoksia, esim vihreän jos löytyy vihreää kultafasaania. Olkaapa ystävällisiä ja sitokaa näytille muunnoksia.

Lisään myöhemmin kuvat perhosta eri suunnista.

Kommentit

Kommenttiperho-poika - 30.08.2006

on kyllä hyvän näkönen, mutta päähän vielä yksi tippa lakkaa niin päästä tulisi vähä sileempi ,mutta kyllä tuo kaloille kelpaa.


Kommenttiplayer - 30.08.2006

Tässä lisää kuvia perhosta, kuva alta.


Kommenttiplayer - 30.08.2006

Perho kuvattuna päältä.


Kommenttiplayer - 30.08.2006


KommenttiVille K. - 01.09.2006

Mielenkiintoinen sidos. Tätä pitää itselläkin kokeilla, kunhan tässä opiskelun lomassa on hieman enemmän aikaa istahtaa taas perhopenkin ääreen. Tuo resepti kyllä houkuttelee tarttumaan spigottiin!


Kommenttiplayer - 05.09.2006

Jep.. en muuten aio lisäillä tähän perhoon lakkaa päähän, se kun kelpaa kalastusperhoon. Jos tämä olisi sidontakisa perho niin silloin voisi vaatia lakkaa tasaisemmaksi.

Harkitsen muuten perhon sitomista kokonaan valkoisella langalla, lopuksi vaihdetaan valkoiseen trico-tyyppiseen lankaan kun sidotaan kesäsorsa kaitale.
Toki hyvä valinta on sitoa pää mustalla mutta vaihtaa lopuksi valkoinen kun sidotaan kesäsorsa kaistale. Silloin saa aikaiseksi pään joka on alta musta, mutta päältä kesäsorsan sävyissä, tietysti kun pää on lakattu.

Nämän tyyppisellä perholla imitoidaan katkaa, mutta myös erilaisien korentojen kehityvaiheita, käypä se tuuheammin dupattuna pikkukalajäljitelmästä. Itselläni veikkaan meritaimenten ottaneen perhon korennon nymfinä.


KommenttiNuorukainen - 29.01.2007

Mielenkiintoinen sidos... todella hyvää sidontajälkeä ja varmasti kalastava perho ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?