Gordon (muunnos soutuun)

Kommenttiborsse - 31.12.2006

Tässäpä Gordon nuunnos sekasiipisenä soutuperhona, yksi tenon luottoperhoista, joka antanut joinakin vuosina hyvin kalaa.

Kommentit

Kommenttiplayer - 04.01.2007

Tämä onkin jo minun makuun sopiva, voisi kuvitella Gordon:in toimivan noin sidottuna Kymilläkin. Tämä on yksi näteimpiä perhoistasi.

Niinkuin hyvälle perholle on ominaista.. se herättää oman version sidontatarpeen. Omaani laitan tinselikierteiden väliin jonkin sopivan silkin. Runkohäkilän saa mahtumaan vielä paikoilleen.(viininpunainen silkki sopisi hyvin jos olisi tuota claret kukkoa)


KommenttiMato - 04.01.2007

onko yks ja kaks koukkusella suuria eroja soudussa??


KommenttiLifemocker - 04.01.2007

Enpä ole ennen nähny Gordonia sidottuna soutuun, erittäin mielenkiintoisen oloinen. Gordonissahan on kyllä ottivärit vaikkapa ilta-auringolle?:)
Näistä teikäläisen soutareista on kyllä selvästi erotettavissa oululasen koulukunnan tyyli, mikä on erittäin kunnioitettava piirre. Kuuluisista sitojista mainittakoon vaikka Honkavuori...
Vertailen vuoksi laitetaan, mitä olisin omaan perhooni laittanut:
- Hela: Soikea hopea ja silkki tai pelkkä litteä hopea
- Pyrstölle jokin kate, vaikkapa kukonhäkilää tai Intian varis-jäljitelmää
- Leveä kierre mahollisesti toisen soikean tilalle
- Kurkut kierrän aina
- Siipeen olisi tullut enemmän kultafasua, vähemmän oravaa, myös hanhikaistoja olisin laittanut ja lopuksi harjannut siiven
- Ehkä jotain kuningaskalastajaa poskiksi

Mutta nämähän ovat vain omia mielipiteitä noin yleispätevään malliin. Paljonhan riippuu paikasta,
ajasta ja kelistä. Siksi arvostankin vanhojen ja vähän nuorempienkin konkareiden "perhon luku"-taitoja. :)


KommenttiJuho_123 - 04.01.2007

Tämä on kyllä jotain ihan uskomattoman hienoa!! Ehkä hienoimpia perhoja mitä olen nähnyt, sillä en niitä siipi puskia hirveästi arvosta (vaikka komeita nekin).. Tuossa borssen sidontatyylissä on jotain tiettyä taikaa.. :O Ehkä tärkein tavoitteeni perhonsidonnassa on oppia sitomaan pyytäviä soutu ja heitto perhoja.. Kummatkin erikseen. Aikaahan on sitten seurvaavat kymmenen vuotta ainakin.. :)
Yhden "samankaltaisuuden" olen huomannut minussa ja borssessa.. Pieni on kaunista.. Se pätee joka asiaan, kuten tässä esimerkiksi noihin jungleihin.. Moni sitoja olisi sitonut tuohon sellaiset puoleen runkoon asti olevat junglet.. Itse en, eikä näemmä borssekaan..

BTW: Nyppiitkö Rhäkilän siikaset yläpuolelta pois?


Kommenttiborsse - 04.01.2007

Jos teillä on kirja Lohiyö tenolla kirj. Matti Kettunen, niin kuvia kun kirjasta selailette, näette monta kuvaa lohesta, jolla on Gordonin näköinen (ainakin rungoltaan) perho suupielessä.
Jos laittaisin viininpunaista silkkiä keulaan, kuten player, silloin valitsisin kierteeksi kuparin, koska silloin perho olisi tarkoitettu hieman ruskehtavaan veteen esim. pieneen tulvaveteen, tämä sidos on taas tarkoitettu tilanteeseen jossa vesi on matalaa, tai normaalikorkeudessa, mutta kirkasta, eli niin sanotusti laskuvesien aikaan.
Mato: Soutu sinänsä yksi tai kaksikoukkuisella on samanlaista, toiset haluavat käyttää kaksihaaraista paremman tarttuvuutensa, sekä paremman uinnin takia, perho kun ui vakaammin kahdella koukulla eli pysyy paremminpystyssä. Lisäksi kaksihaaraiseen voi sitoa ns. lenkkisolmun, joka on yleistynyt kaksi ja kolmekaaran käytön lisäännyttyä.
Kun yksikoukkuisessa on sellainen kunnon lohi kiinni, siis iso ja etenkin kojamo, joka loppupeleissä hakkaa päätänsä voimakkaasti pohjan suuntaan, pitää yksikoukkuisen kanssa olla tarkempana ettei anna yhtään löysää siimaan (ja tämä ei tarkoita jarrun tiukkuutta, vaan siiman löysyyttä), koska yksikoukkuisen reikä kalan leuassa suurenee, mitä kauemmin väsytys kestää, tämän kyllä huomaa kun nostaa kalan veneeseen niin koukku irtoaa ison kalan leuoista melkein aina itsestään.
Juho: Yleensä siirrän kaikki runkohäkilän siikaset peukalolla ja etusormella sivulle, mutta jos jää haittaavia siikasia, esim. sellaisia jotka nostavat siipeä ylös, niin ne nypin pinsetellä pois. Viidakkokukot sivuilla on minun perhoissani lähinnä iskupisteenä, enkä sido kovinkaan mielelläni itsestään eläviä sivuja, mielestäni jos sivujen pitää "elää" se tapahtukoon koko siiven kanssa.


Kommenttiperhohörhö - 04.01.2007

On kyllä ottavan näköinen ja suomalaisen soutu perhon mallinen. Mittasuhteet kohdillaan kuten aina. Kuinkas suuriin koukkuihin suurimmillaan sidot näitä soutuperhojasi? Playerin tavan mukaan sitoisin silkin kierteiden väliin niin että keltaisella osalla olisi punainen ja päin vastoin. Ja kalaa tulee :)


Kommenttiborsse - 04.01.2007

Suurimmillaan sidon 2/0 perhoja. Kolmihaahat 4-8 yleisin 6, kaksihaara Loop black nickel alasilmäisenä on osoittautunut toimivaksi joissakin perhotyypeissä ja koukku on todella hyvä tarttumaan, ainoa huono puoli on koukkujen saatavuus, Loopin paras koko on ollut 6.


KommenttiJuho_K - 05.01.2007

On todella ottavan näköinen perho. Ei olisi ihme jos kesällä lohi ottaisi tuohon. Perhon ulkomuoto miellyttää minun silmää erittäin paljon.


Kommenttiborsse - 05.01.2007

Jaha, jo on toinenkin Kuusiniemen soutaja Juho_K liittynyt rasian porukkaan. Luulen että tämä perho on teidänkin veneessä ensi kesänä, toivottavasti sinun sitomana, vaikka taisin jo lähettää joulupaketissa papallesi.


KommenttiJuho_K - 05.01.2007

Kyllä varmasti pitää tehdä perhosta kopio omaankin rasiaan ja myös muista lisäämistäsi perhoista. Perhoissasi on kuitenkin paljon materiaaleja joita itseltäkin löytyy. Näissä perhoissasi on sitä jotakin, soutuperhon profiili on kunnioitusta herättävä ja miellyttää omaa silmää huomattavasti enemmän kuin tauluperhot, mutta toki kaikki kunnioitus niillekkin jotka osaavat korkeita levysiipiä sitoa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?