Jälkitulva

Kommenttiborsse - 10.11.2006

Perho syntyi syksyllä 2005 erään omatekoisen puukalan, joka osoittautui ottipeliksi silloin kun tenolle tuli ns. jälkitulva,väreistä. Puukala osittautui aikanaan ottipeliksi silloin kun tuntureitten lumet sulivat, vesi nousi joessa ja lehti alkoi tulla puuhun, eli n. viikkoa ennen juhannusta. Eikä pettänyt perhon väritkään, kesäkuussa viikko ennen juhannusta 7.5kg kojamo veneessä. Alkuperäisessä perhossa siipi oli oravankarvasta kokonaisuudessaan, eikä yläkaarta ollut, ensikesää varten tein muutokset, saapa nähdä toimiiko.

Kommentit

KommenttiNuorukainen - 14.11.2006

On kyllä ihan komia perho. Runko ja kierre ovat hieman epätasaisia mutta sen ei pitäisi kalastusta haitata ;) Ite oon sitonu aikalailla samanlaisia lohiperhoja ja kyllä ne on ihan hyvin toimineet :)


Kommenttiplayer - 15.11.2006

Enpä puutu sidosjälkeen kun oma sidontani on kehitysasteikon vasemmassa alakulmassa.

Väriyhdistelmä vaikuttaa hyvältä, ja perhon olemus muutenkin Oululais-oppikunnan perinteitä kunnioittavalta. Ne riittää yleensä tekemäänkin perhosta ottavan pohjoisen jokiin. Vaikka pidänkin tuuheammista perhoista omassa rasiassani, arvostan tämänkin perhon korkealle, perinteisiä suomalais-tyylisiä perhoja on hieno nähdä sidottavan.


KommenttiPäde-Veikko - 15.11.2006

Hieno kalastusperho. Tämä sidotuttaa omaankin rasiaan yhden tällaisen. Taidan laittaa lisämausteeksi kingfisherit poskiin.


Kommenttiborsse - 16.11.2006

Ikää on tullu jo sen verran ettei enään erota pieniä kuhmuja rungossa, vaikka perhot pitää jo sitoa suurennuslasin alla. Tai sitten nykyiset kamerat on parempia kuin vanhat Leican laatikot ja erottelee kuvat liian hyvin. Perhoissani on varmaan vanhaa (ja uutta) Oululaista koulukuntaa, hehän tällaisia soutuperhoja aikanaan tenolle toimitti ja kalansaaliillaan saivat aikaan tenolaisen soutuperho kulttuurin. Olen myoskin yrittänyt sitoa perhot hyvän ja monivuotisen ystäväni lohensoutaja Mauno Bogdanoffin opeilla, joista pääperiaatteet solakka iskupisteellä oleva runko ja läpikuultava siipi ja värit on sovitettava rannan ja joen pohjan väreihin. Manun ajatusten myötä lisäilen näitä ottipelejä tänne perhorasiaan, "Älä pidä ottipelejä salaisina, se on kalastaja joka saa kaloja ei perho."


KommenttiGlenButerol - 26.11.2008

Toimiko Pekka tämä uusi malli?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?