Kuvan perho on sidottu soutukäyttöön ja kävikin viime kesänä uimassa. Jotkut saivat tällä mallilla hyvin kalaa...
Oikeastaan perho on todiste siitä että hyvä sitoja osaa sitoa myös kalastavia perhoja. Kyllä kolmihaaroihin perhoja kanattaa sitoa, ja tämä on soutuperho jolloin ei se siipi siten sekaisin mene kuten heitossa voisi käydä.
salar: Mitä kokoa tuo koukku on? Itselläni taitaa kolmihaarat olla liian suuria, ei ne ainakaan ole toiminut toivotusti.
Perhosta muunnoksen ja hyvän (hyvä se on tämäkin) on tehnyt Mikko Junttila -04, nimellä Sinisarvi. Kannattaa näitten lisäksi sitoa vielä malli, jossa pyrstöön lisää punaista fluoresoivaa villaa puoleenväliin. Kyllä soutaessakin siivet joskus kovassa virrassa hakeutuu koukunmutkiin, mutta ei tietenkään samoissa määrin kuin heittäessä. Näistä kolmihaaroista sen verran että parhaaksi on osoittautuneet Partridgen CS 12xlong, siinä kalat pysyy kiinni ja koukku on sopivan mittainen lohiperholle, mutta turhan kallis koukku. Itse käytän kokoja 4,6 ja 8, mutta 6 on yleisin. Turral on sellainen koukku joka tahtoo haroa siiven mukaansa, koska koukut levenevät sivuille.
Lazzi, juuri tuon Playerin mainitseman syyn takia siiven pituudella ei juurikaan ole väliä.
Player, kuvan sidoksen koukku on Kamasanin #8 koon koukku. Ptuudeltaan tuo on samaa luokkaa kuin Partridgen pitkävartinen 3-haara, joka tuntuu olevan Tenon soutajien suosiossa. Itse olen aina hieman vierastanut sitoa perhoja kolmihaaroihin mutta kyllähän porukat niitä tuntuu nykyisin suosivan.
"...Oikeastaan perho on todiste siitä että hyvä sitoja osaa sitoa myös kalastavia perhoja..."
Tämän lauseen kanssa minä, tai oikeastaan lohet eivät olleet samaa mieltä...
Kamasanin koukku ei ole CS12 mittainen, vaan on Partridgen XB mallin kanssa yhtäläinen. Tai ei ainakaan viime keväänä ollut kun hankin kolmihaarat.
Kiitos.. jep omat kolmihaarat on liian suuria, pitänee se puoli lohitalouspolitiikkaa pienentää. Ei ole kylläkään minunkaan makuun kolmihaarat ollut, kun kalastuspaikat on ollut kivikkoisia.
Paha olla mikään Teno-asiantuntija, mutta samankaltaisia värikierteisiä olen nähnyt ja samoin niillä saatuja kaloja.(siis se hopean viereen kierrettyä silkki) Borsse varmaankin tietää sopivat värit ja mille kelille niitä tarjotaan.
Lohet nyt yleensä on aina erimieltä, hyvä niin, eihän homma saa liian helppoa olla. Tosin oppimani Kymiläinen perhonvalintatyyli on "heitto ja perhon vaihto". Kyllä 12 tunnin aikana ahkera heittäjä ehtii uittaan 3 vuoden aikana sidotut perhonsa ainakin kertaalleen. Olkoonkin että olen nähnyt pappoja jotka tulee vanhan avokelansa kanssa paikalle, sitoo mutterin painoksi ja siiman päähän kuminpaikkausrasiasta pystykorvan häntäkarvasta sidotun putken. Alta viiden minuutin lohi haaviin, kassiin, tarikalle ja sopan keittoon.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?