Nostalgy

KommenttiLifemocker - 27.10.2006

Eka guttini ;) Kalastukseen meinas mennä.

Kommentit

Kommenttiperhonen - 29.10.2006

Tosi nätti perho, samaan malliin vaan... ;)

PS. Tosi hyvä gutti


Kommentti_miikkaa_ - 29.10.2006

sultahan on ullu näitä perhoja tänne aika tiuhaan tahtiin. jatka samaan malliin :D


KommenttiLifemocker - 29.10.2006

Joo kiitoksia vaan :)
Tämäkin perho on vielä aika yksinkertainen luomus materiaalien lievän puutteen takia:P. Eniten himoittas tuo viidakkokukon niska, sillä sais jo meleko hyvin ilmettä perhoon.:)
Ja vielähän näitä perhoja tulee, kuhan saa vaan sidottua ja kuvattua :D


Kommenttihc_flyfisher - 29.10.2006

Asia jätkä! Sidohan vaan kuule vaikka kädet ristissä, niin hyvää tulee!! Harjoitus tekee mestarin ja mestari voi kokeilla vielä senkin jälkeen monia hyviä harjoituksia perhon sidonnassa.

-LIFE IS HARDCORE FLYFISHING-


Kommenttiperhonen - 29.10.2006

Jos kerta viidakkokukko himottaa niin kokeiles tehä aluks vaikka viidakkokukon jäljitelmiä, nekin antaa jo perhoon vähä ilmettä ja näyttääkin ihan kohtuulliselta.;)

tossa linkkiä:
http://www.phpbbplanet.com/realisticartfly/viewtopic.php?t=480&mforum=r ealisticartfly


KommenttiLifemocker - 29.10.2006

Joo-o :) on kyllä melko hyvä idea, mutta enpä oikeen tiedä syntyykö samanlaista jälkeä minun käsissä :D
Aitoon viidakkokukkoon aattelin turvautua. Ehkä kuitenkin joskus tulevaisuudessa... ;)
Mistä ootte muuten tilanneet papukaijan sulkanne, macawit?


KommenttiSalar - 29.10.2006

Tanskasta Jensiltä:

www.flytying.dk


KommenttiLifemocker - 31.10.2006

Tänks :)


Kommenttiplayer - 31.10.2006

Tyylikäs perho, sidontakin ihan asiallista jälkeä. Noita neli-osaisia runkoja taitaa olla Traherne:n perhoissa, niissä oli yleensä hunnut osien kohdilla. Tähän perhoon niitä ei tosin kaipaakaan.
Kun kerran tuo majuri 1800-luvun puolelta tuli mainittua, ei hänkään viidakkokukkoa aina perhojensa sivuihin laittanut. Jos haluat välttämättä näyttävyyttä lisätä, kesäsorsa (wood duck) kaistoilla saa ilmettä perhoon (eikä ole niin kirpeä kulunki lompakollekaan). Traherne käytti usein perhojen sivuina sinistä rastasta, joka aivan hyvin voisi olla sinisen häkiläsulan kärkikin. Kokeile tuon punasen IC:n päälle n. puoliväliin ulottuvaa häkilän kärkeä, tässä perhossasi voisi olla hyviä vaihtoehtoja keltainen tai vihreä.
Hyvä perho herättää sidonta ideoita ja sellainen on tämä perhosi.


KommenttiJussi_h - 31.10.2006 (Muokattu 31.10, 20:28)

Hyvän näköinen luomus, Lm! Mistä oot ton guttin väsänny?

Player, mitä tää sininen rastas on? Tarkoitatko fairy bluebirdiä (irena puella)? En tiedä, onko tuo enamelled thrush, mitä Traherne on resepteissään käyttänyt, mikään yleisesti käytetty nimi.


Kommenttiplayer - 01.11.2006

Suoritin tutkimusmatkailua netin salaperäisessä maailmassa:
- rastaita tunnetaan toistasataa, esim. Malabar Whistling Thrush--niminen (Myophonus horsfieldii) malesialais-rastas on syvän sininen. 1850-luvulla Englannilla oli vielä halussaan näitä kaukoidän maita, jolloin sieltä saatiin eksoottisia lintuja eri tarkoituksiin, myös rastaan-sukuisia lintuja.

- enamelled thrush on vapaasti käännettynä "emaloitu rastas", enamelled voidaan kääntää myös sanaksi "lasitettu". Sitten taas päästään lasituksen toiseen tarkoitukseen, lasitus syventää sen alla olevaa väriä. Trahernen reseptien mukaisia perhoja on museoitu, ja niissä on sivuissa käytetty sinistä sulkaa. Hyvä tietää myös että enamelled-sanaa käytetään muissakin yhteyksissä kuvaamaan minkälainen asia on.

Eli termin voi tulkita "syvänvärinen rastas", tässä tapauksessa "syvänsininen rastas".



Kommenttiplayer - 01.11.2006

Muuten.. syvän sininen on esimerkiksi riikinkukon niskahöyhenen sininen sävy, sama sävy löytyy silmähöyhenestäkin.


KommenttiJussi_h - 01.11.2006

Player,

loistavaa salapoliisin työtä :D Enamelled viittaa tässä tapauksessa kuitenkin höynenten koostumukseen, joka on samantapainen kuin viidakkokukon silmähöyhenessä, lasimainen. Sitä vain ihmettelin, onko tuo sini-irena jonkin sortin rastas (kieltämättä kovasti samaa näköä). Kyseisen tirpan höyheniä löytyy muuten Trahernen vajaan kolmenkymmenen perhon mallistosta neljästä perhosta, joista kahdessa sitä on sivuissa ja yhdessä poskina. Sen sijaan blue ja dark blue chatterereita Traherne on käyttänyt useimmissa perhoissaan.

Noita Trahernen reseptien mukaisia perhoja lienee museot väärällään( ja omat vitriinit ;) ) mutta tiettävästi ei ole säilynyt yhtään Trahernen itsensä sitomaa perhoa.

Juu, ja taitaa olla hieman offtopikkia tää rastaskeskustelu, mutta perho on edelleen komea.


KommenttiLifemocker - 01.11.2006

Joo ei mitään, oppiihan sitä tässäki :)
Toi gutti on vissii jotai 0.40 monoa, ei ole muuten käsitelty kuin liotettu vedessä ennen sidontaa. Jostain luin(vissiin TAOFT:ilta:)) siiman hiomisesta mattapintaiseksi, tässähän en sitä tehnyt.
Kesäsorsa on ostolistalla ensimmäisten joukossa :D
Hienoa havaita, että perho on myös muiden mielestä ainakin jotenkuten onnistunut luomus:P:D


Kommenttiplayer - 01.11.2006

Jep jep.. perhosi on hyvä noinkin kuinka sen olet tehnyt. Tuo riikinkukko siivessä on hyvä, sitäkin on joissain klassikoissa näkynyt.
Tuppaa vähän valahtaan sivuraiteilla jutut välillä, mutta niinhän se kuuluukin olla, hyvä perho herättää just raitelt menoja.

Jussi.. noteerasin kyllä kiinnostuksesi Trahernen-perhoihin jo aiemminkin, satuin itsekin penkomaan klassikoita reseptien hakupuuhissa, hyvä että klassikot kiinnostaa. Tähän asti oman rasiani näytille laitetut on etupäässä ollut omia tai muunnoksia. Kun on sitonut n.20 vuotta perhoja pelkästään kalastus käyttöön taitaa olla aika kehittää taitoja sitomalla klassikoita välillä. Jossain vaiheessa laittelen niitä näytille, nähtävästi kehitys perhoina jollei sitten sidos ole onnistunut.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?