Tämä näyttää olevan Vuoden Sitoja 2007 -kisan kirjekilpailu perho. Tämä minun RD ei ole kilpailuun sidottu, vaan kalastus käyttöön. (toisalta sidontavirheitäkin on sen verran ettei tuon tasoiseen kannata kirjemaksua tuhlata) Pään sidoin jostain syystä tavallista lähemmäs koukun silmää ja liian isoksi.
Jätin siivestä tavin ja kesäsorsan pois, kun ei sattunut löytymään sopivia tavin kaistoja. Helsingin Kalastin liikkeestä löytynyt oranssi spey-häkilän kärjet sai korvata Intian varikset.. (tyrneen hintaiseksi on mennyt Intialaisen dyykkarin hyötyvätkin)
nätti on perho minun silmään, en kyllä tiedä näitten lohiperhojen mittasuhteita joten huono olen arvioimaan mutta ei ne kalatkaa niitä tiedä, sattuu kohilleen ni varmasti toimiva kampe. ootko playeri pitkää sitonu näitä lohiperhoja ? ite pari kk sitte alotin sitomisen ja pikkuhiljaa alkaa lohiperhot kiinnostaa. taitaa olla vaan kalliita noi värkit mistä nuita sidotaan ja voipi olla tämmöselle noviisille parasta alotella karvasiipisillä sutturoilla ?
Terve saku.. olen sitonut perhoja puolihuolimattomasti sellaiset 20 vuotta, vajaat puoli vuotta olen yrittänyt parannella sidontataitoja näiden perinteisten lohiperhojen parissa. Eli toi kakskyt tarkoittaa että perhoja on sidottu silloin tällöin rasian täytteeksi. Perhot oli etupäässä pintureita, uppoperhoja eri muodoissaan ja streamereita. Pikkuhiljaa kehiin tuli putket ja karvasiipiset lohiperhot.
Kieltämättä sulat on aika kalliita niiden riittosuuteen nähden. Mutta niitä voi hankkia pikkuhiljaa lisää. Perusväriset hanhen sulat sekä mallard on se mistä voi aloittaa. Jos on lintumetsällä käyviä tuttuja, niiltä voi tilata sulkia. Metso, teeri, sorsalinnut jne. Mutta kyllä kai suurinpiirtein 40 euroa joutuu alkuun pistään kiinni sulkiin. On toki yksittäisiä materiaaleja jotka on kalliita, kuten trappi (bustard englanniksi). Mutta tärkein juttu on luovuus materiaalien käytössä.
Esimerkiksi Päde-Veikon nämä viimeisimmät on hienoja esimerkkejä miten materiaaleja voi yhdistellä. Eli siivessä voi käyttää karvaa ja sulkaa yhdessä, ja niinkuin olet huomannut tyylejä on monia. Ihan takuu hyviä lohiperhoja saat aikaiseksi karvasiipisinäkin, (veikkaan että 80 % saaduista maailman lohista puree karva siipeen).
Ei ole minusta mikään mahdoton ajatus aloittaa lohiperhojen sitominen suoraan sulkalevysiipisistä perhoista.
oot kovasti kehittyny sidonnassa mitä kattelee noita sun aikasempia perhoja.
mehtoa, teertä, sorsaa ja tavia löytyy kaapista, pohjosen mehtämiehiä kun olen ja joskus ottanu tätä tarkoitusta varten talteen, onneksi. pitänee sit vaa alkaa pikkuhiljaa ostelee muita materiaaleja, tarkotus ois opetella ennen kesää sitomaan lohiperhoja.
Huh! Tosi hieno perho! Jotenkin tuo siiven puna ja hunnun puna yhdistyy ja se voi olla se tärkeä isku piste! Muuten loistavaa jälkeä, mutta tuo pää on ehkä turhan järeä.. Taitaapi respektistä uupua perä? Tosin kaikkihan tuon näkee että se on keltaista silkkiä..
Sakulle: Aloita ihmeessä! Itsellänikään ei kyllä noita matskuja ole edes sanoiksi asti, mutta koukkuun kun jää, on vain pakko jostain niitä matskuja pönäistä.. Minullakin on nyt neljäpussillista erinlaisia sulkia, veljen ja kaverin ampumista linnuista.. Tavea, heinäsorsaa, teertä, metsoa jne jne... Itsekkin olen aloittanut lohiperhojen sidonnan vasta joskus abaut kuukausi sitten.. Itse perhoja en ole sitonut edes kymmentä kuukautta..
Alla linkki minun perhoihin..
http://perhorasia.fi/User.thtml?user=5449
onpahan nättejä perhoja sullaki, vaikka noin vähänaikaa oot sitonu lohiperhoja, tap tap.
kyllä ehdottomasti seuraava ostos on lohiperhoihin matskua, pitänee vaan ensin täyttää larva ja pupa askit ens kesälle kun tuli niihin tilattuja materiaalejakin viimeviikolla ja joulunjälkeen alottaa sitomaan lohelle kelpaavia, ainaki yrittämään.
kaivelkaapas muuten joku helppo resepti alottelevalle sitojalle, mielellään vaikka karvasiipinen näin alkuun.
Saku ja Juho.. siellä kaapeissahan on teillä aarre-aitta.. parasta mitä suomalaiseen lohiperhoon voi laittaa.
Saku.. Sitten et alkuun tarvise kait muut kuin ne värikkäät hanhet, 2,5 - 4 euroa lienee hinta pussista jossa on neljä sulkaa. Vinkiksi, kunnon sidontalankaa kannattaa hankkia, itse käytän UNI-Cord lankaa joka on kestävää ja litteää. Väri on valkoinen koska lakatessa sen läpi kuultaa alla olevat värit. Sen hinta on 6,4 - 10 euroa, siis kallis. Se sopii perän ja pään tekemiseen tosi hyvin, muissa kohdissa perhoa voi käyttää edullisempaa lankaa.
Juho.. tarkka poika.. itse en mokomaa huomannut. Tosin en huomannut sitäkään että marabout on nykyään kalkkunaa.. olen pitkään ollut siinä uskossa että se on sellainen kotkanokkanen kaveri joka kahlaa äyräisten perässä kurakoissa Arfrikassa..
Saku.. karvasiipisen perhon voit sitoa vaikka tästä Drummond:ista, värit suurinpiirtein perhosta. Siivessä alin karva siipi lyhempänä seuraavat aina edellistä pidemmiksi. Se kun kuitenkin on niin makua-asia se perhon väri. Tietty sido perhot harvemmiksi kuin minulla on.. nämä minun on etupäässä etelän jokiin tarkoitettuja.
Itsekkin ajattelin ostaa sitten joulun jälkeen ihan omilla rahoilla tuota hanhea.. Eilen muuten tein sen tilauksen player.. Ens viikolla pitäis vissiin tulla.. Onko player kokeillut tuota Benecchin 12/0 lankaa? Ainakin muualta on noita kehuja kuulunut.. Jotkut sanovat sitä ohuemmaksi ja paljon kestävemmäksi kuin 17/0 UNI..
Niin ja en nyt tiedä siitäkään tarkkuudesta.. Luin vain tuosta reseptistä että ½runkoa oikeaa punaista silkkiä, niin ajattelin tarkistaa että onko se perä silkkikin aitoa..Sitten hups, siellä ei ollutkaan perää merkittynä..
BTW: Nyt tulossa charmia...
Se jatke on tavallinen UNI silkki. En ole Benecchiä kokeillut..pääasia jos tulet itse siitä pitämään.
Kiitos rakentavista kommenteista. Jos tätä perhoa koskevaa tarinointia satutte lueskelemaan, kokeilkaan sitoa perho reseptini mukaan sillain että sininen hanhi on leveänä ja sen päälle tulevat fasaanit. Silloin sininen kuultaa platinafasaanin läpi. Jos jätätte vielä katteen crestin pois... se on hieno.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?