The Violet Garry

KommenttiJ@nne - 24.09.2006

Ensi kesän rientoihin.

Kommentit

Kommenttitimppah - 27.09.2006

Näpsäkän näköinen sutti. Voisi olla kovaa kamaa nuortin taimenelle. Siipeen voisi laittaa enemmän kettua, taikka vaihtaa materiaalin esim. oravaksi tai bucktailiksi.


Kommenttiperhohörhö - 27.09.2006

Voi hemmetti et on nätit kuvat. Pelkästää se ansaitsee kehut ja itse perhokin on hieno ja varmasti toimiva. Parannus ehdotuksena laittaisin enemmän tavaraa siipeen, koska on kuitenkin kettua eli melko pehmeää tavaraa.


Kommenttiperhohörhö - 27.09.2006

Ja tuo tavaran lisäyshän tohon oli jo kerrottu.


Kommenttiplayer - 28.09.2006

Sudissa on karvan määrä makuasia.. Itsekin olen sen sortin maalari että tykkään tuhdimmasta työkalusta. (kun homma ei luista otetaan isommat työkalut)
Käsittääkseni se kuitenkin toiminee tuollakin määrällä ja on siinä mielessä pohjoisen perhonsidontaperinteen mukainen. Mielenkiintoinen väri yhdistelmä.


KommenttiJ@nne - 28.09.2006

Ois siihen voinut enenmän laittaa, mutta eikö se tenon perhoihin päde, että hyvin niukka siipi. Tässä perhossa siipeen on käytetty ketun tuulikarvoja eli on se vähän jäykempää, mutta ootte ihan oikeassa, että orava ois ollu parempi.


KommenttiVision79 - 28.09.2006

Joo kyllä toi siipi on hyvä noinkin, monesti juuri nuo niukat sidokset antavat parhaiten kalaa.. Väritys on erittäin onnistunut mielestäni..


KommenttiJ@nne - 28.09.2006 (Muokattu 28.9, 15:31)

Onko kellään kunnon kokemusta noista frödinin salar koukuista kun jotku sanoo, että ei taho pysyä kala kiinni.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 28.09.2006

Oon sitonut yx-haaraisiin hopeisiin salareihin tinseleitä ja kyllä niissä tanet ja kirret on kiinni pysyneet siinä kun muissakin koukuissa.
Lohta kalastavat ystäväni ovat kertoneet että noi salarin koukut ison kalan kanssa katkeilee kun tulee tiukat paikat ja joutuu lyömään jarrun kelasta tiukalle.Tiedä sit onko äijille sattunut karkaisuvirheellinen erä noita koukkuja vai mikä, mut salareiden käyttö loppu ukoilta lohihommissa siihen.


KommenttiPäde-Veikko - 02.10.2006

Sievä väriyhdistelmä, täytyypä merkitä resepti ylös.
Tuo siiven materiaalimäärä vaikuttaa uintiin ja ainakin tällaisen perhon tulisi uida kuitenkin koukkuhaarat alaspäin vai kuinka ?
Kätevä apu perhonsitojalle on jonkinlainen virtauslaite, jossa myös talvella voisi perhojaan koeuittaa ja näin päästä hajulle sopivasta materiaalimäärästä kulloinkin käytettävien koukkujen ja siipimateriaalin laadun suhteen. Minulla käytössäni on Kalax-virtauslaite ja kyllä se kertoo paljon oleellisia asioita perhonuinnista. Kalahan toki ottaa perhoon, joka ui miten sattuu, mutta kalan tarttuminen jääkin sitten arvailujen varaan. Menetin juhannusviikolla lohijalan Tenolla. Analysoituani "ottiperhon" uintia jälkikäteen, huomasin sen uivan kallellaan juuri sillä puolen, josta lohi kävi perhoon kiinni. Kyllä näin jälkiviisaana asia harmittaa enemmän kuin silloin kun lohi karkasi.


KommenttiJ@nne - 04.10.2006 (Muokattu 4.10, 15:42)

Joo itsellänikin on käynyt mielessä tuo uittolaite paljonko semmosilla pidetään hintaa...Olisko sinulla Päde kuvaa siitä uittolaitteesta.


KommenttiPäde-Veikko - 04.10.2006

Joo, tässäpä joitain kuvvie.
Ylin kuva: Laite perhonsidontahyllystön reunalla
Keskimmäinen kuva: Kettusiipinen lohiperho laitteessa ylhäältä kuvattuna
Alin kuva: sama perho sivulta kuvattuna.


KommenttiPäde-Veikko - 04.10.2006

Niin hinta, oiskohan alle satasen.
Tee vaikka googlessa haku "Kalax". pitäis sivut löytyä.


Kommenttikjmakela - 04.10.2006

Ensin tuosta perhosta:Mielenkiintoinen väriyhdistelmä, tarvinnee kokeilla.

Sitten tuosta uittolaitteesta:Viime perjantaina hain omani postista, erinomainen vekotin (joskin suht äänekäs). Mielenkiintoista ja antoisaa puuhaa tuo perhojen testailu ja kehittely, karsii "susiperhot" pois rasiasta (oppii purkaankin perhoja;)).

Tuosta hintapolitiikasta, lähetä tarjouspyyntö valmistajalle, saattaapi yllättää (toivottavasti):)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?