Peuran Yö (muunnos)

KommenttiJML - 16.11.2006

Lukkarin perhosta pieni muunnos materiaali puutosten takia.

Kommentit

Kommenttiplayer - 20.11.2006

Kalastavan näköinen perho. Ja perinteisen oloinenkin, kyllä tälläisellä lohta saadaan. Kenelläpä sitä kaikkea tarvittavaa materiaalia käsillä olisi, mutta minusta tuo on hyvä sidos lajissaan ja ensimmäiseksi perhoksi tänne laitettuna.

Tälläisiä pieni korjauksia voisi tehdä:
- jos tutkit strutsin herliä tarkemmin niin huomaat että se on hiukan erinäköinen kummaltakin puolelta. Itse aloin sitomaan sen niin että se puoli missä ruoto tulee enemmän näkyville on koukun silmän puolella kokoajan kun se kierretään paikoillen. Tulee vyöstä vähän nätimpi.
- tuo kierre on aluksi kierretty vähän liian "harvaan"

Muutenhan perho on asiallisen näköistä sidontaa. Kalastavaan perhoon ei kannata tehdä peili sileetä silkki pintaa, se on enemmän kisaperho juttuja ja miksei sittenkin jos haluaa taitojansa tuoda esille. Siipi on vähän lyhyt mutta sehän on kotoa löytyvistä materiaaleista kiinni.


KommenttiJML - 20.11.2006

Kiitoksia vaan kommenteista ja korjauksista.. noihin pitää kiinnittää huomiota.


Kommenttiborsse - 20.11.2006

Peuran yö-perhoon kuuluu harva kierre, kuten reseptissä sanotaan 3-4 kierrosta eli kierteesi on aivan oikein tehty. Itse sidon sen neljällä kierroksella eli orsnssille kaksi ja violetille kaksi kierrosta, näin saan dubatulle osalle paremmin kestävyyttä ja runkohäkilällekaksi kierrosta sopivasti kierteen takaa. kuvan mukaan olet sitonut vyön strutsista, vaikka reseptissä lukee riikinkukko, riikinkukko on alkuperäinen materiaali. Peuran yö on hyvä perho pilviselle päivälle vaikka nimi hiukan muuta kertoo.


KommenttiJML - 20.11.2006

Kyllä se kuvassakin on riikinkukkoa.. ei ehkä vaan ihan parhaalla tavalla onnistunut.


Kommenttiplayer - 20.11.2006

Hyvä korjaus borsse, en tuota kierre asiaa tiennytkään, tarkoitin lähinnä kierteen kiertämistä tasaisesti.


Kommenttiplayer - 20.11.2006

Niinhän se muuten näyttää olevan! Ja ei tuossa kierteessäkään taida olla vikaa..


Kommenttiborsse - 20.11.2006

No onhan se riikinkukkoa kun tarkasti katsoo isonnettuna, puolisokea kun olen jo,olisiko käynyt niin että olet kierrellyt sidontalangalla crestiä kiinni enemmällä kuin kahdella kierroksella, silloin tulee tällainen kartio ja vyö ei "istu" tasaisesti koko matkalta, jos sidontalankaa käyttää useita kierroksia kannattaa se tehdä koko matkalle esim. koko vyön alueelle kannattaisi kuitenkin opetella sitomaan materiaalit muutamalla kierroksella. Ja kierre on ehkä kierretty löysäksi. Kalastusperhoksi ihan siistiä jälkeä, ei muuta kuin siimanpäähän tenolle.


Kommenttiplayer - 21.11.2006

Korjataan nyt vielä tuo minun sinulle kertoma strutsi virhekin. Tutkin omia riikinkukon höyheniäni, näyttäis siltä että tuo mitä paatoksella selitin srutsista pätisi myös tuohon riikinkukkoonkin.
Väsään kalastusperhossa vyön siten että lakkaan ohuesti vyön kiinnityskohdan, annan lakan hetken imeytyä kiinnityskohdan lankakierroksiin. Laitan sikasen tuollain kuin selitin aikaisemmin, parilla lanka kierroksella kiinni ja kierrän vyön. Katso Louise-perhon takavyötä, se on onnistunut, mutta vähän turhan iso.
Jos haluat kokeilla jotain erikoisempaa vyötä kokeile kiertää ensin pari kierrosta riikinkukkoa ja heti sen eteen strutsi. Se on aika nätti perhoon mitä aiotaan käyttää kirkkaassa vedessä.

Tämä sitomasi perho on siinä erikoinen että mitä enemmän sitä katselee sitä enemmän siitä alkaa pitämään. Ei muuta kuin laita lisää näkyville perhojasi.


KommenttiDnm_Dmn - 29.11.2006

Missäs vaiheessa tälläisissa perhoissa kannattaa tuo runkohäkilä kiinnittää, siis kun se tulee vain osalle runkoa? Olen tänä syksynä harjoitellut tuota lohiperhon sitomista. Itse kiinnitin häkilän tuon takarungon teon jälkeen. Oli vaan hankalaa kiertää kierrettä kun häkilä oli tiellä ja kierre piti mallata sopivasti...


Kommenttiborsse - 29.11.2006

Minä kiinnitän häkilän jo siinä vaiheessa kun pohjustan runkoa sidontalangalla . Sen jälkeen kun silkillä tullaan taakse ja eteen häkilää on vaan väisteltävä silkin kanssa. Mikäli tehdään kalastusperhoa ei häkilän kiertäminen juuri kierteen taakse ole itsetarkoitus, joten kierteen mallaaminen käkilän aloituskohtaan ei ole niin tarkkaa, joskin mielestäni häkilä kestää paremmin kun se on suojassa kierteen takana. Mutta voihan sen suunnilleen laskea mihin se kierre asettuu kun tietää etukäteen kierteen kierrosten lukumäärän, eli tässä perhossa, johon kierretään neljä kierrosta kierrettä, kaksi kummallekin runko-osalle, häkilä tulee ulos silkin alta hieman siitä eteenpäin kun etummainen runko-osa alkaa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?