Kokeilin vaihteeksi sitoa jotain tummempaa, ja malliksi valitsin Bridgen.. Kaikki ainekset jopa löytyi minulta, paitsi kunnon cresti. Kierteitä tein neljä, viiden sijasta.. Runkohan on tyypillisesti bridgessä lyhyt, tosin tässä olisi saanut olla piirun pitempi.. Siipi epäonnistui hieman.
Antakaahan kommentteja..
PS: Jos oikein tihrustatte, niin huomaatte metson siikasia siivenseassa..
Vou! Ensimmäinen "päivän perhoni".. *Kiitos kumarrus* Tämä antoi "pienen" "buustin" taas perhojen sitomiseen.. Toivoa ei ole sittenkään menetetty..
Siiven alimmainen nippu tosiaan epäonnistui raa'asti, kuten kuvasta näkyy.. Saisi olla melko reilusti tuhdimpi tuo siipi.. Vai? Onneksi tajusin siihen laittaa kannattimiksi noita metson siikasia..
Näyttää varsin asialliselle pelille. Ettei nyt vaan ole esillä "taimenharava" ja ihan sanan positiivisessä mielessä. Tuo on eräs mielenkiintoisimmista tavoista sitoa perho, isohkoon kokkuun "pieni" sidos, tälläisillä britteinsaarilla on kalaa saatu. (voidaan pyytää isoa kalaa "pienellä" perholla)
Minusta siipi on ihan hyvä noin. Perho on muutenkin hyvännäköinen ja hyvin sidottu.
Mielenkiintoinen kurkuhäkilä valinta, se kannattaa ennen sitomista harjata "rikki" hammasharjalla. (eli vanhoilla harjoilla on käyttöä, leikkaa niistä erilaisia versioita, lyhyillä ja vähän pitemmillä harjaksilla)
Sitten niitä niksejä;
- harjaa ennen kierteen kiertämistä runko sillä pidempi harjaksisella harjalla, kierteen laiton jälkeen neula nypintää ja harjaus (ehkä vähän saksimista).
- pään karvat kannattaa katkaista kuumalla neulalla (hehkuva nuppineula vaikka) ennen kuin kierrät lopullisen pään sidontalangalla.
- karvasiipi perho kannattaa "kylvettää" ennen kuvaamista, eli vesihannan alle, haaleaa vettä, muotoile siipi märkänä sormin muotoonsa. Anna kuivua rauhassa, jälkeen neulan ja pehmeän harjan avulla siivelle kevyt harjaus ja sormin muotoonsa.. se on siinä.
Se mikä minulla pistää silmään (hyvässä mielessä) on se, että olet päättänyt rungon tarpeeksi ajoissa ja pää on tullut hyvään kohtaan. Tämä on asia joka yleensä menee pieleen aloittelevalla sitojalla ja siitä "virheestä" on vaikea päästä erilleen. Hymiöitä en osaa lisätä, mutta täällä ollaan suu virneessä. Kierteitten osalta sen verran että älä mieti niiden määrää, vaan mieti miltä perhosi näyttäisi jos siihen olisi ympätty viisi kierrosta, tinselirungolta? En ole vielä nähnyt perhokursseilla laskutaitoista kalaa!
Polttoneula on ollut käytössä jo ensimmäisestä lohiperhosta lähtien.. Se minun polttoneula on ihan spesiaali.. Neula, teippiä, rautalankaa jne.. Tuota kurkkua kun aloitan sitomaan, hajoitan sormin ne siikaset erilleen, sieltä "kantapäästä".. Borssen kommentti sai minut nauramaan.. En minä niitä toki laskekkaan ennen kuin vasta olen sitonut.. Sidon mieleni ja silmieni mukaan, enkä sääntojen.. Muutenkin se sääntöjen noudattaminen tahtoo olla hankalaa minulla.. Muuallakin kuin perhosidonnassa..
Tällä perholla en ole lähdössä lohia kinuamaan (vaikka mieli tekisi.. raha raha raha..) vaan tuosta "kotojoessa" ajattelin käydä sitten keväällä noita tammukoita narraamassa.. Ihan kun on mukavan kokoisia ne harvinaiset/isoimmat keväällä.. Player tämän joen jo suurpiirteisesti tietääkin..
Kiitos positiivisesta palautteesta! Lisäähän sitä aina toivoisi..??
Koulussa yläasteella oli yksi Salakka, se oli aika laskutaitoinen... mutta sitä ei kai lasketa koska se ei sitonu perhoja...
vähän myöhemmin: ei se mitään.. pääasia että hokasit..niin olihan se Silakka eikun Salakka jo kansakoulussakin samalla luokalla..
Ei tuo ole laillista! Eihän tässä saa enää unta, kun hengästyttää niin..
PS: Meni hetki ennenkuin hokasin..
Meinasin vaan että perhon arvioinnista meni pahasti ohi ja Silakkahan se oli, huippuurheilija laji kun laji.
Kyllä Silakan Simo Vormiston valmentamana varmasti voittaisi Tenon lohensoutukuninkuuden, vaikka sille ei annettais siimaan koukkuakaan...
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?