Killarney & Tay (muunnos)

Kommenttiplayer - 07.12.2006

Arvelen Killarney & Tay -perhon olleen alkujaan taimenperho, mutta veikkaan värien puolesta sen toimivan muillekin.
Ikävä kyllä tämäkin on muunnos, mutta tässä alkuperäisresepti:

Perä: hopea tinsel
Pyrstö: kesäsorsa
Vyö: musta strutsi herli
Runko: ruskea mohair
Kierre: ovaali hopea tinsel
Häkilä: puna-ruskea pilkullinen metsäkana.
Siipi: mallard, ruskea kalkkuna ja naaras fasaanin pyrstö
Sarvet: sininen ja keltainen macaw
Pää: musta

Kommentit

KommenttiJuho_123 - 10.12.2006

:O Tässä on jotain aivan maagista! Uskomattoman hieno perho! Jos ei tuon ansiosta jo vapa taivu, niin jo on kumma!!


Kommenttiplayer - 10.12.2006

Toivotaan.. muutenhan sitä on kalastajat siimoissaan turhaan yli sata vuotta uitelleet. Hela olisi saanut olla parempi. Itse asettelen siiven kalastuksessa niin ettei kanelikalkkuna näy sivulle, mutta otin sen kuvausta varten hiukan esille. (ihan sen takia "kyllä se siellä on")


KommenttiJ-L - 10.12.2006

hep! onkos tuo kanelikalkkuna vähäs niinkun alussiipi?.kiva muuten nähdä hieman "erillaisia"viekotuksia tarkoitan,että tuota kesäsorsaa ei liiaksi käytetä pyrstöissä. saatisitten siipenä...lieneekö syynä HINTA tai jotain NIIN ja noista väreistä totesihan A.H.E.Wood että tarpeellisia perhomalleja on vain kaksi:tumma ja kirkas.jos kolmas pitäisi ottaa, niin olkoon se sitten harmaa.mikäli noita sanoja on uskominen niin luulis tuon kelpaavan lohelle siinä missä tanellekin.


KommenttiJ-L - 10.12.2006

ainiin komeet SARVET ja KOUKKU


Kommenttiplayer - 10.12.2006

Jep.. kaneli on siellä alussiipenä. Jotenkin vaan nuo siipi materiaalit tuntuivat kotoisemmille tähän perhoon kuin alkuperäisen reseptin materiaalit. Perhon muoto on kuitenkin suurinpiirtein sama niitä käytettäessä. Koukku on makuasia, tämän voi sitoa kyllä streamer-raudallekin jos ei satu sopivaa lohikoukkua olemaan käsillä.
Totta, kesäsorsa on suhteellisen kallista, voihan perhoon tehdä 3 euron siiven laittamalla siihen kaksi valikoitua kesäsorsan sulkaa. Siis ollaan kuitenkin vielä edullisessa siivessä...


KommenttiJ-L - 10.12.2006

nyt liippaa kyllä aiheen sivusta,mutta oisin kysynyt,että kuinka isoihinperhoin tuosta hanhesta saa siiven rittääkö sikasten pituus esim:3/0 tai2/0?


Kommenttiplayer - 10.12.2006

Tuo hanhi mitä käytin taitaa mittaa riittää vieläkin isompaan, se on sulkana vähemmäs puoli metrinen.


KommenttiMesikämmen - 10.12.2006

Pää mielestäni oikealla kohdalla, liian usein näkee liian eteen sidottuja perhoja.


KommenttiJ@nne - 11.12.2006

Varmasti toimii, niin kalalle kuin kalstajillekkin. Mutta jos nyt aletaan pilkkua viilaan niin muutama kierros vähemmän tuota kierrettä niin avo´t ja siipi näyttää imasseen vähän lakkaa, mutta kaikin puolen siisti ja varmasti KALASTAVA sidos.


Kommenttiplayer - 11.12.2006

Siiven tyvessä päädyin laittamaan mustaa lakkaa sidontalankaan ennen sen kiertämistä paikoilleen, juuri sen takia ettei sitä ole siivessä. Minulla kun on perhoja joissa sitä lakkaa on ihan tosissaan siiven sulissa. (kas kun "vaarin" kädet ei ole enään vakaat)
Kierteiden määrä on ikuisuus kysymys, pohjoisen kirkkaissa vesissä on oikea ratkaisu vähentää niiden määrää. Samalla voi kiertää harvemman runkohäkilän.
"Maagiset taiat" tälle perholle tehdään lisäämällä pyrstön ja vyön väliin joko keltaista tai kirkaan vihreää neon-sävyistä villaa ohuena kierroksena.


Kommenttiborsse - 28.12.2006

Rungon värit tuntuisi sopivan sateiseen ja tummaan yöhön, kuten siipikin, heinäkuun yöhön, silloin kun perhon yleisilmeen pitäisi olla tumma, mutta ei kokonaan musta. Mustat perhot tulevat vasta elokuulla. Hopeakierre taas että veden pitää olla kirkasta, kierteitä on mielestäni liikaa ainakin tenotouhuihin, taimenelle voi olla hyväksikin. Pyrstöksi laittaisin vaikkapa tavallista ruskeata sorsaa. valkoista siinä ei mielestäni saa olla, vaikkakin valkoinen mielletään sadekelin väriksi ja sitä se on, vertaa lato karoliina tai royal coatchman, (olikohan tuokaan kirjoitettu oikein). Lisäksi katkoisin sarvet tai vaihtaisin sarven väriä, esim. kultafasaanin pyrstön ruskeita siikasia. TAI EN TEKISI MITÄÄN JA SAATTAISIN SAADA KALAN. Niin kummallista tämä on. Varteenotettava perho kuitenkin. Tänään tein juuri viininpunaisella dubbingilla kolmhaara perhoja.


Kommenttiplayer - 29.12.2006

Kiitos kaikille mukavista ja rakentavista kommenteista. On erityisen hienoa saada parantamisehdotuksia perhoon joka alkujaan on toiminut Brittein-saarilla. Ehdostusten mukaan tulen kehittelemään perhoa sopimaan paremmin Suomen erilaisiin vesiin sopivaksi. Kuitenkin tämän tyyppisten klassikoiden kohdalla olisi hyvä jos joku muukin sitoja kiinnostuisi perhosta ja sitoisi vaikka sen alkuperäisellä reseptillä.
Kierteiden määrähän oli tosiaan se mikä kannattaa mitoittaa tavoite kalan sekä olosuhteiden mukaan. Tämä perho on hyvännäköinen kalakaveri, kun viininpunaiseen villaan sekoittaa häivähdyksen oranssia ja vaihtaa kierteen kultaiseen. Tosin silloin perho käyttö muuttuu taas erilaisiin olosuhteisiin.


Kommenttiborsse - 29.12.2006

Aamutohinoissa tekaisin perhostasi oman versioni.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?