Ailigas

Kommenttiborsse - 22.11.2006

Ailigas kolmohaaroihin sidottuna oli kesän 2005 ottipelejä yökalastuksessa heinäkuussa. Ensikesää ajatellen sidoin sen perinteiseen koukkuun. Kehittäjää en tiedä, ensimmäiset näin juuri toissa kesänä.

Kommentit

Kommenttiplayer - 29.11.2006

Tunturin mukainen perho, siitähän se nimi lienee saatu, kehittäjää en keksinyt minäkään.
Hieno asia että laitat esille aitoja soutuperhoja, ei me etelän sitojat niistä kuitenkaan juuri mitään tiedetä. (ei varmaan ymmärretä käyttääkään.. eihän täällä ole edes kunnon jokea)

Ehkä toimivan perhon yksinkertaisuuden salat aukeaa kun pääsee kokeilemaan sellaista. Purppura rungon koko värinä on ainakin brittiklassikoissa harvinainen, osana runkoa sitä kyllä löytyy.
Minusta perho on hyvää sidontajälkeä soutuperhoon.

Toimivaa perhoa ei kannata muuttaa, mutta tuohon voisi sopia valkoinen GloFloss jatke. GloFloss kun on fosforoivaa "silkkiä". Hehkuu muuten nätisti sidontapöydällä rullassa tai perhossa kun sammuttaa valot illan sidontasetin jälkeen.


Kommentti-Perhostelija- - 29.11.2006

Olenko väärässä mutta näyttää tuo runko vähä epätasaselta??;)...Mutta ei moitittavaa enemmälti, hienoa jälkeä kaikissa määrin ja en epäile etteikö toimis:D


KommenttiLifemocker - 29.11.2006

Hienoa nähdä perinteitä kunniottavien sitojien luomuksia, tietää suomalaisen soutuperhokulttuurin säilyneen:)
Tuo violetti-musta yhdistelmä on ilmeisesti harvemmin käytetty, mutta tehokas väriyhdistelmä. Violetti onkin varsin "kuninkaalinen" väri, erittäin hieno.
Siipikin on tarpeeksi yksinkertainen, ettei luulisi
juuri kauaa sitomiseen menevän. Voisinpa itekki sitassa jonku "melekein-pelkästään-karvasiipisen" lohisudiin.

Mitähän kokoluokkaa mahtoivat kesän 2005 kalat olla :)?


Kommenttiborsse - 29.11.2006

Purppura on harvinainen väri, mutta toimiva ns. pimeinä öinä. Olen käyttänyt purppuraa punaisen kaverina ja tulokset ovat olleet aika hyviä.
Tätä glo-flossia laitoin vahingossa tavallisen valkoisen tilalle ja sammutin valot sidontahuoneesta, niin yllätys oli suuri kun penkissä loisteli rungoltaan vihreä perho.
Suurin tiedossani oleva lohi 14,8 kg Paddasuvannosta perhokoolla 6 kolmihaara. Itselläni 11,9 kg lohi Borssejoen suulta perhokoko 8 kolmihaara, omassa perhossani oli siivessä 2kpl punaista flash suikaletta. Ylä-könkään yläpuolella Levajokisuussa tiedän saadun kuutosen kaksihaaralla useita lohia aihan pienistä aina 11 kiloisiin. Viime kesänä tidossani ainoastaa pari lohijalkaa 3-4 kg


Kommenttiplayer - 29.11.2006

Perhostelija: Kalastuskäyttöön sidotussa perhossa on suotavaa että rungosta saisi "epätasaisen". Kalan silmissä silloin rungon silkki elää.
Olkoonkin että itse yritän saada rungon tasaiseksi, yleensä huonolla menestyksellä, vaikka perhoni menee kalastus käyttöön.

GloFloss-mausteilla yrtitetty perho kelpaa Nevan lohelle (Kymijokilaiselle) keskellä päivääkin, ilmeisesti kuitenkin nuhruisella ilmalla paremmin. Mutta sen käytössä täytyy olla malttia.. siis mausteeksi vain, niinkuin flashabou-tinseleiden kanssa.

10 kg nurkilla kun pysytään, se on sellainen mukava paino.. se on vielä syötävissä olevan kokoinenkin. Eikä tule tarvetta trofee-puuhiin (siis täyttötöihin) kun kala mahtuu kattilaan.


Kommenttiplayer - 29.11.2006

Pitäneepä sitoa kokeeksi Jock Scott:lle purppura "kaulukset".


Kommenttiborsse - 29.11.2006

Kyllähän minäkin rungosta koitan tasaista vääntää, mutta vaikka suurennuslasin kanssa pitää jo ikänäön takia perhot sitoa, niin näissä suurennoksissa runkoon näyttää tulevan aina noita kuhmuroita, ehkä se on kalastuksessa tarpeen. Parempi se on minun pysytellä näissä sekasiipi soutuperhoissa, kun en ole oikeata levysiipeä sitonut vuosikausiin, niin ei taitaisi enään onnistuakaan kovin näyttävää siipeä saamaan aikaan. Kun on sitonut perhoja jo kolmekymmentä vuotta, näyttää perhoihin tulevan oma persoonallinen malli, eikä siitä ole helppoa tietä pois. Minulle on pääasia että lohet ja taimenet näistä tykkää, ja kyllä ne jotkut soutumiehetkin niihin uskovat kun niitä minulta pyytelevät. Tällainen "melekein karvasiipinen" perho on kyllä nopea sitoa ja sehän edustaa vanhojen Oulujokisten tyyliä, jotka tällaisia perhoja alkoivat soutaa tenonvarressa.
Tuossa 10- kilon nurkilla kun pysytään niin on se kiva tunne vavan varressakin kun tietää että siiman päässä on 8:n koukku ja perukkeena 0,35 mm monofil, joskus se kattila on jäänyt täyttymättäkin näistä syistä.


Kommentti-Perhostelija- - 29.11.2006

Juuh kiitost Player..Itse en ole perehtynyt ja kalastanut lohta ja lohiperhojen teko on viel alottamatta että kiitos sivistyksestä;)


Kommenttipotsi - 29.11.2006

Runkoon huollellisuutta näyttäisi hyvin epätasaiselta jasitä se onkin. Mutta hyvä pohjustus ja aikaa niin tulloo hyvä! SAmoin perä. Kierteeseen tarkuutta. muuten ihan ok.


Kommenttipotsi - 29.11.2006

Ja olisiko koukku partridge single salmon ekä sigle salmon. No virheitä sattuu kaikille.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?