Kuusiniemen yö

Kommenttiborsse - 30.12.2006

Tällaisella kaksihaarakoukulla koko 4, saatu useita lohia Kuusiniemen väylästä sekä Borssin väylästä heinäkuun yössä. Tein perhoon muutokseksi välivyön. jonka uskon toimivan. Perhon yksinkertaisempi kaksihaaraversio löytyy lohiperhon valintaoppaasta s.23.

Kommentit

Kommenttiplayer - 03.01.2007

Yksinkertaista ja kaunista. Ei ottavan perhon tarvitse sisältää kaikkia härväkkeitä mitä laatikoista löytyy. (tuolla jonossa nyt on minulta sellaisia tarjolla) Erityistä plussaa paikka tiedoista sekä pikku yksityiskohdista (kuten tuo sivut).

Noteerasin saman asian täällä etelässä.. ei perhot niitä viidakkokukkoja kaipaa joinain ajankohtina. Ne kun toisinaan pilaa perhon ulkonäönkin, olkoonkin että ne toimii rasiassa kalastajalle iskupisteenä.


KommenttiJuho_123 - 03.01.2007

Todella komea soutu! Taattua borsse laatua.. :) Näistä borssen perhoista tulee aina vain väistämättä mieleen "Oululainen perhokuningas" itse.. Tarkoitan siis edesmennyttä Honkavuorta.. Jotenkin tuo runko ja vaatimattomat vyöt, saavat sen saman ilmeen perholle..

BTW: Kysyn nyt tässä yhteydessä teiltä konkareilta, että miten noista mistpoolin viidakkokukon jäljitelmistä saa oikean näköiset? Tai siis mitä niille pitää tehdä, kun niissä on valkoiset reunat.. Ajattelin kokeilla polttamista reunoihin..
http://mistpool.com/product_info.php?products_id=497


KommenttiLifemocker - 03.01.2007

Luonnonläheiset värit ja iskupiste. Otiiperhon elkeitä, eikös ;) Siipeä olisin omaan makuuni lyöny hieman pitemmäksi, mutta toiminee näin kenties heitossakin?
Kuinka välttämättömänä pidät nuita viidakkokukkoja? Voisiko niitä korvata jollain muulla materiaalilla?


Kommenttisiian kalastaja - 03.01.2007 (Muokattu 3.1, 15:53)

En kyllä itse enää mistään hinnasta laittaisi moisia muoviläpysköitä pilaamaan yhtään perhoa. Perho kuin perho on varmasti paljon nätimpi ilman noita muovisia viidakkokukkojäljitelmiä. Kalastusperhoihinkaan en suosittele, kun eivät elä ollenkaan ja kyllä niihin ne iskupisteet voi muullakin tavalla viritellä. Jos siihen on pakko jäljitelmää saada niin silloin kannattaa kokeilla noita kukonhäkilöiden maalailuja niin kuin osa porukkaa on tuolla taoftin puolella tehnyt. Mutta aito on aito.

Perho on jälleen kerran selvästi sidottu tunteella kalalle eikä vain pelkästään ihmisilmälle. Tälläinen se on se pyytö mihin lohi nappaa.


KommenttiLifemocker - 03.01.2007

Nii mie meinasinkin, että jotain muuta sulkaa, vaikka kesäsorsaa ja/tai kuningaskalastajaa. En miekään perusta niistä muovilapyskäsysteemeistä. Aito tai ei mitään, sanon minä!:)


Kommenttiborsse - 03.01.2007

Kuten reseptissä mainitsin, heinäkuussa en käytä viidakkokukkosivuja yöperhoissa, mutta päivällä kuitenkin ja eräät perhot kuten Mar Lodge vaativat ne ehdottomasti kauniilla kelillä. Mutta elokuussa, jolloin alkaa jo asentokalan pyynti, niin silloin ne on välttämättömät,(hyvänä esimerkkinä kummeli, joka muuttuu melkeinpä kokonaan elokuussa, vain runko pysyy samana), paitsi jos silloin on vielä nousukaloja liikkeellä, niin ei tarvitse sivuja. Jos jotain siihen sivulle heinäkuussa haluaa, niin jotain väreihin sopivaa esim. viidakkokukon niskasta sitä "silmätöntä" tai esim peltopyyn häkiläsulkaa, mutta juuri heinäkuussa värien pitäisi olla sopivia keskenään, ei kovia kontrasteja.


Kommenttiborsse - 03.01.2007

Tässä perhossa näkyy hyvin pari sidontateknistä juttua, mitkä on mielestäni hyväksi koettuja soutuperhon ominaisuuksia.

Siipi on rakennettu kuin levysiipi eli pitenee viistosti ylöspäin.

Oravasiipi on katettu lyhyellä mallard levysiivellä, jolloin levysiipi hieman vaimentaa edestä voimakkaasti elävää karvasiipeä, mutta siipi elää myöskin tyvestään, jolloin se panee myöskin viidakkokukot liikkeelle.

Kuvassa häkilän alapuolella runkoa vasten näkee kuinka häkilä on käännetty ja sidottu jäljelle jääneen siikastupon päälle, jolloin siikastuppo hieman nostaa häkilää pois rungosta ja tällä sidonnalla saadaan häkilästä kestävä, ja usean uiton jälkeen häkilä on kaareutunut kauniisti taakse.

Nämä ovat sitten vain minun ja Bogda Manun ajatuksia, ota tai jätä.


Kommenttiplayer - 03.01.2007

Nähtävästi häkilän sidontatapasi on samanlainen mikä minullakin on, siis sillon kun teen sen irtosikasista. Joissain tapauksissa se on oikeastaan ainoa mahdollisuus saada siipi vielä sen jälkeen oikeaan asentoon ja päästä pienempi.
(Totta sekin että häkilät jää nätisti kaarelle)

Olen tieten tahtoen jättänyt sidoskelematta Tenon perhoja, kun ne on hiukan erilaisia kun nuo Kymillä käytettävät. Joitain kuitenkin on tullut sidottua kokeilumielessä, kuten tuo Lapinakantukka, mikä killuu tuolla julkaisujonossa. Jotkut perhot on kuitenkin "yleismalleja" jotka toimii vähän siellä sun täällä (esim. jock scott). Mutta eiköhän Tenolaisia tule sidottua kun aika on lähteä sinne päin. Siihen asti täytyy tyytyä etsimään ja sidoskelemaan "kotijoki" malleja ja treeniperhoiksi klassikoita.

Juho.. olen samalla linjoilla siian kalastajan kanssa, ne muoviset on huonoja korvikkeita. Ne kesäsorsa/morsiosorsa kaistat on nätimpiä, kuten Lifemocker esitti. Jos niistä pyyn sulista löytyy jotain missä vuorottelee vaalea ja tumma, niistäkin saattaa saada vastaavaa. Jo pelkästään tummaa siipeä vasten oleva vaalea kaista ajaa saman asian.


KommenttiJuho_123 - 03.01.2007

Todellakin huomasin saman mitä yrititte kertoa.. Ei niistä saa hyviä tekemälläkään.. :) ..silläkin hinnalla olisi saanut pussillisen mallardia... *päästelee pahoja ääniä*
Löysin pyystä matskua, missä on melko syvä kontrasti.. Saatanpa tuohon sidontapenkissä lepailevään soutarisutiin sitä kokeillakkin.. :)


Kommenttiborsse - 03.01.2007

Minä kiitän kommenteista ja opettavasta keskustelusta. Juho, oppirahat on maksettava tässäkin lajissa, itsekin sitä joutuu vielä makselemaan kun joutuu postin kautta tilailemaan sidontamateriaalia, mutta älä lannistu pienistä, se vaan opettaa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?