Silver Grey (muunnos)

Kommenttiplayer - 22.11.2006

Sidontaharjoitus perho, kokeilussa kultafasaanin pyrstö ja valkoinen häkilä. Perhoon jäi korjattavaa sen verran että en vaivautunut pään lakkaamiseen kunnolla (menee kalastusrasiaan). Hela, jatke, pyrstön kesäsorsa ja rungon tinseli ei ole onnistuneita.

Oikeastaanhan tämä sopii vaikka esimerkiksi miten klassikolle voi laittaa "uudet vaatteet".

Kommentit

KommenttiJ-L - 24.11.2006

vai harjoitus? Kiva nähdä sun perhoja...en tie tykkäänkö enämpi tuosta siiven mallista vai väreistä,mut joka tapaukses hivelee omaa silmää...Niin ja eikös noi pyrstö, siipi&kate ole aikas lailla just kohallaan.


Kommenttiplayer - 24.11.2006

J-L aikaseen hereillä? Olikin sellanen epäilys että jäi rasti pois kohdasta "Kehitysrasiaan".

Niin harjoitusperho tämä oli.. jos kerran on laittanut tavoitteeksi parantaa sidontaansa, ei näköjään joka kerta, jollekin kosken niskalla siintävään tasoon. (Tuntuu vaan olevan Niagaran alajuoksulla räpeltämistä) Tuo rungon tinseli on sitä metalliversiota mikä ei anna yhtään anteeksi virheitä.

Niin tuon crest:n takia oikeastaan laitoin tämän esille. Se on hiukan sivuväärä, mutta just sopiva siiven etureunaan. Tuossa taannoin esille laittamissani perhoissani oli "käsiteltyjä" crest:ejä. Jotenkin vaan tuntuu että crest:in korkeakaarisuus ei sovi perhoon mitä on pyritty sovittamaan suomalaistyyliseksi muunnokseksi.

Myönnetään että mainitsemasi asiat on kohtuudella kohdallaan, runko jäi heikkotasoiseksi tässä perhossa. Perho on tosin samaa sarjaa kuin edelliset perhot joita laitoin näytille.


KommenttiJ-L - 24.11.2006

player on hienoa että pitää tason korkealla ja pyrkii vielä parantamaan.itse en viitsi kovin rajusti arvostella levysiipisiä perhoja koska olen pariin otteeseen kokeillut, mutta viimeistään siiven kohdalla nostalgisuus katoaa ja hermot kiristyy...joten nöyrä hatun korotus niille jotka näitä luomuksia tekee


Kommenttiplayer - 24.11.2006

J-L, kokeile aluksi tehdä siipi kahdesta kaistasta, jotka on sulan vastakkaisilta puolilta otetut. Ne kaistat kun saa kahden lankakierroksen alle paikoilleen, sen jälkeen niitä voi asetella paikoilleen paremmin. Siipi kaistat kestää yllättävän kovaa käsittelyä sidottaessa. Kun tuntuma löytyy niin lisätään tavaraa siipeen. Helppoja sulkia käsitellä on hanhen sulat ja kalkkuna..
Koska kalkkuna pysyy kohtuu hyvin koossa sitä käyteteään klassikoissa alussiivessä, (lisäksi sillä haetaan siipeen leveyttäkin ). Ja kun sitä saa erisävyissä siitä on hyvä lähteä alkuun, veikkaanpa että ainakin ottavat taimenperhot saa kokoon alkuun helposti (esim Kalkkisten Vaalea). Katso vaikka rasiani Linnan Vouti-perhoa, vähän materiaalia siivessä, levymäinen rakenne, mutta ihan nätti liike virrassa.

No, olen kuitenkin aloittelija itsekin näissä levysiivissä. Totesin kuitenkin itselleni sopivammaksi tavaksi sitoa levysiivet ilman maalarinteippejä. Miksi sulkakaistat on tarpeen teipata jos ne kerran muutenkin on ja pysyy nipussa.


KommenttiNuorukainen - 24.11.2006

Komea perho. Pitänee varmaan itekkin alkaa harjottelemaan näitä levysiipiä ;) Päästä: Pää on hyvä kalastusperhoon... ainaskin näyttää kestävältä... Pari kerrosta lakkaa lisää niin silee tulee :)


Kommenttiborsse - 25.11.2006

Itse kun olen tenon soutumiehiä, niin en oikein ymmärrä näitten vahvasiipisten päälle, mutta sain kuitenkin perhostasi idean sitoa siitä soutuversion (ties monesko silver gray muunnos omassa rasiassa), laitan sen näkösälle että olisi mahdollisuus vertailla harvasiipistä ja tätä sinun tekemääsi perhoa. Perhon työjälki on kalastusperhoksi hyvää. Helan osalta sen verran että itse olen alkanut sitoa sitä kaksinkerroin siten että ensin koukun perään päin ja siististi takaisin ja mielestäni tämä toimii, hela pysyy tasaisena koko matkan, joskin se tulee hieman paksummaksi, eihän sillä mitään merkitystä ole kalastuksessa, mutta näin suurennetuissa kuvissa näyttää mukavammalta. Jos heittomiehiä olisin niin tämä perho joutuisi paiskottavaksi Yläkönkään Matinkiven kohdalla alkukaudesta.


Kommenttiplayer - 25.11.2006

borsse, jos tarkoitit jatketta, sidon sen samalla tavalla kuin kerroit, mutta puolitan silkin. Yleensä puran small-version ovaalista tinselistä hopean jatkeen alle, kalastus perhossa siitä jää kierremäinen hahmo kun silkki kastuu. Tosin salama valaisee sen kyllä kuviinkin näkyviin..


Kommenttiborsse - 25.11.2006

Enhän minä serkku hyvä jatketta tarkoita vaan helaa, eli hopeaa tässä perhossa, sidon sen siten että näkyville jäävä osa on kaksinkertainen ja silkin alle jäävä osa on yksinkertainen, ja silki sidon kaksinkerroin hopean päälle, vaikea selittää ja ymmärtää, mutta kuvina toimii, eli kun taas aloitan sitomiset, ilmeisesti huomenna panen sinulle postia kuvina.


Kommenttiplayer - 25.11.2006

Meni jalkeluun.. Hämäläisenä on hidas tajuamaan, etenkin kun itse yrittää saada aikaan oppikirja helaa.


Kommenttizugbug - 25.11.2006

Kyllä tuohon lohi nakertaa. Ainaski Tenolla.


Kommenttiplayer - 10.12.2006

Kiitos mielenkiinnostanne perhoani kohtaan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?