Kaunis variaatio jo kauniista perhosta.
Pääsee ainakin minun rasiaani tuollaisena verisonakin.
Mikäs koukku muuten tuossa on?
Jotenkin näyttäsisi bartleetin kultaiselta versiolta.
todella komea perho ainakin omaan silmääni pisti heti nuo värit ja hahmo en tiedä miksi mutta tässä on sitä jotain
Kyllä kyseessä oon bartleetin kultainen versio kokoa 1/0. Kyseinen sidos on jo taulussa kiinni.
Olokeepa hyvä.
Tää o tosi hieno! Mukavaa, että sitojilla on perhoista omanlaiset näkemykset. Tässä vieläpä hienosti toteutettuna. Varsinkin siiven malli on silmää hivelevä
Ensimmäinen perho johon kullan värinen koukku mielestäni sopii
Kalastuskäyttöön kultaiset koukut tulivat suuremmalla rytinällä vuosituhannen vaihteessa ja niitä alettiin käyttää hieman samentuneen veden aikana. Moni sitoja teki itsellensä ja tekee vieläkin useasta perhostaan kaksi mallia, toisen kultakoukkuun ja toisen tavalliseen koukkuun. Onkohan niin että kyseinen perho on eniten muunnoksia synnyttänyt perho maailmassa, noin mututuntumalta ehkä näin on, mutta sehän johtuu kyllä perhon kalaisasta maineesta. Itse käyttäisin tällaista muunnosta hidasvirtaisessa nivassa tai suvannossa, johtuen pitkästä ja herkästi elävästä runkohäkilästa. Sidonnassa ei ole suurempia moitteensijoja, ehkäpä se ettei valitut miekkahöyhenet ole priimatavaraa, enkä oikein uskalla moittiakaan, muuten saisin äidiltäsi moitteet työpaikalla.
Joo voipi olla parempi varoa mitä sanoo tai saattaa tulla tukalat paikat, vaikka se ei näihin perhoasioihin muuten puutukkaan kuin lompakollaanOnko muuten kokemuksia milloin kannattaisi kullan väristä koukkua käyttää kalastuksessa.
Kuten edellä mainitsin, silloin kun vesi samenee, eli esim.tulvan jälkeen. Keväisin vesi on sopivaa kultakoukulle, sekä jos kalastelet Inarinjoella ja ylätenolla kultakoukku on sopiva peli aina veden korkeusien muutoksessa, silloin kun vesi nousee ja laskee, juuri silloin ns. murtovaiheessa. Tenolla on helppo havaita veden samantuminen, kun katselet virtaa korkeilta joentörmilta niin havaitset kyllä muutoksen, mutta se vaatii jatkuvaa veden tarkkailua, ja nimenomaan tarkkailua jokitörmiltä.
Toi kulta bartleet on kyl huono tartuttaan kaloja. Tällejä on ollu, kaikki vaan menny. Enään en käytä, enkä suosittele.
No.. koukusta en ota kantaa suuremmin, mutta Bartleet on huonossa maineessa kalan tartuttajana, lieneekö syy joustavassa runkolangassa. Supreme-versio on kaarevampi mutta muutaman tutun mukaan tartuttaa paremmin, kai taas vastaavasti jäykemmän runkolangan ansiosta. Mutta perho on hyvän näköinen muunnos. Juuri tuollaiselta kalastavan perhon tulisi näyttää.
Vertaileppa playeri noiden koukkumallien kärkien muotoja toisiinsa. Siitä löytynee vastaus. Tuossa traditionaalissa tuo kärki on melkein poikittain koukun varteen ja silmään nähden (asennossa, missä koukku tartutetaan kalaan) nähden, joten veikkooppa tartteeko paljonkin suuremman paineen tarttuakseen, kuin kunnolliset koukut. Ennemmin kannattaa käyttää vaikka tylsää koukkua, tarttuu nääs pienemmällä paineella. Koukkujen tarttuttavuutta voi kokeilla vaikka korkki korkkiin (sido siima koukkuun ja vedä koukku kiinni korkkiin).
Siian kalastaja: Oli miten oli..päätin kokeilla omissani tulevana suvena Tiemco:n 202SP mallia. (rasiassani Jock Scott-muunnos on sidottu sellaiseen) Siinä kärki on suoremmassa linjassa koukun varteen nähden. Olisiko siinä otettu huomioon mainitsemasi seikka? Kun kerran otit asian esille, laskeskelin sen jälkeen asiaa näin:
* kun tuossa Bartleetissa koukun kärki-osa osoittaa runkolinjasta alaspäin, joustava koukun varsi lisää koukunkärjen taipumista alaspäin koska vedosta syntyvä voima pyrkii oikaisemaan koukkun kaarevaa runkoa. Koska kärki osoittaa runkolinjasta alaspäin ja se vedossa pyrkii taipumaan alaspäin lisää, koukun kärki vaikka olisi kuinka terävä, ei läpäise suupieltä toivotussa kulmassa.
* hyvä tapa kokeilla koukkua on vetää se kiinni esim. mäntylautaan digitaalivaakaan sidotulla siimalla, lukema kertoo kiloina tarvittavan vedon. Seurata kannattaa myös miten koukun varsi käyttäytyy vedossa, myös sekin jääkö koukun varteen muutoksia. Arvelen kuitenkin että tuo 202 vaatii vähemmän voimaa upotakseen lankkuun kuin Partridgen vastaava.
Tässäpä olisi oiva jutun aihe perhokalastus lehteen, josko joku innostuisi testaamaan valmistajien koukkumalleja tyyliin TM-testaa.
Supreme-versio ei oikein ole minun makuuni, juuri sen suuremman kaarevuutensa takia. Katkaversioissa ne on ykshaaraksi toiminut ihan hyvin ainakin meritaimen rintamalla. No.. kuitenkin Partleet koukku näyttää hyvälle perhoissa, ja siihen on hyvä sitoa mallikappaleita vaikka kehyksiin laitettavaksi.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?