Golden Supper Fly

Golden Supper Fly (nro 1/0)

KommenttiVille K. - 15.09.2006

Golden Supper Fly on Mikael Frödinin muunnos Walter H. Barrettin Supper Fly -nimellä tunnetusta alkuperäissidoksesta. Kyseessä on todellinen klassikko ja se lukeutuu perinteisiin Em-joen suosikkiperhoihin. Perhon kehittäjä W.H. Barrett oli Em-joen perhokalastuksen uranuurtajia ja hänen mukaansa on nimetty eräs Em-joen pooleista. Barrett on kertonut käynneistään Em-joella kirjassaan "A Fisherman´s Methods & Memories" (1953). Hän sai ensimmäisen Em-joen taimenensa Supper Flyllä 23.8.1926. Meritaimen painoi huikeat 10.5 kiloa. 4/0 koukkuun sidotulla Supper Flyllä herra Barrett sai myös ennätyskalansa. Upealla meritaimenella oli pituutta 95 senttiä ja painoakin peräti 12.8 kiloa.

Frödinin versio poikkeaa joiltakin osin klassisesta sidoksesta. Muunnoksessa runko on hopean sijasta (pakotettua) kultaa ja häkilät tummanruskean sijasta (puna)ruskeat. Frödinin versiota olen vielä itse täydentänyt viidakkokukkoposkilla. Muunnoksen runko on kultaa, jotta se olisi soveliaampi humuksenvärjäämille metsäjoille. Gininkirkkaissa vesissä voi kokeilla hopearunkoista versiota.

Lisää tietoa perhosta löytyy Perhokalastus-lehden numerosta 4/1997 (s.8-9).

Kommentit

Kommenttihc_flyfisher - 19.09.2006

Erittäin hienon perho! Minä tykkään tästä! Tässä on jotain salaperäistä karismaa... ja niin on varmasti lohenkin mielestä. :D


Kommenttiplayer - 19.09.2006

Hienoa sidontaa.. Ville. Mukavasti kuvia kertomassa perhon rakenteesta. Tarinat perhosta on hyvä lisä, niitä sopisi olla useimmin esillä perhon yhteydessä.


Kommenttikorpikalle - 20.09.2006 (Muokattu 20.9, 13:23)

Tää on hyvä!
Sidontajälki paranee koko ajan vaikka koko ajan on villeltä vain loistavia perhoja tullut niin näköjään vieläin voi kehittyä :)

Mutta onko sulla joku erityinen tyyli kun sidot tuotä siipeä. Miten saat tehtyä tuollaisesta siivestä nuin muhkean ja symmetrisen? Aivan huippu perho.

Erityiskiitos kuvista


KommenttiVille K. - 20.09.2006

Terve vaan kaikille ja kiitoksia taas palautteesta.

Onhan se vaihteeksi mukava yrittää hieman erilaista ja vielä onnistuakin. Tekemällä oppii.

Siiven sitominen riikinkukon miekkahöyhenen siikasista eí ole ihan niin yksinkertaista. Itse valitsen höyhenestä pisimmät siikaset ja jaan ne kahteen nippuun, toinen nippu höyhenen toisen puolen siikasista ja toinen vastakkaiselta puolelta. Asettelen siikaset samansuuntaisiksi molempiin nippuihin samalla tasaten niput tasalatvaisiksi. Sitten vaan molemmat niput rinnakkain kiinni parilla tiukalla lankakierroksella vähän samaan tapaan kuin sekasiivet joissakin vaiheittain lisäämissäni perhoissa. Vielähän tuossa olisi toki ollut varaa kasvattaa siiven muhkeutta, mutta herlit kävivät loppuun tätä perhoa sitoessani joten nippa nappa sain siiven sidottua.

Kuviakin pyrin ottamaan mahdollisimman monta ja valikoin niistä parhaimmat. Sitten vain sopiva rajaus, ettei kuvissa olisi liian paljon tyhjää perhon ympärillä.


KommenttiJuho_123 - 20.09.2006

Huhhuh! Jälleen kerran ville väläytti taitojaan!
Kerrassaan huikean hieno perho!
Uskoisi toimivan lohelle, näin siis uskoisin vaikken ehkä ole paras sitä kertomaan.. Aloittelia kun olen..
Tuo villen kuvaustyyli on mielestäni katsojalle loistava, sillä perhoistasi saa aina selvää joka ikisestä paikasta, mitä ikinä haluaakaan tietää.. Siis puhun noista kuvauskulmistasi ja kuvien lukumäärästä!

Perho on kyllä virheetön (silmiini), eli en voi kuin onnitella mainiosta sidontasuorituksestasi.

Nyt suu suppuun ja sitomaan... =D


KommenttiPäde-Veikko - 21.09.2006

Kaunis perho. Reseptissä jotain samaa tämän perhon kanssa: http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=12999

Tein kerran Tenolle Helanterin Aleksantran ja viestiä pukkasi, että kala oli saatu.

Kiiminkijoessa on humuksinen vesi. Siellä toimii myös hopearunkoinen.


Kommenttimikko_stenberg - 22.09.2006

Makee perho! Kyllä tuota kelpaa taimenen illastaa! ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?