Jock Scott (muunnos)

Kommenttiplayer - 22.11.2006

Bartleet-malliseen koukkuun tehty kevennetty versio. Ajattelin perhon kyllä ihan taimenen kalastukseen, siksi valitsin koukuksi tämän TMC mallin. Koukun keveyden takia kevensin siipeäkin. Riikonkukon pois jättö oli silkka unohdus, harmittava sellainen, sen kun voi tässä versiossa laittaa alussiiveksi.

Kiitokset Helsingin Kalastin-liikkeelle avusta sopivien materiaalien valinnassa.

Kommentit

KommenttiJ-L - 24.11.2006

jep!runko pyytää ja siipi uittaa noin mäkin muistan lukeneeni.no ni ja sit ite viekotukseen erikois pointsit tosta koukusta se peijjakas kun näyttää omaan silmään komialta!!!,mutta ois ihan mielen kiinnon vuoksi kiva nähdä toi sama perho samalla koukulla ja sen riikinkukonkaa


Kommenttiplayer - 24.11.2006

Valitan.. sellaista ei ihan pian ole laittaa näytille. Mutta jossain vaiheessa laitan esille erään taimenelle viritetyn perhon, riikinkukon niskahöyhen mausteilla. Sama koukku-tyyppi vähän yksinkerteisempi siipi.
Tuo koukku on minulle löytö, sääli ettei sitä taida olla vahvempana lohelle. Supream, "tai mikä se nyt olikaan", Partridge:lla on vahvalankainen mutta käyrempi. Tuo TMC 2/0 kokokin on pienempi kuin Patridge:n vastaava. Juuri taimenelle sopiva, jos nyt ei sitten käy "huono tuuri", siis rekortti kala paukahda kiinni. Tekuni matikanmaikkan laskemalla todenäköisyydellä juuri niin tulisikn käymään...


KommenttiJ-L - 24.11.2006

oletkos käynyt fff;n sivuilla siellä on hieman saman tyyppisiä daiichi;n koukkuja. En tie onko nekään yhtään paksumpia kun noi bartleet,mut hyvän näkösii niin ja hei onkos noissa klassisissa sidoksissa kuinka sallittua jos sen helan ja jatkeen lakkaa...vai onkos se yks sitojan kuoleman synneistä


Kommenttiplayer - 25.11.2006

Taitaa noita daiichi-koukkuja löytyä SpeyClavesta.. Ainakin minä lakkaan helan, jatketta ei kannata lakata, jos haluaa silkin näyttävän silkiltä. Lakkaan kyllä jatkeen alla olevan langan tai tinselin, jos tekee jatkeen UNI-Neon:sta se kyllä sietää lakkaa. No kun tekee kalastukseen klassikoita, lakan käyttö on suotavaa, kisa perhoissa sitä ei kannata käyttää, näkyvästi, muualla kuin päässä.


Kommenttiborsse - 25.11.2006

Mutta nythän tästä pajasta alkaa tulla soutuunkin sopivaa tavaraa (matskua). Tälle kun sadekelillä antaa tuntuvan soravoitelun (otetaan tenonrannan hienoa soraa sormien väliin ja hangataan sillä siikaset irti toisistaan tämä on vanha tenonsoutajien kikka ) ja köytetään siimanpäähän niin mahdollisuudet väsyttelyyn kasvaa. Tämä koukku näyttää paremmalta kuin Partridgen vastaava kotkankynsimalli, siitä on liikaa huonoja kokemuksia kalan tartuttamisessa. Kyllä tällainen kevennetty koukku lohihommissakin toimii, pitää vaan säädellä jarrua sen mukaan. Ei mikään ole mukavampaa kuin pieni koukku tai iso hento koukku ja iso kala, ette usko kuinka adrenaliini erittyy paremmin siinä puuhassa. Ai niin, hento siima kanssa.


Kommenttiplayer - 25.11.2006

no..no..
Tämä on kyllä ihan 9-luokan ykskätiselle 9-jalkaselle sovitettu taimen versio..
Hirvittääkin ajatus tuhota perho tenolaisella hiekkapuhalluksella...
Jos saa ehdottaa.. sidottaessa rikotaan nuo värihanhet harjaamalla, pistetään nippuna paikoilleen (ehkä muutamat saman väriset ketun karvat nipuissa). Riikinkukon sikaset, siirretään kultafasaanin pyrstö näkyviin päälle ohuena levynä ja mallard etureunaan. Eli tehdään perho jonka alussiipi elää, yläsiipi ohjaa. Ainakin entisenä vaapun tekijänä tuntuisi hyvälle ratkaisulle.


Kommenttiborsse - 25.11.2006

Katsoppas kun on tottunut Oululaiseen koulukuntaan jossa on karvoja matkassa, niin perhohan elää takataskusta vetäistynä, mutta nämä levysiipiset piti ja pitää edelleenkin "soravoidella" ennen lähtöä.


Kommenttiplayer - 25.11.2006

Pistetään kalajuttu, ei liity mitenkään perhoihin:
Sain aikoinaan koneongella Tampereen Tammerkoskelta yhden isoimmista taimenistani ottamaan n 125 metrin päästä sitä missä seisoin.
Uitin heittokohon avulla 5 cm perinne kultamusta rapalan voimalaitoksen patoluukkujen eteen. Otti näkyi ilmeisesti Tammerkosken sillalle asti koska sinne alkoi kerääntymään väkeä (pari ukkoa kuului lyövän 50 vedon etten saa sitä ylös). Taimen tuli ylös teleskooppivartisella haavilla, joka katkesi ylös otossa korkeimmalta mahdolliselta kohdalta ( matkaa veden pintaan n.4 m). Kalalla oli painoa 4,3 kg ja oli nätti kuin mikäkin. Sain kalan lisäksi raikuvat aplodit sillalta, jossa olikin toista sataa katsojaa. (seuraavalla heitolla kiinni tälläs vielä isompi kirjolohi jonka haavitseminen ei sitten enään onnistunut) Mainitaan vielä Tammerkoskelaiset rekortit ylössaaduista, taimen vähän yli 10 kg, kirjolohi yli 11 kg.


Kommenttiperhopossu - 25.11.2006

todellinen kalajuttu!.... kille 11kg.... mene ny jo........


Kommenttiplayer - 25.11.2006

Matkaa noihin "jenkkien steelareihin" jää.. 18 kg on siellä päin iso.


Kommenttiplayer - 10.12.2006

Kiitos mukavista kommeneista.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?